|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Poradzcie co mam teraz zrobic. Problem intymny/urologiczny
Od jakiegos czasu mam problemy z oddawaniem moczu. Kiedy długo nic nie piję, a potem udam się do toalety to odczuwam pieczenie, które czasem jest tak silne, że mam dreszcze. Pieczenie to ustaje samoistnie po jakimś czasie albo gdy wypiję większą ilość płynów. Tym dolegliwościom towarzyszy nieprzyjemny zapach okolic intymnych (ale nie rybi), więc początkowo wiązałam je z jakimś zapaleniem pochwy. Leczyłam się u ginekologa, jednak nie przynosiło to efektów. W końcu postanowiłam zrobić posiew z pochwy i wynik był ujemny. Nie wiem teraz gdzie się udać. Gdyby pieczenie czy ból trwało cały czas to mogłabym podejrzewać zapalenie pęcherza, martwi mnie ponadto nieprzyjemny zapach. Nie wiem czy powinnam zrobić teraz posiew moczu czy udać się po poradę do lekarza ogólnego. Jak myślicie?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poradzcie co mam teraz zrobic. Problem intymny/urologiczny
idź do lekarza i opisz problem.
to jest nieprzyjemny zapach moczu czy stref intymnych? Posiew robiłaś z moczu "z drgawek" czy w innym momencie? |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Posiew robilam z pochwy dlatego że przez ten zapach podejrzewałam zakażenie intymne. Posiewu moczu jeszcze nie zrobiłam. Chyba rzeczywiście pójdę do ogólnego
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
przejdź się do ogólnego, możesz wcześniej zrobić badanie ogólne moczu i/lub posiew (lekarz na pewno da Ci skierowanie)
jak wyjdzie ok i lekarz pierwszego kontaktu nic nie wymyśli to pewnie karze się skonsultować z ginekologiem czy innymi specjalistami i ile pijesz w ciągu dnia? |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
mi sie wydaje ze moze byc to jakis grzybek ale nie koniecznie.
ale jesli to jest pieczenie i ten zapach to cos z tych rzeczy. najlepiej idz z tym do ginekologa, tylko znajdz jakiegos innego ktory sie tym zajmie lepiej niz ten ostatni. bo takie sprawy okolic intymnych bardziej naleza do specjalistow ginekologow Edytowane przez anyszek7 Czas edycji: 2014-03-25 o 22:51 |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Posiew moczu z antybiogramem, na razie dużo wody + witamina C, sok z żurawiny, fitolizyna. Mozliwe, że masz zapalenie pęcherza.
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.