|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Optymistka
|
Tabletki poprawiające apetyt a alkohol
Witam Was, mam pewną wątpliwość..
Otoż od jakiegoś czasu zażywam tabletki Peritol na porawę apetycu. Codziennie przy śniadaniu biorę jedną tabletkę. W ulotce pisało, że nie należy spożywać alkoholu przy stosowaniu tych tabletek. Jednak jedna dziennie to jest bardzo mała ilość, czy rzeczywiście muszę zrezygnować z picia na okres zażywania tych leków? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tabletki poprawiające apetyt a alkohol
tak
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dobra, wyjasnie.
peritol nie jest lekiem stricte na zwiekszenie laknienia. jego podstawowa funkcja jest dzialanie przeciwalergiczne i uspokajajace.jest to lek przeciwhistaminowy i przeciwserotoninowy, wiec powinien byc traktowany jak inne leki antyalergiczne lub jak ssri. ergo, nie pijemy, bo alko nasila dzialanie
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2010-01-13 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nie depcze krokusów
|
Jeśli w ulotce jest napisane, że nie należy, to trzymajmy się tego. Obecnie mam leki na coś innego, które jako efekt uboczny hamują apetyt i również powstrzymuję się od alkoholu. Wczoraj i przedwczoraj byłam na imprezie jako jedyna niepijąca osoba i było super
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj miałam imprezę, wypilam 6 kieliszków wódki i odleciałam. Piłam w odstepach czasu. Paliłam dodatkowo. Z całego serca Ci to mówię: NIE PIJ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Biorę od 2 tygodni po jednej tabletce, na początku bałam się testować, ale po tygodniu wypiłam łyk piwa, był okropny, dlatego więcej nie wypiłam. Chyba na następny dzień wypiłam piwo 6% plus trochę 8% plus jedno lane czyli rozwodnione o bliżej nieokreślonym %, chyba szybciej wzięło, ale poza tym nic złego się nie działo. Później piłam jeszcze raz 5% i też ok. No może po tym ostatnim szybciej spać się zachciało, ale po Peritolu tak czy tak wcześnie mnie bierze, więc nie wiem czy to było przyczyną.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.