Bardzo wstydliwy i dokuczający problem... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-30, 15:33   #1
Herbaciana_Rozyczka
Przyczajenie

Unhappy

Bardzo wstydliwy i dokuczający problem...

Witam. Mam pewien wstydliwy i dokuczający problem. Postanowiłam się Was poradzić, nie wiem tylko czy w dobrym dziale zamieszczam wątek (chirurgia plastyczna to też jakby nie patrzeć chirurgia) i generalnie prosiłabym o radę pana Doktora, który się tutaj udziela. Mój problem dotyczy... hemoroidów. Historia zaczęła się około 2 lata temu, kiedy wylądowałam w szpitalu z nerwów, niejedzenia i zaprzestania przyjmowania płynów czego efektem były potwornego zaparcia. Przyczyną tego wszystkiego była toksyczna relacja z ówczesnym partnerem (wykańczał mnie psychicznie czego skutkiem były właśnie nerwy, które z kolei owocowały kilkudniowym niejedzeniem przez dłuższy okres czasu: jadłam, kilka dni nie i tak w kółko, w tamtym czasie schudłam około 13kg z nerwów, czego efektem z kolei były hemoroidy) ale nie tego tematu dotyczy mój wątek. Powracając do problemu - staram się odżywiać zdrowo, nie powodować zaparć. W moim życiu dominuje głównie siedzący tryb życia, aczkolwiek ruszam się, spaceruję w wolnych chwilach. Guzki te nie są bardzo duże, nie krwawią ale troszkę bolą i powodują dyskomfort przy siedzeniu. Nie powodują problemów z wypróżnianiem. Od początku choroby (około 2 lata temu) gdy wylądowałam w szpitalu przepisano mi maść i czopki, które pomogły. Następnie przez dłuższy okres czasu był spokój i nie było nawrotów choroby. Jednak po dłuższym czasie znów kilka dni był problem i zniknął, do dziś był spokój. Znów mam nawrót. Pomocy, co robić, jakie metody stosować, jakie leki bądź sposoby domowe ? Nie ukrywam, że bardzo chciałabym uniknąć operacji...

PS. Znalazłam takie stwierdzenie w Internecie: "Hemoroidy, wbrew temu, co się powszechnie sądzi, wcale nie są chorobą. Mamy je wszyscy od urodzenia. Nie wiemy o nich, dopóki się nie powiększą. Wtedy pojawia się stan zapalny, który może bardzo uprzykrzyć życie. Wśród najczęstszych przyczyn hemoroidów wymienia się zaparcia, brak ruchu, otyłość, dźwiganie ciężarów, ciążę i poród" - Czy to PRAWDA?

Edytowane przez Herbaciana_Rozyczka
Czas edycji: 2014-05-30 o 15:48
Herbaciana_Rozyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-01, 11:10   #2
Shazney
Zakorzenienie

Dot.: Bardzo wstydliwy i dokuczający problem...

Dlaczego nie pójdziesz do lekarza, tylko przesiadujesz na forum? Im dłużej będziesz zwlekać, tym bardziej pogorszysz sytuację i już żadne farmaceutyki Ci nie pomogą. To nie przelewki.

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 08:03   #3
paula78
Zakorzenienie

Idż do lekarza, specjalisty.
Nikt wirtualnie ci nie pomoże, a im dłużej czekasz tym bedzie tylko gorzej.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 11:47   #4
saba09
Raczkowanie

Witaj, ja miałam podobny problem 2010 r. od stresu i nie jedzenia dostałam hemoroidów, bylam wystraszona i od razu poszłam do lekarza (kobieta) pierwszego kontaktu obyło się bez pokazywania wstydliwej dolegliwości dostałam receptę na czopki prosterisan H, stosowałam przez 42 dni i pomogło. Są podobno najlepsze jeżeli ich nie używałaś to spróbuj tylko jak znikną hemoroidy to stosuj kilka dni dłużej aby wyleczyć do końca.
saba09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości