|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problem z przesyłką
Witam bardzo serdecznie i na wstępie baaardzo przepraszam za umieszczenie wątku w tym temacie, ale niezbyt wiedziałam gdzie się z tym skierować.
A więc: przed świętami zamówiłam kartę pamięci do aparatu. Na stronie przewozowej kilka dni później było napisane, że przesyłka jest na poczcie w moim mieście. Myślę - ok, pewnie przyjdzie listonosz. Minął jakiś czas... awizo nie dostałam, bo - albo mnie nie było, albo gdzieś zaginęło. Dzisiaj poszłam do skrzynki, patrzę - powiadomienie z poczty. Mogłam odebrać swoją kartę wczoraj (ostateczny termin). Co teraz powinnam zrobić?
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z przesyłką
Cytat:
Jesli było za pobraniem to w sumie nic się nie stało, jeśli przelewem to po prostu zadzowń do nadawcy i powiedz co i jak i podjerzewam, że będziesz musiała opłacić koszt ponownej przesyłki.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chcę zbytnio żadnych problemów. Zamierzam iść w poniedziałek na pocztę i wyjaśnić, ale nie wiem czy cokolwiek się uda (awizo nie mam, jedynie to zawiadomienie).
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Pytanie dlaczego nie było awioz? moze listonosz nie zostawil, moze zaginęło- w to bym nie wierzyła.
Przesyłka pewnie zostanie odesłana do nadawcy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, a jeśli odeślą, to czy ja będę musiała coś płacić? Będę mieć jakieś problemy? Zamawiałam z dosyć znanej strony (Cyfrowe.pl)
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Od pierwszego awizo są 2 tygodnie na odebranie chyba. Na powtórnym powinno być podane kiedy pierwszy raz listonosz był.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Do skrzynki jest wrzucane awizo z tytułem "zawiadomienie/zawiadomienie powtórne" czyli je masz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;44556333]Do skrzynki jest wrzucane awizo z tytułem "zawiadomienie/zawiadomienie powtórne" czyli je masz.[/QUOTE]
No tak, mam zawiadomienie powtórne, ale jest napisane, że kartę można odebrać do 10.01.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Hm no poszłabym na pocztę to wyjasnić
ale przesyłka jest raczej odesłana do nadawcy znów ![]() aha i powinno na powtórnym być kiedy listonosz był za 1 razem. I chyba imię i nazwisko listonosza. Czy będziesz musiała coś płacić... nie wiem ale zobacz wygląda to tak - pokrywasz koszt wysyłki - firma wysyła do ciebie - nie odbierasz - poczta wysyła do firmy - firma musi pokryć poczty ponownej wysyłki - firma po raz kolejny musi wysłać tobie najlepiej abyś poszła na pocztę w poniedziałek, nastepnie zadzwoniła do tej firmy. Edytowane przez chwast Czas edycji: 2014-01-11 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dziękuję wszystkim za odpowiedzi, strasznie się martwiłam, że wynikną z tego o wiele większe problemy. :/
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
ja na twoim miejscu przeszłabym na pocztę. czasem oni się nie śpieszą z odsyłaniem takich rzeczy. u mnie jest jeszcze poczta główna gdzie odsyłane są przesyłki i dopiero z niej wracają do nadawcy więc może jeszcze odbierzesz ją.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Stwierdziły, że skoro do 10.01, to nie mogę i nie ma takiej opcji, żebym odebrała dzisiaj. No cóż. ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2014-01-13 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4458827 6]a czemu nie poszłaś na pocztę skoro widziałaś, że przesyłka od dawna jest już u Ciebie na poczcie?
![]() ![]() Problem w tym, że nie wiedziałam. Nie było mnie w domu, ponieważ przebywałam u taty. Awizo nie dostałam, listonosza też podobno nie było, a kiedy dostałam zawiadomienie, to było już za późno.
![]() |
#15 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4459121 5]no to wiedziałaś czy nie wiedziałaś
![]() Wiedziałam, że jest w moim mieście, ale nie wiedziałam na której poczcie i kiedy zjawi się listonosz.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
i ogólnie coś tu za dużo kręcenia jak dla mnie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
no właśnie ja nawet jak zamawiam rzeczy zza granicy to mi wyskakują adresy i w polsce i za granicą, więc coś nie chce mi się wierzyć, że nie było na której poczcie ;p
żeby w ogóle ktoś to wpisał w system to musi podać adres albo on automatycznie już jest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.