![]() |
#1 |
BAN stały
|
Piękne i Mądre ;) Literatura, Ploty i Papiloty ;)
Dla wszystkich kobiet, które dbają o swój wygląd, rozwijają swoje zainteresowania oraz wiedzę
![]() Zachęcam do wymieniana się pomysłami, opowiadania o swoich planach jak i o aktualnych zajęciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne i Mądre ;) Literatura, Ploty i Papiloty ;)
Wątek dla mnie, więc witam się z w nowym wątku.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. ![]() 04.01.2019 r. ![]() 13.06.2020 r. ![]() Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Witam
![]() Pracujesz nad czymś? kursy, studia? uczysz się języków obcych? czy może znasz jakieś świetne pomysły co do pielęgnacji, którymi chciałabyś się podzielić ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Robię studia podyplomowe, pogłębiam co dzień swoją wiedzę w tym temacie, poszukuje nowych informacji. Uczę się troszkę sama w domu języka niemieckiego od podstaw. Co do pielęgnacji, to codziennie dążę do używania olejku rycynowego na brwi i rzęsy. Po każdym myciu włosów odżywka, raz w tygodniu olejowanie włosów.
A Ty?
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. ![]() 04.01.2019 r. ![]() 13.06.2020 r. ![]() Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Ja niestety ale po raz kolejny podchodzę do matury więc na ten moment pogłębiam swoją widzę z matematyki i angielskiego, po maturze planuję rozpocząć naukę hiszpańskiego i pójść na studia (psychologię). A co do pielęgnacji na ten moment, raz na jakiś czas robię sobie maseczkę ziaja (regenerującą), peeling do ciała, balsamu pod prysznic, odżywki do włosów dove, wcieram żel przeciw sińcom i opuchliźnie pod oczy, robię różne masaże twarzy, piersi i antycellulitowe, na ten moment szukam czegoś do pielęgnacji rzęs, czegoś co doda skórze i paznokciom witamin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Startujesz na psychologię dzienną czy zaoczną?
Maseczek i peelingów nie wymieniałam, bo to dla mnie jest stały punkt pielęgnacji. Ostatnio przestawiłam sie na peelingi ze starej mydlarni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
wątek dla mnie
![]() W tej chwili uczę się na pielęgniarkę w Szwajcarii, uczę się cały czas dialektu szwajcarskiego i niemieckiego, do tego od przyszłego tyg zaczynam się uczyć hiszpańskiego. A dbanie o siebie? ZA DUŻO BY BYŁO wymieniać, ale stawiam na oczyszczanie i nawilżanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
peelingi ze starej mydlarni ? a co to jest ? może sama wypróbuję
![]() a no oczywiście nie wymagam by ktoś mi pisał każdy oddzielny kosmetyk tylko takie wasze ulubione, które chciałybyście polecić ![]() widzę bardzo ambitnie super, chwali się ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- nie cytuję ponieważ staram się w jednym poście odpowiadać na wszystkie pytania, bo później to się niepotrzebnie długie, w kółko to samo robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Widzę, żę również dbacie o siebie więc może się przyłączę. Ja obecnie ćwiczę i pije drożdzę, polecam je, są świetne.Ogólnie pielęgnacja włosów, bo o loczki trzeba dbać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
To i ja dołącze
![]() Obecnie kończę studia i każdego dnia staram się dbać o siebie i swój wygląd ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
To może i ja wpadnę
![]() Ja nie studiuję. Skończyłam studia licencjackie, urodziłam córkę i powoli przymierzam się do magisterki ![]() Co do pielęgnacji ostatnio przerzuciłam się na kosmetyki naturalne, naturalne peelingi, maski np ze spiruliny albo różowej glinki. Śmieszna cena a efekty 100% lepsze. Zapuszczam włosy co oznacza ciągłą pielęgnację wcierki, płukanki, maseczki....Oraz postanowiłam wziąć się za siebie i zrzucić parę kg. Ćwiczę regularnie od miesiąca i są pierwsze efekty. Od jakiegoś czasu wzięło mnie na czytanie książek, i nie moge się wprost oderwać. Wciąż szukam tej którą przeczytam jednym tchem ![]()
Edytowane przez kinia8900 Czas edycji: 2014-04-02 o 06:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
ja mam problemy z pielęgnacją jeżeli chodzi o różne pomysły z maseczkami, ponieważ jestem okropnym alergikiem, wczoraj np. zrobiłam sobie kąpiel mydło-krem, wiele razy już tak robiłam zawsze były pozytywne efekty, użyłam tego kremu co zwykle, mydła także i po kąpieli byłam cała... czerwona, wcześniej też nic nadzwyczajnego nie jadłam nie wiem na prawdę co się stało
![]() Włosy również zapuszczam, prawdę mówiąc farbuję je raz na 3 miesiące na blond farbą palette salon color (popielaty blond), odżywki nie używam przy każdym myciu, praktycznie tylko co 3 mycia ale za to trzymam ją na głowie przez 5-10 min i efekt jest świetny ! odżywka jak już pisałam wcześniej to dove intensive repair, według mnie najlepsza odżywka ever, wcześniej po wpadce u fryzjera, (strasznym zniszczeniu włosów rozjaśniaczem) zakupiłam sobie maski pantene i szczerze? wykosztowałam się a nie dały zupełnie nic, nive była super ale tylko w przetłuszczaniu, garnier no cóż mięli też jedną, świetną odżywkę ale później ją wycofali nie wiedzieć czemu... a co do książek polecam autorów kryminałów : Alex Kavva i Jeffery Deaver (Autor książki na podstawie, której nakręcono dosyć sławny film "Kolekcjoner Kości") Edytowane przez MascarpOOne Czas edycji: 2014-04-02 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
przymierzam się do "50 twarzy Greya" sa bardzo różne opinie, i bardzo pozytywne i bardzo negatywne, chcę się przekonać sama.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Pisze z telefonu i mam problem z cytowaniem wiec postaram się tak po odpisywać.
Kosmetyki ze starej mydlarni mozzna Pielęgnacjannecie po wpisaniu w Google. Jak nie znajdziesz to napisz a ja wysle Ci linka. ja również jestem z kręconymi włosami. Uwielbiam je. Dzisiaj byłam u fryzjera skrócić końcówki. Kręcą się pieknie. Pielęgnacji wymagają sporo, ale lubię się nimi zajmować. ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Ja przeczytałam Greya i mi się podobał jak również Cross o tej samej tematyce.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. ![]() 04.01.2019 r. ![]() 13.06.2020 r. ![]() Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. Edytowane przez justka89 Czas edycji: 2014-04-02 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Ja również chciałabym się do Was przyłączyć. ![]() Chętnie poczytam o pielęgnacji kręconych włosów, bo muszę nad swoimi zapanować. Ni to lok, ni to proste. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
ja mam tak "fikuśnie" pocieniowane, że po umyciu nie suszę a zaczesuje do tyłu i śpię z kokiem na głowie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
oo, wątek również dla mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja tak na prawde to dopiero około pół roku temu zaczęłam świadomie dbać o włosy i cerę. Wcześniej oczywiście myłam twarz jakimiś żelami, na włosy czasem nawet nie nakładałam odżywek. Potem zaczęłam się interesować tematem i dowiedziałam się ile błędów popełniam przy codziennej pielęgnacji.
Trzeba zapobiegać a nie leczyć jak to mówią
![]() |
#20 |
BAN stały
|
ja zawsze lubiłam "mazidełka" i odżywki, ale tak starannie dbam o siebie gdzieś od połowy stycznia tego roku ;] ćwiczę pilates, biegam, biegam po schodach, skaczę na skakance i codziennie się wyginam a co do kosmetyków to w chyba 2 poście swoim napisałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
no to prawda, ja niestety do tej pory męczę się troszkę z trądzikiem, ale jak byłam młodsza to wyciskałam, męczyłam i niestety nie mam idealnej, gładziutkiej buzi, teraz strasznie mnie to boli i jestem zła, ale nie wiem za bardzo co na to poradzić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
chyba powinnaś pójść do dermatologa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
a juz bylam i to nie raz, ale zaden nie potrafil mnie wyleczyc i zaden tez nie poradzil nic na moje slady. nawet bylam prywatnie, wydalam kupe kasy i babka chciala mnie przez rok faszerowac jakimis antybiotykami, chociaz cera nie byla tragiczna. Niestety, w tej dziedzinie nie trafilam na dobrego lekarza
Wysłane z mojego iPod touch przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
w sumie mój Tż ma to samo co Ty i też się męczy z tym, że on niby tym się przejmuje a niby ma to w 4 literach bo tak czy siak jest przystojny ale tak mi się wczoraj przed snem przypomniało, że miałam koleżankę z takim problemem i ona używała czegoś podobnego do toniku do twarzy... to było bardzo rzadkie a robione w aptece na zamówienie może popytaj w aptekach wtedy idź do swojego rodzinnego lekarza może będzie życzliwy i wystawiłby Ci receptę ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
dzięki, może rzeczywiscie popytam. a mój lekarz rodzinny jest takim specjalistą, ze wypisuje to o co sie go poprosi
Wysłane z mojego iPod touch przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja też nigdy nie mogłam trafić na profesjonalnego dermatologa, czy to na NFZ czy prywatnie. Niekompetentni, wizyta trwająca 3 minuty i tyle. I oczywiście antybiotyki, po których cera była gładka, ale organizm totalnie rozstrojony. A teraz problemów już nie mam, bo po dzidziusiu mi się wszystko wyregulowało.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
skoro po ciąży to może zamiast antybiotyków powinni dawać kurację hormonalną ... nie wiem ale szczerze? ja bym wolała mieć pryszcze czy blizny niż rozwaloną wątrobę ... : /
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
![]() Można dołączyć? ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaz mam 25 lat. Nigdy nie miałam i jakoś rok temu pojawił sie w okolicach brody i szyi. Na szczęście udało mi się go zwalczyć.
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.