|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Studia dzienne a zaoczne
Czy moglibyście tak po krótce napisać mi jak wyglądają studia dzienne? Na zaocznych wiem, że zjazdy zazwyczaj są co 2 tygodnie, wykładowcy podawają literaturę, prowadzą wykłady, ćwiczenia (zazwyczaj to studenci na ćwiczeniach robią prezentacje czy inne tego typu rzeczy) i później jeśli dochodzi o egzaminu to jest ogromny zakres materiału do nauczenia się, czego nie było nawet na ćwiczeniach. Czyli jest do nauczenia cały podręcznik a na ćwiczeniach nie było o tym mowy. Wszystko trzeba zrobić samemu.
Chciałabym abyście napisali jak to wygląda na studiach dziennych.
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Studia dzienne a zaoczne
Cytat:
![]() na zajęcia chodzę tak jak teraz na 2-gim roku 3 dni w tygodniu. 1 dzień mam wolny a drugi też bo przeniosłam się do innej gr na ćwiczenia więc wychodzi 3 dni . ale zazwyczaj jest normalnie od poniedziałku do piątku sa ćwiczenia i wykłady z każdego przedmiotu. zajęcia po półtorej godziny ale jak wykładowca chce to kończy o której mu się podoba. Czasami są wejściówki kolokwia . reasumując tak jak w szkole. z tym że dodatkowo jest sesja co pół roku. a czy te kolokwia i wejściówki są też zależy od wykładowcy. zazwyczaj podają jakieś tytuły książek. i z tego korzystać . Bardzo dużo zależy od podejścia wykładowcy do studentów. Często na wykładach robią prezentacje i my albo je przepisujemy albo wysyła na pocztę jak to się umowi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Przede wszystkim zależy od kierunku ;-) na dziennych normalnie wszystko podaja,
ale podana jest także literatura tzw. uzupełniajaca do każdego przedmiotu. Do sesji obowiazuje więcej, niż normalnie na wykładzie, po prostu i tak trzeba coś doczytać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() A co do tego co trzeba robić samemu, to zależy od kierunku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego jeśli pod względem finansowym nie musisz pracować, radziłabym iść na dzienne. Jeśli znajdziesz sobie jakąś pracę na 2, prędzej 3 roku, to w każdej chwili możesz zmienić z dziennych na zaoczne. Nigdy z tym problemu nie robią, bo to dla uczelni dodatkowa kasa. Inna sprawa, że w przypadku wielu kierunkow można spokojnie połączyć staż/pracę i normalne studia dzienne. Wtedy jest się kilka tysięcy zł. rocznie do przodu i można to sobie odlozyc na szkolenia/podyplomowki. Edytowane przez neia Czas edycji: 2014-01-07 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
może któraś z Was wie jak wyglądają studia na Farmacji
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Studiujesz podobny kierunek? Chodzi mi o zajęcia , wykładowców , książki , zeszyty
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() "Najpiękniejsze chwile przeżywamy wtedy, kiedy dowiadujemy się, że ktoś nas kocha" ![]() "W życiu istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" ![]() ![]() Edytowane przez ina182 Czas edycji: 2014-01-07 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Chodzi mi o
"zajęcia" - zajęcia są... różne. "wykładowców" - wykładowcy też są różni, zależy na jakiego trafisz, "książki" - książki są takie, jakie wybierze dany zakład "zdobywanie punktów" - jakich znowu punktów? "jak wyglądają wykłady" - tak jak na kazdym kierunku - siedzisz i słuchasz, "ćwiczenia" - również tak jak wszędzie, liczenie, praca własna "laboratoria" - też jak wszędzie. Masz opis ćwiczenia do wykonania i wykonujesz "Jak zdobywa się oceny" - tak samo jak zdobywasz je od podstawówki "Czy wykłady są od rana do wieczora" - różnie. Zależy od uczelni, od grupy, od roku, od dnia... "Jak dzielą na grupy?" - różnie, czasem losowo, a czasem mają jakiś system "Czy ludzie są mili" - tak samo jak na każdym innym kierunku "Możesz dodać coś od siebie" - te pytania nie mają żadnego sensu, jeśli nie pytasz o konkretną uczelnię. Chociaż ostatnie pytanie w żadnym przypadku nie bedzie miało sensu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie zaoczne są na plus, bo mogę zdobywac doswiadczenie w zawodzie chodząc do pracy w tygodniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.