Moje urodowe triki na piękne oczy i rzęsy.
Dzisiaj chciałabym opowiedzieć Wam co sprawia, że mogę każdego dnia cieszyć się z moimi długimi rzęsami i pięknym spojrzeniem. Dużo uwagi poświęcam temu aby moje rzęsy były mocne, gęste, błyszczące i posiadały piękny, głęboki kolor. Po pierwsze staram się ich nie obciążać zbyt długo makijażem. Zmywam tusz zaraz po przyjściu do domu i przed każdym treningiem na siłowni. Używam płynów micelarnych ze składnikami pielęgnującymi rzęsy oraz skórę powiek. Nie pocieram ich mocno wacikiem. Formuję kulkę z waty, która wchłonie więcej płynu niż wacik. Przykładam ją do oczy i pozwalam by przez dłuższą chwilę, sączący się z waty płyn, opływał moje rzęsy, spłukując z nich maskarę. Potem wystarczy lekko przejechać watą po całej długości rzęs i tusz z łatwością się zmywa. Dokładnie oczyszczam twarz i zabieram się za kremowanie powiek. Używam peptydowych kremów z wyciągami z roślin. Delikatnie je wklepuję, wykonują minimasaż. Potem przychodzi pora na rzęsy. U ich nasady aplikuję serum wzmacniające i pobudzające wzrost. Natomiast po całej ich długości przeciągam szczoteczką zamoczoną uprzednio w olejku rycynowym. Olejek sprawia, że jasne końcówki ciemnieją, rzęsy nabierają prawdziwie głębokiego koloru i stają się niesamowicie lśniące. Rano na kilka minut nakładam żelową maseczkę na oczy, by spojrzenie było bardziej świeże. Malowanie rzęs poprzedzam, nałożeniem odżywczej bazy. Raz w tygodniu robię spa dla oczu i rzęs. Zaczynam od pochyleniem się na parującym ziołowym naparem. Kilka minut takiej parówki ładnie zmiękcza skórę i przygotowuje ją do dalszej pielęgnacji. Stosuję domowej roboty maseczki. Na powieki maseczkę na bazie miodu, na rzęsy maseczka na bazie olejku rycynowego, olejku arganowego, miodu i żółtek jaj. Po 20 minutach zmywam maseczki ciepłą wodą i przemywam powieki wacikiem nasączonym w wywarze ze świetlika. Gdy nie idę do pracy, unikam malowania rzęs - i tak są długie i piękne dzięki ich pielęgnacji. To moja prawdziwa duma. Zmysłowym spojrzeniem kuszą mojego mężczyznę. A żeby móc zawsze widzieć jaki jest wspaniały, wspomagam wzrok tabletkami z wyciągiem z borówki.
|