![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
drzewo życzeń ?
Przejrzałam forum lecz nie znalazłam podobnego wątku. Podczas wesela rezygnujemy całkowicie z oczepin, będzie jedynie rzucanie bukietem + drzewo życzeń.
Na weselach na których byliśmy było ono w dwóch różnych wersjach, a są podobno też inne (szukałam w internecie ale nic nie znalazłam, podejrzewam, że to zależy od regionu). Pierwsza to sztuczne drzewo uformowane na bonsai, które kładzie się podczas wesela gdzieś z boku, każdy z gości podchodzi w dogodnym dla siebie czasie i na przygotowanych tam karteczkach wypisują życzenia i zawieszają na drzewie. To taka alternatywa księgi gości. Po weselu para młoda bierze go do domu jako dodatkowy prezent. Mogłoby być to dla mnie fajne jakby drzewko nie było za duże, miało ciekawy kształt, a karteczki zamienić czymś bardziej trwałym i ładnym (może jakieś kolorowe szkiełka? sama nie wiem, na jednym weselu były srebrne kartoniki z naklejonym 1groszem, ale nie podobało mi się to ![]() Po głowie chodzi mi też drzewo w wersji obrazu, gdzie każdy z gości odbije swój odcisk palca. Można to potem oprawić i zajmuje mniej miejsca. Życzenia mogą się powtarzać a odciski są niepowtarzalne ![]() ![]() Macie jakieś pomysły na drzewa życzeń? Albo inne atrakcje tego typu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uzależnienie
|
Dot.: drzewo życzeń ?
Drzewka z odciskami są bardzo popularne wśród PMek 2013
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tu masz zdjęcia takich drzew malowanych/drukowanych
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze kilka zdjęć
![]()
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Dokładnie, też marzy mi się to drzewo.
![]() Sa jeszcze wersje z balonikami itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
o super, dziękuje za zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Rzucanie bukietem to jedna z zabaw oczepinowych,a co do drzewa to byłam na pewnym weselu że było namalowane drzewo a obok w koszyczku lezały malutkie składane koperty i pineski,nalezało napisac coś i przypiąć tę kopertkę do drzewa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja również planuję taką wersję księgi gości, tu są fajne przyjkłady : http://www.paper-designs.pl/inspirac...spiracje-cz-i/
najbardziej podoba mi się wersja balonowa zresztą planuję ten motyw wykorzystać w zaproszeniach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jest fajna 'wersja' rzucania bukietem - jesli nie chcesz wyszczegolniac dziewczyn, ktore sa pannami (moze nie kazdy chce podkreslac, ze wciaz jest) to mozna wymyslic opcje, np zeby w bukiecie umiescic los lotto/kupon do spa/jakis voucher i do zabawy zaprosic wszystkie panie male i duze
![]()
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- staffka dzięki za linka ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
znalazłam stronke gdzie można pobrać takie drzewko do wydruku w formacie A3 , wystarczy dokupić tylko stempelki
![]() http://onefabday.com/diy-project-fre...tree-template/
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Zamawiałam takie drzewko na www.slubnezakupy.pl. Mogłam wprawdzie sama je zrobic ale przed ślubem nie ma czasu na nic więc poszlam na łatwiznę
![]() Goście byli zachwyceni bo najczęsciej spotykana jest zwykła księga do wpisywania się.Wyszlo świetne, wisi w salonie a dookoła wiszą nasze zdjęcia ze slubu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
jak widziałam po sklepach internetowych to tego typu plakaty 80-100 zł kosztują, więc trochę droga sprawa. Ja mam nadzieję poprosić znajomą o projekt zarówno zaproszeń i takiego plakatu i sama sobie dać do druku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
80 - 100 zł to zdecydowanie przesada. Na allegro za tą cenę można dostać 200 - 500 plakatów A4 według własnego wzoru a nie 1
![]() 165zł = 1000 plakatów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Chciałam sprawdzić jak wyjdzie to drzewko do wydruku z linku który podałam wyżej, wyszło lepiej niż się spodziewałam i tym sposobem będę mieć "księgę gości drzewko' w formacie A3 za 0,40 groszy
![]()
'CO' i "GDYBY' to dwa niewinne słowa, ale gdy stają razem obok siebie, nabierają mocy, by prześladować Cię przez całe życie... Edytowane przez kami2019 Czas edycji: 2013-01-26 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
taniutko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
o super pomysł, może wyjść fajny efekt jak już beda poodciskane paluchy
![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
no fajnie, aczkolwiek ja chyba jednak wolałabym A3, żeby trochę jednak większe było na scianie, a jak mało paluchów wyjdzie to sie potem dorobi zagęszczenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
według mnie urok tego drzewka polega na tym, że jest tam tyle odcisków ilu gości na ślubie/weselu, nie widzę sensu zagęszczania
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
drzewka jest bardzo fajną sprawą, zastępującą tradycyjną księgą gości.
tutaj jest przykład balonowej księgi gości ![]() http://whiteday.pl/pin/9c3b1830513cc3b8fc4b76635d32e692 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
nie martwię się, że obraz będzie mały na ścianie, lubię oprawiać w ramki z tzw. passe-partout, białe obrzeża dookoła wyeksponują dodatkowo mój papier czerpany o innej fakturze
![]() ![]() mirellabaczek ja zdecydowanie wole same odciski bez życzeń. Ale to pewnie temu, że sama nigdy nie mogę żadnych sensownych wymyślić. Dla mnie sam odcisk znaczy więcej niż tysiąc słów ![]() mirella a miałaś jakieś specjalne stemple? czy zwykły tusz w gąbce? na tym co ja byłam to robili eyelinerem w kamieniu, tym z kryolana. Obok stały chusteczki do demakijażu, więc goście chętnie odbijali. Boję się, że do odbijania tuszem nie podejdą tak entuzjastycznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Miałam tusze goki - kolorowe, takie jak w załązczniku. Można je kupić na Allegro albo w empiku.
Moi goście sami dopisali życzenia, ja zwykle też nii mam pomyslu na nie ale kreatywnośc moich gości mile mnie zaskoczyła. I moje drzewko jest jednak formatu A2 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
o właśnie - empik!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- u mnie jest taki zwyczaj, że jak goście dają kopertę to jest tam kartka z życzeniami, wychodzę z założenia, że jak ktoś będzie w stanie coś 'wyprodukować' od siebie to napisze to właśnie tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny pomysł
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.