| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-08-22, 17:31 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2013-05 Lokalizacja: anywhere 
				 | [chlopak]korektor mineralny

Witam. Tak wiem, chlopak z korektorem to smiech na sali, ale odrobinka niewidoczna chyba ujdzie. Do rzeczy, mam na twarzy kilka plamek po tradziku i co prawda je lecze, z dnia na dzień są one mniej widoczne, ale do 2 wrzesnia wszystko nie usune w 100%. Dlatego proszę was o polecenie na prawde dobrego korektora mineralnego, który nie zapycha, zakrywa na długo i jest w ogóle NIEwidoczny. Cena? Obojętnie, ale też bez przesady   Kolor? Hmm, coś troszke jaśniejszego od tego: http://i40.tinypic.com/10770na.jpg Z góry dziękuję   | 
|     |   | 
|  2013-08-22, 17:43 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | 

Dot.: [chlopak]korektor mineralny

żeby był niewidoczny musisz idealnie dopasować do karnacji polecam z Annabelle minerals - odcień dark, porównując do zdjęcia wyżej ale w razie czego weź sobie jeszcze odcień medium, jaśniejszy (jako że są sypie w razie czego zmieszasz żeby kolor dopasować do cery) tam są 1g testery i potwornie wydajne, także 2 próbki Ci starczą na jakiś czas - kilka m-cy nawet  1 kosztuje chyba 7,50zł + wysyłka | 
|     |   | 
|  2013-08-22, 19:02 | #3 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  właśnie miałam pisać o dark i ewentualnie medium z Annabelle   | |
|     |   | 
|  2013-08-22, 19:11 | #4 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-07 
				 | 

Czy korektory z Anabelle minerals nie zawierają dużo miki? Mam ich podkłady rozświetlające i nie używam, bo czuję się jak Edward na słońcu :|

| 
|     |   | 
|  2013-08-22, 22:14 | #5 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Podkład rozświetlajacy z AM ma masę drobinek (to nawet nie jest chyba sprawka miki) i po prostu mało kto go stosuje na całą twarz. Korektory, są po prostu matowe. | |
|     |   | 
|  2013-08-23, 11:17 | #6 | 
				 | 

Ok, dark i medium zamówione    | 
|     |   | 
|  2013-08-23, 17:44 | #7 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2013-09-26, 16:55 | #8 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2013-09 
				 | 

Nie wiem jak zda egzamin u mężczyzny, ale polecam korektor Pure Cover Mineral z Maybelline. Dobrze kryje i ma sporo odcieni do wyboru, a przy tym dobrze się dopasowuje do kolorytu skóry.

__________________ Nigdzie nie będzie ci tak wygodnie! | 
|     |   | 
|  2013-09-26, 22:28 | #9 | 
				 | 

ten z Maybelline jest mineralny tylko z nazwy   niestety | 
|     |   | 
|  2013-09-27, 08:28 | #10 | 
				 | 

No właśnie tylko mineralny wchodzi w gre :/ Jeśli chodzi o korektor Annabelle minerals, zamówiłem wtedy medium i dark, a dostałem gratis light jeszcze. Co nie zmienia faktu, że light i medium to porażka z kolorem na mojej twarzy, natomiast dark tak się nauczyłem używać, że zakrywa, a tego nie widać, choć nie ukrywam, odcień mógłby być ciemniejszy    | 
|     |   | 
|  2013-09-27, 11:54 | #11 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2013-09 
				 | 

najlepiej idź do drogerii tam pani powinna Ci pomóc i wypróbujesz   albo podpytaj jakiejś zaufanej koleżanki | 
|     |   | 
|  2013-11-24, 23:19 | #12 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-03 Lokalizacja: Stolica 
				 | 

Teraz nie dla chłopaka, a dla dziewczyny   Zaczynam rozglądać się za korektorem mineralnym. Na co dzień nie używam, podkład wystarczająco wyrównuje mi koloryt, ale czasem coś wyskoczy, co warto przykryć mocniej. Dostałam dwie próbki Annabelle- średni i ciemny. Ten pierwszy jest za szary, a drugi ma odpowiednią głębię, ale jest za różowy. I to tyle, co miałam do czynienia z korektorami mineralnymi. Zastanawiam się, czy jest sens w ogóle się tym interesować i nie zostać przy zwykłych- u mnie przebarwienia mają charakter ciemniejszych, zaczerwienionych, suchych plamek. Minerały wchodzą miedzy skórki, a nie mając się do czego przyczepić po prostu się osypują. Mieszałam z kremem, wtedy jest lepiej, ale więcej przy tym roboty i tracę na kryciu. chciałabym jakiś korektor "na wszelki wypadek". Zastanawiam się nad nude z Lily Lolo, ale nie ma z niego próbek, lub amilie- ale o ich podkładach słyszałam, że szybko schodzą. Poradzicie coś? Macie podobny problem co ja? Jak sobie radzicie? edit: stosowałyście korektory kolorytu z EM? Cieckawi mnie ten: http://kosmetyki-mineralne.com/sunli...lor-p999.html# a ze zwykłych, chyba ten byłby mój:http://kosmetyki-mineralne.com/golde...r-it-p996.html 
				__________________ Wymiana pędzli, minerałów i nie tylko   Edytowane przez K_cieciorka Czas edycji: 2013-11-24 o 23:28 | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.