| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2007-06-08, 19:22 | #1 | 
| Raczkowanie |   Chalkidiki - był ktoś??

Witam wszystkie wizażystki   . Czy któraś z was odwiedziła to greckie miejsce?? Potrzebuję waszych opinii   
				__________________ Mój blog   | 
|     |   | 
|  2007-06-08, 19:39 | #2 | 
| Zakorzenienie | 

Dot.: Chalkidiki - był ktoś??

Witaj , byłam na Halkidiki dokładnie w yerisos (chyba tak się to pisze  ) okolice Ouranopoli, a ciebie jaka interesuje okolica  ? | 
|     |   | 
|  2007-06-08, 20:25 | #3 | 
| Raczkowanie | 

Riwiera Olimpijska...Jest to wyjazd na last minute. Wyjeżdżam ze swoim mężczyzną juz w poniedziałek lol a ja jeszcze nic nie mam   
				__________________ Mój blog   | 
|     |   | 
|  2007-06-08, 21:03 | #4 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  cos niesamowitego  , na Riwierze nie byłam a Halkidiki nie wzudziło we mnie większych emocji,napewno warto było tam pojechać i zobaczyć co nie co, Grecy robią przepyszne sałatki i wyśmienicie grilują ryby w tawernach , mniam  , tylko czasem trzeba czekać nawet 30 minut az do ciebie podejda w knajpie bo nie mają akurat w tym momencie ochoty  mówi się że pieniądz rządzi światem, tam się to nie zdarza. | |
|     |   | 
|  2007-06-08, 23:01 | #5 | 
| BAN stały | 

Ale Riwiera to jedno a Halkidiki to drugie   Co nie zmienia faktu,że oba miejsca polecam  ( choć to oczywiscie zalezy jaką miejscowość wybierzesz i jaki typ wypoczynku preferujesz). I obowiązkowo wycieczki fakultatywne - Meteory, Olimp, może jakiś rejsik ( Skiathos lub wokół świetej góry Athos), dla wytrwałych Ateny...   | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 12:47 | #6 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-10 Lokalizacja: Europa 
				 |  Dot.: Chalkidiki - był ktoś?? 

Chalkidiki-Kassandra...jadę tam w sierpniu i też jestem ciekawa jak tam jest,co warto zobaczyć...  Będę tylko tydzień,więc napewno muszę poplażować,a przy okazji coś zobaczyć...   | 
|     |   | 
|  2007-06-28, 18:10 | #7 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

O a ja w połowie lipca będę na Halkidiki bo jadę tam na 2 tyg na obóz językowy. I w wycieczkach fakultatywnych mam Ateny, Meteory i jakieś tam baseny .  Jest coś co szczególnie tam polecacie ?   | 
|     |   | 
|  2007-07-01, 13:00 | #8 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-04 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Ja byłam w zeszłym roku   Byłam naprawdę zadowolona. Piękne widoki, ciekawe miejsca. Jak będziesz miała możliwość polecam także wycieczkę do Meteorów   | 
|     |   | 
|  2007-07-01, 13:27 | #9 | 
| Zakorzenienie | 

jak będziesz wybierała sie na Meteory to nie zapomnij wziąć ze soba długiej kiecki zakrywającej kolana bo inaczej jak będziesz chciała zwiedzić klasztor to ubiorą cię w ogólnodostepną   | 
|     |   | 
|  2007-07-02, 15:35 | #10 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

A jak tam jest z cenami ? ;> I to miasto jest 'tętniące życiem i turystami' czy takie spokojne ? I czy są tam jakieś bary, sklepy itd ?    | 
|     |   | 
|  2009-06-15, 23:16 | #11 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

Proszę kto mi powie? Chalkidiki  Kassandra Nea Plagia lub okolice czy sa tam wieksze sklepy takie jak lidl? W Parali jest Lidl i powiem wam że to duża oszczędność.

| 
|     |   | 
|  2009-06-17, 06:50 | #12 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-12 
				 | 

ja bylam na Athos w okolicy miejscowosci Ouranopolis-tzn ostatniej miejscowosci przed klasztorami, polecam, przepiekne plaze (mozna godzinami spacerowac i ludzi na nich raczej niewiele), stare drzewa oliwkowe, muszelki, cud miod, polecam zdecydowanie. fajne sa meteory i rejs wokol klasztorow 
				__________________ pachnę | 
|     |   | 
|  2009-07-12, 22:48 | #13 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-11 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

hej dziewczyny !!! ja jadę też do nea plagii pod koniec lipca  to pierwsze moje zagraniczne wakacje i baaaardzo się cieszę  jadę autokarem ale mamy nocleg tranzytowy także będzie dobrze chyba   PASSAT a Ty już wyjechałaś czy jedziesz dopiero ;p ??? | 
|     |   | 
|  2010-01-31, 13:08 | #14 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-12 Lokalizacja: paradise 
				 | 

Ja jadę 7 czerwca na Chalkidiki - Kassandra dokładniej   Będziemy razem z rodzicami w hotelu Aristoteles Beach. Może ktoś mi przybliżyć jak to tam wszystko wygląda? Są w pobliżu hotelu jakieś knajpki, bary, sklepy? A jeśli nie to gdzie najlepiej się wybrać i jakim środkiem transportu? Będę wdzięczna za każdą opinię   | 
|     |   | 
|  2011-05-27, 14:18 | #15 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: z domu i pracy ;) 
				 | 

up! Dziewczyny, te z Was, ktore sie tam wybraly- prosze, piszcie jakie wrazenia na Was odnioslo to piekne miejsce! Wybieram sie tam za dwa tygodnie i bylabym wdzieczna za dodatkowe wskazowki i miejsca warte obejrzenia   
				__________________ 28/02/2015 Ola  | 
|     |   | 
|  2016-05-01, 18:26 | #16 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-12 
				 | 

Odkopuję wątek  Czy ktoś był i może podzielić się radą? Bo loty porezerwowane, ale dalej już problem  - które miasteczko wybrać jako bazę? Chodzi mi o jakiś większy ośrodek, jedziemy poza sezonem i kurcze, byłoby fajnie gdyby nie było całkowicie "martwo"  Może coś ktoś polecić? Byłabym baaaaaaardzo wdzięczna   | 
|     |   | 
|  2016-05-01, 20:30 | #17 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-06 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Ja byłam w ubiegłym roku, pod koniec maja w  Chanioti, spokojne miejsce dla chcących odpocząć, bardzo podobało mi się miasteczko Afitos. Kiedy dokładnie lecisz, przed sezonem?

__________________ Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out  | 
|     |   | 
|  2016-05-01, 21:50 | #18 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-12 
				 | 

Dzieki!   popatrze na to Afitos  Lecę w ostatnim tygodniu września i właśnie czytam w różnych miejscach opinie, że wszystko się tam już wtedy zamyka i generalnie pusto i nieciekawie. Trzeba było poczytać przed decyzją... :P | 
|     |   | 
|  2016-05-01, 22:02 | #19 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-06 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Jak ja byłam to wszystko dopiero miało zacząć się rozkręcać, ale też przygotuj się na ewentualne załamanie pogody, bo wiem że wrzesień bywa tam bardzo kapryśny

__________________ Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out  | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ !!!
 NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ !!!