|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problem z adaptacja w przedszkolu.
Prosze o rady
![]() Mój 2,3l synek od zeszłego tyg. zaczal adaptacje w przedszkolu. Pierwsze 2 dni bylam tam z nim ale siedzialam na uboczu a synek sie bawil z Pania. 3go dnia (czwartek) zostal na godzine sam i super sobie poradzil chyba nawet nie zauwazyl że mnie nie ma... Potem w piatek mial zostac juz Do 11 ale po niespelna godzinie dzwonili Do mnie z przedszkola że syn bardzo placze i zeby go odebrac wczesniej. Wczoraj mialam go odebrac znowu po godzinie. Wytrzymal ale pod koniec tez juz plakal. A dzis juz po 20 Minutach mnie wezwali... Dodam że rozstanie zawsze jest bez placzu. Buziak Papa i wychodze. Da rade jeszcze cos zrobic? Przedszkolanki mowia juz że ewentualnie jest za wczesnie na przedszkole... Gesendet von meinem C6603 mit Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z adaptacja w przedszkolu.
Cytat:
Czy placówka jest dostosowana do pobytu takich maluchów? Czy Twoje dziecko jest jedyne w tym wieku czy są tez jego rówieśnicy? Dla dziecka to jest nowa sytuacja. mam doświadczenie ze żłobka i przedszkola (w Polsce) i chyba wszystkie dzieci płaczą na początku. Co panie robią żeby zainteresowac dziecko przedszkolem i żeby nie płakało? W pl nie ma chyba czegoś takiego jak dzwonienie po rodziców jak dziecko płacze (przynajmniej ja sie z tym nie spotkałam). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No wlasnie przedszkole w Niemczech. Synek jest tam najmlodszy i sa grupy mieszane na czas adaptacji jest jedna Pani(jakby przypisana dla niego, ktora jest przy nim caly czas).
Mowia ze bawi sie i nagle przypomina sobie o mamie i nakreca sie wtedy juz nic nie jest w stanie go zainteresowac az ja przyjde. Sama nie wiem co robic w takim wypadku. Kurcze no ja wierze że mlody jest gotowy i da rade... Nie chce sie poddawac chcialam isc Do pracy. Tez mnie to troche irytuje że tak po mnie dzwonia... Ale niby robia Tak podczas adaptacji Gesendet von meinem C6603 mit Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jesteś przekonana że da radę, to rozmawiaj z nim dużo w domu jakie to przedszkole super, jak tam milo spędzi czas, mów codziennie kiedy wrócisz konkretnie (po spaniu, po podwieczorku). Moja córka jest 2 miesiace starsza od twojego dziecka, a już drugi rok w żłobku zaczęła. Różnie dzieci adaptacje przechodzą, różnie przeżywają rozstanie z mamą, ale personel jest od tego, żeby to przeszło jak najłagodniej i żeby sprawić że dzieci miło spędzą czas i nie bedą wyły za mamą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Tez tak mysle zastanawiam sie jak im to powiedziec zeby nie wyjsc na wyrodna matke...
Gesendet von meinem C6603 mit Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.