|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy go zniechęciłam?
Poznałam niedawno faceta w klubie, byliśmy na dwóch randkach. Dużo gadaliśmy o wszystkich, było sympatycznie, trzymaliśmy się za ręce w kinie, wydawał się bardzo zainteresowany. Mamy kontakt tylko smsowy, bo on nie ma fejsbuka i to on inicjował spotkania. Podczas rozmowy wspomniałam mimochodem o byłym chłopaku, coś w rodzaju anegdoty. Kiedy odprowadzał mnie do domu po kinie, powiedziałam, że to ciekawa historia jak trafiłam na stancję, bo mieszkałam w akademiku, a właściwie to miałam w tym roku mieszkać z chłopakiem. W domyśle, że z tym byłym. Potem zapytałam, czy pójdzie ze mną na imprezę przez smsa, ale odpisał: "Jadę rano do domu i nie mogę się z tego wykręcić. Dobrej nocy". Dzisiaj znów do niego napisałam, gadaliśmy o pierdołach, a on już nie proponował spotkania. Czy popełniłam jakiś błąd? To chyba logiczne, że już z nikim nie jestem, skoro się z nim umówiłam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy go zniechęciłam?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ale czym zniechęciłaś, że powiedziałaś, że miałaś chłopaka ? Grasz w otwarte karty i bardzo dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
nie sądzę, że go zniechęciłaś, nie możesz zrzucać winy na siebie! jeżeli on na razie nie proponuje spotkania, a Ty masz na nie ochotę, to bierz sprawy w swoje ręce. chłopak zobaczy, że Tobie też zależy na spotkaniu i zrobi mu się miło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Jeżeli to była tylko jedna wzmianka o byłym chłopaku to nic się nie stał. Przecież nie gadałaś o byłym przez godzinę, prawda? Więc nie sądzę, że to było to. Zaproponuj mu spotkanie i zobaczysz czy ma ochotę się z Tobą widzieć czy nie.
![]() |
#6 |
and cigarettes
|
Ja zrozumiałam, że ona powiedziała coś w stylu "miałam mieszkać z chłopakiem, ale wylądowałam na stancji". I to raczej nie brzmi dwuznacznie, cięzko z pewnością stwierdzić, że to o byłym. Brzmi, jakby miała chłopaka.
Jesteś pewna, że on WIE, że to Twój były? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
byc może pomyślał sobie,że to wcześnie zaczynac nowy związek skoro niedawno się rozstaliście z byłym .
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
W Twoim domyśle, a skąd wiesz że on to wie? Zaproponuj spotkanie i zobaczysz jak to będzie. Może jak wykarzesz zainteresowanie nim to zrozumie że tamten facet to zamknięty rozdział.
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Ja tam nie wiem, ale jak na pierwszym, drugim spotkaniu dziewczę gada o swoim byłym, to często znaczy, że jej nie przeszło, że go rozpamiętuje.
Poza tym - nie ma lepszych tematów ? Szczerze - jako faceta, nie OBCHODZĄ mnie byli, nie w sytuacji gdy dopiero poznaję dziewczynę. Będą głębsze relacje, okej , poznam też przeszłość, ale na "wejściu" katować się byłymi ? Bez sensu ![]() Nie mam ochoty słuchać: były to, były tamto, bo jeszcze chwila a się zacznie: a mój były to robił to tak, albo śmak... Jak dla mnie to słowo klucz jest: "miałam w tym roku mieszkać z chłopakiem". Mówisz o byłym, miałaś z nim zamieszkać, więc były głebokie relacje = rozpamiętujesz go jeszcze, gadasz o nim = jeszcze Ci nie przeszło. A nawet jeśli to ... jeszcze nie zdązyłaś o nim zapomnieć. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2013-12-02 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Myślę, że tak przelotne poruszenie tematu byłego by go nie zraziło. Możliwe, że chodzi o coś innego - np. zrozumiał, że jednak nie do końca do siebie pasujecie czy coś... Jeszcze z raz możesz wyciągnąć do niego pierwsza rękę. Jeśli nie chwyci - odpuść. Tak naprawdę, im szybciej się na kimś zawiedziemy, tym lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Nie wiem czemu miałby się zniechęcić tym, że miałaś chłopaka..
O ile oczywiście nie macie po 16 lat, ale po mieszkaniu w akademiku wnioskuje, że sporo więcej. Wychodze z założenia że w "pewnym wieku" każdy ma juz za soba większą lub mniejsza ilość "exów" i jeśli jego odrzuciło że miałaś byłego, to troche dziwne.. Nie przejmuj sie. Moze zwyczajnie nie ma czasu? Zaproponuj spotkanie - co Ci szkodzi? I zobacz ![]() ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Cytat:
dlatego ja bym zaproponowała znowu spotkanie i zobaczyła.. jak zacznie sie wycofywać z waszej relacji, tzn ze nie jest zainteresowany i o ile nie jest coś z nim nie tak, to watpie by to miało zwiazek z wspomnieniem o byłym, moze po prostu stwierdził ze "jednak nie" albo ze "łatwo mu nie dasz" (sa i tacy...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
nie chodzi o przeszłość,ale wspominanie jej,to najczęściej oznacza brak zakończenia pewnego etapu w życiu.nie każdy chce zostać plasterkiem,czy pocieszycielem po niespełnionej miłości
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wypowiedź autorki miała funkcję informacyjną, nie było to opowiadanie o byłym chłopaku. Jeżeli zrezygnował z tej znajomości przez tę wzmiankę, to należy się tylko cieszyć, nie wiadomo jakie akcje by zaczął z czasem odstawiać. Choć myślę,że jedno z drugim nie ma nic wspólnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
jest tyle wolnych dziewczyn więc po co się pchać do takiej, której jeszcze nie przeszło. Chociaż pocieszyciel na pewno prędzej czy później się znajdzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.