|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
I znowu jestem niespełniona - czyli orientalne lato..
Uparcie szukałam interesującego mnie tematu ( nie znalazłam), więc mam nadzieję, że nie powtarzam wątku.
Jak w temacie, czego latem używają dziewczyny kochające klasyczny średni orient? Zawsze wiosną jest ten sam problem.Robi się ciepło i czuję, że czas odstawić przynajmniej w dzień moje ukochane zapachy.Skoro mnie zaczynają męczyć, to moje otoczenie musi już cierpieć ![]() Nie chcę pachnieć jak rozmemłana marmolada, truskawkowy pusty likier czy zastały staw.Nie podoba mi się też wizja męskiego potu z cytryną i ziołami, zleżałego mchu czy zapach baru ozonowego. Odbyłam rajd po sklepach..i znowu nic.Przeszukałam zapachy po nutach i wyszło, że najbardziej zbliżone (chociaż uboższe w nuty) jest Accenti (Gucci). Nigdy go nie wąchałam, powstał 2 lata po moim.Ale nawet gdyby okazało się, że to prawda to zamienię siekierkę na kijek - z opisów widzę, że to też zaczyna być zapach niszowy. Opis Nagady: Nagada to kwiatowo-owocowy zapach z orientalnymi tonami w pełnym słońcu, zapach emocji, czułości, pasji i tajemnicy.Niesamowicie trwały. Od siebie dodam, że pięknie pulsuje na skórze, jednocześnie zostawiając ogon (który zwraca uwagę otoczenia ale go nie męczy - to taka orientalna radość ).Jej nuty to: Głowa:mandarynka, czarna porzeczka, kwiat davana, konwalia majowa, róża Serce : jaśmin, goździk,vetiver, paczula, drzewo sandałowe Podstawa: wanilia, bób tonka, malina, brzoskwinia Co więc robić?Czego Wy fanki orientu używacie latem i co mam brać do ręki idąc na kolejne zwiady? Licząc na intuicję Waszych nosów czekam na propozycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: I znowu jestem niespełniona - czyli orientalne lato..
Co prawda fazę orientalną mam już raczej za sobą, ale chciałam powedzieć, że skoro kochasz orient, to nie rezygnuj z niego latem
![]() ![]() Pięknie w upale pachna np. Shalimar, Innocent, Słoń Kenzo. Wiele kobiet z upodobaniem nosi latem Angela, który w delikatnej dawce jest całkiem do przyjęcia. Bardzo wiele wanilii ślicznie pachnie latem - np. Mira Bai, Neonatura Cocon, kiedyś wszystkie kobiety latem pachniały Vanilla Fields ![]() A wiec nie bój sie i nie zmuszaj sie do świeżaków!
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Oriental Summer Celine. Naprawdę piękny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Niestety mam ten sam problem z doborem zapachu na lato
![]() Nadal jestem w fazie poszukiwań. Na letnie wieczory postawiłam na Black Cashmere, choć wcześniej mnie w ogóle nie zafascynowały, ale w wysokich temperaturach wychodzi z nich taka słodycz... że wpadłam ![]() Natomiast na dzień chyba skuszę się na Dolce Vitę, bo ostatnio wspaniale mi się ją nosi. Poluję też na dymną herbatkę L'artisan Tea for Two, ale na razie na nią nie natrafiłam w pełnowymiarowym flakonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
zgodze sie z jedna z dziewczyn, po co zmuszac sie do kompromisow?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jedna sprawa, że nie chcę otoczeniu utrudniać życia, ale druga, że przy 30 stopniach sama bym się czuła nie na miejscu z tymi zapachami. Gdyby moja koleżanka z pracy użyła w ukrop np.Tresor (który o zgrozo lubi) to mogłoby się to skończyć morderstwem
![]() Ale jakoś radzić sobie trzeba..ja już z tej rozpaczy nabyłam właśnie letnie propozycje Boucheron : Boucheron Eau Legere i Boucheron Trouble Eau Legere Nacree. Zobaczymy jak ta firma widzi orient w wersji light ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie używam świeżuchów nawet latem
![]() No, może Stellę MacCartney. Mniej dawkuję to co lubię i tyle ![]()
![]() |
#8 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
orien mi sięojarzy z ciepłem,,uroda orientalna jest pzrecież taka ciepła,może poszukaj jakiś bardziej ognistych zapachów które byłyby substytutem orientalnych i cięzkich, a moze sprobuj cacharel-eden,zapach iście kontrowersyjny, przez wiele kobiet nielubiany,jednocześnie zimny "na dziendobry"mietowo pieprzowy,pozniej si eociepla i czuć w nim nute orientu,mocną nutę-ale w końcu własnie wieczorem ,latem mozna juz sobie na to pozwolić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.