|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Kosmetyczne paczuszki - wasze opinie
Hej kochane,
Czy słyszałyście o idei kosmetycznych paczuszek? W skrócie chodzi o to, że w danym wątku zgłaszają się dziewczyny, które chciałyby wziąć udział w kosmetycznej wymianie z pozostałymi wizażankami. Użytkowniczki kompletują paczuszki z kosmetykami o określonej wartości, a także stosunkowo określonej zawartości (np. jeden kosmetyk z pielęgnacji, jeden z kolorówki, itd.). Następnie losowo dobierane są w pary i wysyłają sobie nawzajem paczki - niespodzianki. Podpatrzone na innych forach, czy sprawdziłoby się na wizażu? Osobiście pomysł bardzo mi się podoba, a przy określeniu konkretnych zasad (np. minimalny staż na wizażu, minimalna ilość komentarzy czy pozytywnych przekupek) można by maksymalnie zniwelować ryzyko trafienia na oszustkę. Czekam na wasze opinie
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyczne paczuszki - wasze opinie
A miałyby to być kosmetyki nowe czy używane?
Ogólnie dla mnie bez najmniejszego sensu, za określoną kwotę to ja mogę iść do drogerii i kupić dokładnie takie kosmetyki jakie potrzebuję i jakie mi pasują, a nie takie jakie komuś zalegają w szafce albo jakie pasują komuś o zupełnie innej skórze ![]() Jedyne co ma sens to wymiany kosmetyczne, ale od tego jest całe osobne podforum |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście, że chodzi o nowe i nieużywane kosmetyki
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
No to wyjaśnij w sumie jaki widzisz tego sens?
Nie wolisz wydać np. 50 zł na balsam i krem które ci służą niż dostać coś co nie będzie się do niczego nadawać? Ja takie paczuszki ( z tym że były tam nie tylko kosmetyki, ale i inne pierdoły) robiłam jak byłam małą dziewczynką i wymieniałyśmy się z przyjaciółkami.... Rozumiem ideę niespodzianki czy czegoś w tym stylu, ale z drugiej strony- np. używasz tylko cielistych cieni a dostaniesz niebieski, którego nigdy nie użyjesz, masz skórę tłustą, skłonną do zapychania, a dostaniesz krem do skóry suchej itd.... |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
coś a'la glossy box?
nie wzięłabym w czymś takim udziału - po pierwsze istnieje ryzyko, że ktoś kompletnie nie trafi w mój typ cery/włosów (zwłaszcza jeśli dobór par byłby losowy a nie na zasadzie, że ktoś się deklaruje wcześniej), po drugie mogę trafić na coś, czego nie lubię i nie mam zamiaru używać no i po trzecie - mam już sprawdzone kosmetyki i raczej ograniczam się tylko do nich, jak chcę ''zaszaleć'' to przekopuję KWC i wtedy decyduję się na zakup.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-06-12 o 14:30 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
o to mi właśnie chodzi :P
A idea glossy box jest chyba trochę inna, bo niby się dostaje kosmetyki warte znacznie więcej niż za boxa się zapłaciło, i miniaturki właśnie na wypróbowanie, więc w sumie to ma znacznie większy sens... |
|
|
|
|
#7 |
|
Zielona Driada
|
Gdzie w tym sens?
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Hexanna (przepraszam jesli przekrecilam nick) organizowala takie paczki na swoim blogu wśród blogerek kosmetycznych.
Idea niespodzianki- fajna, ale bez okreslenia preferencji, rodzaju cery, itd sensu to chyba nie ma. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2014-06-12 o 14:43 |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież to nie ma sensu. Wydaję, załóżmy 30 zł na taką paczuszkę i jeśli dostanę w zamian saomoopalacz, krem do cery tłustej i np. zieloną kredkę do oczu, które są dla mnie bezużyteczne, a i nie ma pewności, że to co wysyłam się przyda, to tak jakbym sobie zrobiła samolocik z banknotu i puściła go przez okno.
Przednia zabawa
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się to podba, ale kiedys przy okazji moderacji blogów, natknełam sie na wielkie żale i ośmieszanie innych blogerek, bo ktoś kupił coś takiego a nie innego, bo sugerowałam żele a mam balsamy itp itd!
Dramat!! Zero umiejętności zabawy - to chyba były paczki mikołajkowe. Żal mi ich było.
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabyś dostać kosmetyk który przeleżał nie wiadomo ile, nie wiadomo gdzie, do tego otwarty?
Oczywiście, chodzi mi o ideę niespodzianki oraz wspólnej zabawy, możliwość przetestowania nowości, itd.
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
A co Ty chciałaś wysyłać używane???
![]() To chyba Ty nie rozumiesz sensu tej zabawy.
|
|
#13 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
W przypadku nowych kosmetyków, to loteria i nabawienie zbędnego kłopotu, w przypadku, gdy dostanę kompletnie nietrafione kosmetyki, kasa wydana a i tak musze wydać kolejna na coś co mi pasuje. Musiały by być podane kryteria cery, predyspozycji itd. co i tak nie gwarantuje sukcesu. Nie lepiej iść i kupić sobie coś osobiście?
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też tego nie rozumiem. Idea niespodzianki jest fajna, ale o wiele fajniej wysyłać sobie coś, no nie wiem, handmade, pocztówki, obrazki, cokolwiek, niż kosmetyki.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
Na zasadzie kupujesz za 50 zł nowe produkty wg ankiety. Jedna dziewczyna zrobiła syf bo wysłała dziewczynie produkty które zrecenzowała po jednym użyciu które wczesniej dostała w ramach współpracy.
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Ja brałam udział w takich wymianach na swap-bot i podobały mi się. Tam organizator wymiany określa temat przewodni/kategorię i wartość przesyłki oraz to kto może brać udział w wymianie. Dużym (dla mnie głównym) plusem jest to, że a ogół dostajesz rzeczy niedostępne w PL, egzotyczne że tak powiem, często o charakterze lokalnym. Generalnie w takich paczkach wysyła się raczej rzeczy uniwersalne: sztyft do ust, mydełko itd. Nie dostałam jeszcze podkładu czy kremu na pękające pięty
Edytowane przez V like Victoria Czas edycji: 2014-06-13 o 09:16 |
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale coś takiego rozumiem, na to bym się sama zdecydowała jakbym miała dostać coś czego nie kupię obok domu. No ale idea wysyłania sobie paczek polsko-polskich ma taki sens jak wejście do drogerii , podanie kasjerce 50 zł i powiedzenie żeby spakowała ci byle co za taką kwotę
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem to nie ma sensu bo trudno trafić w gusta i potrzeby kogoś nieznajomego. Są też osoby nieuczciwe. Chciałabym być obdarowana czymś co mi jest potrzebne i obdarować kogoś tym z czego będzie zadowolony. A czasem nawet bez złych intencji nie trafi się z prezentem. I mój ulubiony żel pod prysznic o landrynkowym zapachu dla kogoś jest śmierdzący lub nawet dodatkowo uczulający. Mając wolne np. 50zł wolę sama sobie zrobić zakupy i nie płacić dodatkowo za przesyłkę niespodziankę nieraz niezbyt przyjemną. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
pomysł na wysyłanie paczek ciekawy, chociaż może niekoniecznie z kosmetykami, coś podobnego funkcjonuje na Wykopie, raz na jakiś czas ludzie zgłaszają chęć udziału w akcji potem losują użytkownika i wysyłają mu paczkę do określonej kwoty, wcześniej ustalonej. w paczkach są różne rzeczy własnoręcznie zrobione lub jakieś lokalne przysmaki.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
W wątku"coraz bliżej święta, kochamy święta Bożego Narodzenia" dziewczyny sobie wzajemnie wysyłają po losowaniu świąteczne upominki w określonej cenie. I chyba są zadowolone bo to wszystko co dostają związane z klimatem świąt, ozdoby, świece, maskotki, rzeczy z motywami bożonarodzeniowymi i zimowymi. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi również ten pomysł nie przypadł do gustu, fajniej jest wymienić się z kimś za coś czego szukamy a on potrzebuje tego co my mamy a nie potrzebujemy.takie zabawy były organizowane w szkole podstawowej i zawsze dostawałam jakieś byle co i wolałam mieć to co sama komuś innemu kupiłam , później się zcwanilam z koleżankami i kupowałymy sobie to co chcialysmy bez niespodzianek fakt zabawy nie było ale przynajmniej kasa nie poszła w bloto.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zielona Driada
|
Cytat:
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.

W skrócie chodzi o to, że w danym wątku zgłaszają się dziewczyny, które chciałyby wziąć udział w kosmetycznej wymianie z pozostałymi wizażankami. Użytkowniczki kompletują paczuszki z kosmetykami o określonej wartości, a także stosunkowo określonej zawartości (np. jeden kosmetyk z pielęgnacji, jeden z kolorówki, itd.). Następnie losowo dobierane są w pary i wysyłają sobie nawzajem paczki - niespodzianki. 

no i po trzecie - mam już sprawdzone kosmetyki i raczej ograniczam się tylko do nich, jak chcę ''zaszaleć'' to przekopuję KWC i wtedy decyduję się na zakup.