Fatalne zauroczenie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-09, 13:31   #1
raspberry93
Raczkowanie

Fatalne zauroczenie?

Sytuacja tak skomplikowana, że nawet nie wiem od czego zacząć. Otóż znam pewnego pana X już ponad 3 lata (chodziliśmy razem do liceum) jednak nigdy nie mieliśmy aż takiego dobrego kontaktu. Dopiero po maturze zaczęliśmy się spotykać na imprezach czy spotkaniach w większym gronie, często pisaliśmy ze sobą wiadomości, czasem nawet długie godziny i tak jakoś wyszło, że bliżej się poznaliśmy, zaprzyjaźniliśmy. W ostatnie wakacje wyjechaliśmy razem, ja, on i dwójka innych znajomych i to jeszcze bardziej przyczyniło się do tego, że zbliżyliśmy się do siebie (ale jako kumple, nic nigdy między nami nie było). Tu sytuacja zaczęła się komplikować bo oczywiście ja jak głupia zakochałam się na zabój, ale on niczego się nie domyślał. Zamiast tego zaczął mi prawić komplementy, bardzo często jak ze sobą pisaliśmy to dwuznacznie żartował, często z jakimś podtekstem seksualnym. Na pewnym wyjeździe wyszła taka sytuacja, że zaprosił mnie w nocy do siebie do pokoju. Oczywiście tam poszłam no i wyniknęła niezręczna rozmowa. Zaczął się do mnie przytulać, ja zapytałam wprost o co mu chodzi. Najpierw zaczął się wykręcać, że o nic no ale w końcu wydusił z siebie, że ma wrażenie, że ja oczekuję od niego czegoś, jakiegoś związku. Ja byłam w takim szoku, że zaprzeczyłam (chociaż przecież dokładnie o to mi chodziło!). Ostatecznie on przyznał się, że chciał żebyśmy byli czymś w stylu "przyjaciół z przywilejami"... Po powrocie do domu było bardzo źle, miałam wrażenie, że skończyła się między nami nawet przyjaźń bo ja nie byłam w stanie przełknąć tego, że on mógł pomyśleć o czymś takim, mimo tego, że mnie przepraszał, mówił, że to był najgłupszy pomysł w jego zyciu i, że nie chce żeby coś między nami się zmienilo bla bla. W przypływie szczerości powiedziałam mu, że ja tak nie potrafię bo zaczęło mi na nim bardziej zależeć, chodziło mi o coś więcej. On powiedział, że też przyszło mu to do głowy, ale na chwilę obecną z wielu względów sobie tego nie wyobraża. Nie chciałam tracić kumpla, rozwalać paczki (mimo, że reszta naszych znajomych nie miała zielonego pojęcia o tym co się dzieje między nami) więc powiedziałam, że o tym zapominam i jest tak jak dawniej- trzymamy się razem, ale wiemy, że sytuacja jest między nami jasna. No ale niestety nie była.. bo po jakichś dwóch tygodniach wszystko wróciło do normy aż za bardzo. Wróciły głupie żarciki, słodkie teksty, komplementy. Na ostatniej imprezie spaliśmy w kilka osób w jednym łóżku, my oczywiście obok siebie no i w nocy wziął mnie za rękę, przytulał.. Ogarniacie o co tak naprawdę mu chodzi? Ja chyba nigdy nie zrozumiem mężczyzn. Z jednej strony wydaje mi się, że ciągle chodzi mu o te przywileje, a z drugiej przecież wie, że nie ma na co liczyć, bo nigdy nie wejdę w taki układ. Poza tym teksty jakie mi sprzedaje już teraz nie kręcą się wokół seksu, a wokół tego jaka to jestem piękna i wyjątkowa i idealna.. Szczerze mówiąc nie mam do tego już siły, bo tak długo to trwa. Jestem zamknięta na innych chłopaków bo tak bardzo mi na nim zależy. Mogę wręcz powiedzieć, że go kocham, a nigdy w życiu nie czułam czegos takiego do innego faceta. Z drugiej strony wiem, że to chyba nie ma sensu i nigdy nie ruszy do przodu, bo gdyby zależało mu na mnie to już dawno zrobiłby coś żebyśmy byli razem, a on umie tylko gadać głupoty. Nie potrafię sobie z tym w żaden sposób poradzić, najchętniej bym uciekła gdzieś żeby go nie spotykać i zerwała kontakt to może wtedy udałoby mi się wyleczyć z uczucia, ale nie jest to niestety możliwe. Jakieś rady?
raspberry93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 14:15   #2
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Dot.: Fatalne zauroczenie?

On chyba dalej dąży do tego żebyście byli FF. Pewnie myśli, że jak będzie tak Ciebie przytulał i prawił komplementy to w końcu się zgodzisz bo stwierdzisz, że lepsze to niż nic.
Moim zdaniem lepiej będzie jak zerwiesz z nim kontakt bo on takim zachowaniem tylko bawi się Twoimi uczuciami i ta relacja do niczego nie prowadzi. Przez znajomość z nim nawet nie poznajesz nowych facetów i nie masz szansy spotkać kogoś normalnego, ze szczerymi zamiarami wobec Ciebie.
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 15:41   #3
raspberry93
Raczkowanie

Ktoś się jeszcze wypowie?
raspberry93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 17:53   #4
Katherine345
Raczkowanie

Przede wszystkim porozmawiaj z nim szczerze i zapytaj się go czemu mimo waszej rozmowy on dalej tak się zachowuje i o co tak na prawde chodzi. Powiedz , że nie masz czasu i chęci na takie gierki i żeby się zdecydował. Jeśli w dalszym ciągu nie określi się co do uczuć albo będzie tylko chciał spotkań bez zobowiązań ogranicz kontakt. To trudne ale czasem tak trzeba bo przez tą sytuacje nie będziesz potrafiła znaleźć kogoś kto na prawde będzie darzył Cię uczuciem i chciał się z Tobą związać.
Katherine345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-09, 23:34   #5
almirith
Raczkowanie

-------

Edytowane przez almirith
Czas edycji: 2014-06-28 o 23:11
almirith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości