|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastka czekoladowe z chilli :)
Ciastka czekoladowe z chilli.
8 dag rodzynek 3 lyzki rumu 30 dag gorzkiej czekolady-jak dla mnie za duzo ,wystarczyloby z 20 dag ,nastepnym razem zrobie z 10 dag mlecznej i 10 gorzkiej 3 lyzki masla 6 lyzek maki 15 dag cukru 2 jajka 1/4 lyzeczki proszko do pieczenia,soli,cynamonu 1-2 lyzki chilli wplatkach -nie posiadam ,dalam 1/2 lyzeczki w proszku-ciacha miala jesc takze corka wiec ostre nie mogly byc. 1 lyzeczka cukru waniliowego piekarnik do 180 stopni. rodzynki do rondla i zalac rumem ,podgrzac ale nie gotowac chwilke i ostudzic, do garnka 17 dag czkolady i maslo,rozpuscic,ostudzic jajka ubic z cukrem maka wymieszac z proszkiem ,cynamon,chili,sol. do masy jajecznej dodac czekolade rozpuszczona i miksujac /mieszajac dodawac make,na koncu rodzynki(odsaczone) i reszte pokruszonej/startej/pokrojonej czekolady.wymieszac. lyzka nakladac kleksy(w odleglosci od siebie) na blache wylozona pergaminem i pic ok 10 minut. najlepsze od razu po upieczeniu ![]() mozna je przechowac w szczelnie zamknietych pudelkach. przepis z dodatku Spotkanie z przyprawami GW. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2007-02-23 o 20:54 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciastka czekoladowe z chilli :)
a przepis?? i jak smakują?
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
dobre są takie? a może przepis? bo bym spróbowała takie coś wymodzić!
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny! róbcie te ciasteczka, na pewno są pyszne - ja robię pitną czekoladę z chilli i jest cudowna. Rozgrzewa, poprawia humor, uspokaja, ale nie rozleniwia.
Chilli "w płatkach" jest 1000 razy lepsze od proszku - tzn. myślę, Paula, że masz na myśli chilli flakes, a to są suszone pestki z papryczek chilli po prostu. Można je smażyć na oliwie, zanim się usmaży mięso - dużo można z chilli - ja uwielbiam -
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
podnoszę temat bo mnie zaciekawiły te ciasteczka. jakby któraś już zrobiła to proszę o zdanie relacji
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastepnym razem zrobie z chilli wplatkach i pol na pol mlecznej i gorzkiej czekolady. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
O, musze sprobowac. Moj brat mi sprawil czekolade z chili i jedna z imbirem, ale taka kupna w tabliczkach. Juz sie nie moge doczekac kiedy je przywiezie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
muszą byc nieziemskie
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!!!!
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
oo rany muszę koniecznie wypróbować. Uwielbiam połączenie chilli i czekolady
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.