|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Mama najwazniejsza na swiecie...
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mama najwazniejsza na swiecie...
Impersona nie jesteś samam moja córcia(prawie 9 miesięcy) ma to samo chyba od zawsze.No może nie aż tak, toleruje jeszcze tate ale nikt inny nie może jej wziąść na ręce.Udało sie to chyba raz mojej cioci ale i tak musiała mnie widzieć.Tak jak piszesz to jest przyjemne ale ile można?Sami razem z TŻ nie wyszliśmy od jej urodzenia.Może inne mamy nas pocieszą że to przejdzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Justyna...o tak...niech nas ktos pocieszy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja ze swoja jestem codziennie cały dzień sama(pewnie dlatego jest taka przylepa mamy), dla mnie wybawieniem są reklamy-wtedy jakby Kasi nie było
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a wiesz...to chyba wszytskie dzieci tak maja... KUba reaguje tylko na teletubisie i reklamy...jak sie zaczynaja, to zawsze sie odwraca w strone telewizora... wiem, ze to niezdrowo, ale mamy telewizor w pokoju w ktorym spimy i maly tez w nim sie bawi, wiec jego kontakt z tv nieunikniony jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Tak wiadomo że telewizor to nic dobrego(mam nadzieje że gromy nam sie na głowy nie posypią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
hehe nam to
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dziewczyny!To zupelnie normalne...jest na poczatku taki etap dziecka (od narodzin do powiedzmy 6 mies.)kiedy maluszekj cieszy sie z kazdej zabawy obojetnie z jaka osoba...ale przychodzi taki czas gdy poznaje i zaczyna rozumiem ze to wlasnie ta najwazniejsza mama do ktorej jest
normalnie najbardziej przywiazany!Wiec jest to sprawa rozwojowa kazdego dziecka!wszystko pod kontrola ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie powiedziałabym, że normą jest, iż od ok 6 m-ca życia dziecko nagle chce tylko do mamy, czy jednej konkretnej osoby...Mój synek skończył 14 m-cy i odkąd pamiętam nie miałam nigdy problemu zostawienia go pod opieką taty, czy babci... Wogóle często jestem zła, że synek nie jest maminym synkiem tylko jak to mówią "cygańskim dzieckiem" co to do wszystkich pójdzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
z tego co wiem dziecko miedzy 7 a 9 miesiacem zycia zaczyna sobie sobie zdawac sprawe z tego ze mama jest odrebna od niego osobą, podobno wczesniej mama i ono to dla niego jedność. wtedy zaczyna odczuwac strach ze mama odejdzie i nie wroci, trzeba ten okres cierpliwie przeczekac i starac sie nie narazac dziecka w tym czasie na stres, zwykle ten okres trwa okolo 2 miesiecy. kiedys to wyczytalam i w moim przypadku faktycznie tak bylo.
pozdrawiam ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dopier po czwartych urdzinach, stwierdzlo , ze "jedzie do babci na wakacje" - czyli wybralo sie do mojej Mamy na noc, a dokladnie na dwe noce.
Wczesniej takie wyprawy laczyly sie z placzem i stresem nas wszystkich, a rezultatem byl przyjazd po malego z powrotem ![]() Teraz nadrabia i co jakis czas wybiera sie do dziadka lub babci, i zostaje tam na noc bez placzu a z radoscia, ze jest juz "dorosly" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Moze faktycznie macie racje... mam nadzieje, ze szybko malemu to przejdzie. Najgorsze jest to, ze ja nawet do toalety musze go brac ze soba...
kaylii- moje dziecko bylo cyganskie do 8-mego miesiaca ![]() ![]() manolita- ale Twoj synek poprostu nie chcial byc sam poza domem, czy nie wytrzymywal bez ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.