![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() wizażanki i inne kobiety o oryginalnej, często "mieszanej" urodzie
Przegladajac rozne watki na wizazystce i modzie zaciekawily mnie przypadki dziewczyn o nietypowej urodzie, najczesciej powstalej wskutek mieszania sie kontrastujacych genow; pozwole sobie wymienic:
np Kira87 piekna drobna kobietka o urodzie lolitki z mangi (mam nadzieje ze sie nie obrazisz ![]() czy pewna piekna wizazanka o dlugich wlosach mieszkajaca w Emiratach Arabskich (nie pamietam nicku) - udzielala sie na modowym bodajze Jestem bardzo ciekawa czy ktoras z Was tez jest taka nietypowa, oryginana i piekna "mieszanka" i czy chcialaby sie zaprezentowac? ![]() Lub tez znacie jakies osoby slawne, ktore Was urzekly swa nietypowa uroda, powstalaja najczesciej dzieki genom rodzicow o roznych korzeniach...podzielcie sie! Temat jak dla mnie bardzo ciekawy i przyjemny jezeli chodzi o wrazenia estetyczne ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: wizażanki i inne kobiety o oryginalnej, często "mieszanej" urodzie
Moja przyjaciółka jest sliczną mulatką, ojciec jest Polakiem, mama Nigeryjką.
Jest piękna, wysoka, szczupła, zaokrąglona tam gdzie trzeba (piersi i pupa większe niż przecietna Polka) - dzieki temu ma idealne wciecie w talii. Gladka skora w kolorze caffee latte (we Francji na mulatow mowi sie pozytywnie caffee latte), sliczne pelne usta, czarne wlosy (ale nie ma typowego afro) i zolto-zielone oczy (nie czarne, tak jak mama). Do tego farciara odziedziczyla doskonale, proste i biale zeby po mamie (jak ja jej zazdroszcze!!!) i brak cellulitu.... Po tacie ma nos i charakter ![]() Ech.......sama bym chciala byc mulatką ....
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Miałam na studiach koleżanke, która wyglądała jak rasowa Francuzka. Czarne, gęste włosy, jasna cera, niebieskie oczy, ciemne i ładnie zarysowane brwi. Klasa sama w sobie, nie mówiąc już o ślicznej twarzy
![]() Sama jestem stuprocentową Słowianką i jakoś nie marzy mi się inny typ urody. Co do moich korzeni to nie zagłebiałam się specjalnie w drzwo genealogiczne, ale z tego co się kiedyś dowiedzialam od rodzicow i dziadków, to pradziadkowie ze strony taty byli Polakami, natomiast babcia ze strony mamy wychowywala się w ukraińskim sierocińcu, więc mozliwe, że byla z pochodzenia Ukrainką.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Czytając temat wątku od razu pomyślałam o Kirze87
![]() Moja koleżanka jest zresztą bardzo podobna do Kiry. Jej mama jest Polką, a ojciec Koreańczykiem. Ma prześliczne czarne włoski, śniadą skórę i ciemne oczka. Ach... Zazdroszczę jej troszeczkę ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o znane kobiety to hm... Pierwsza na myśl przychodzi mi Bárbara Mori Ochoa. Jest dzieckiem pół-Japończyka i pół-Urugwajczyka i Meksykanki. Edytowane przez Anethka Czas edycji: 2009-04-29 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja się raczej pochwalić nie mogę - typowa słowiańska uroda : jasne blond włody, niebieskie oczy, chłodna karnacja, choć podobno mam też coś z Niemki. Chciałabym być mulatką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A ja to niby zwyczajny typ urody mam ale tak jak sie zastanowić to jakiś pomieszany. Włosy ciemny blond, jasna cera ale za to bardzo wyrazne ciemne oczy.. pomieszanie urody słowiańskiej z tatrską
![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie z kolei zawsze się pytają, czy ktoś z mojej rodziny nie jest z Japonii, bo mam skośne, brązowe oczy.. No ale do pradziadków mam samych Polaków, a co dalej było to nie wiem :P Zimą jestem blada jak ściana (a do tego ciemnobrązowe włosy i takie same oczy).. ale i tak ludzie myślą, że jestem chinką, no a jak latem się opalę to już w ogóle.. ale jakoś mi to nie przeszkadza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja mam mieszaną urodę, ale osobiście to niezbyt mi się to podoba. Mama polka, ojciec Arab. Mam czarne włosy, ciemne oczy i śniadą cerę. Wolałabym być piękną zielonooką blondynką. Chociaż szczerze mówiąc na brak powodzenia nigdy nie narzekałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego nie? Wiesz, praktycznie każdy ma swoje wyobrażenie odnośnie typów, dlatego ciężko mi się konkretnie określić. Chociaż do opisu słowiańskiej urody pasuje mi wszystko, oprócz "mysiego" blondu - mój jest jasny, złocisty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja mam troszkę dziwny typ urody; ciemne ,kręcone włosy, jasna karnacja, ciemne brwi i jasnoniebieskie oczy. Często pytają mnie czy jestem Żydówką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
... choć nie Westwood
|
A ja jestem przeciętna do szpiku kości. Ech, ta niesprawiedliwość życiowa
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() sama się często zastanawiam w czym przejawia się ta wyjątkowość w urodzie? W tym, że kobieta jest interesująca? To jest przecież pojęcie względne ![]() Chociaz tu w Polsce, ludzie zwracają uwagę na kobiety o innej niż słowiańska uroda, ponieważ taka jest u nas oryginalna ![]() Ja jestem typową słowianką: blond włosy, rumieńce. taka Jagna ze mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
... choć nie Westwood
|
No, ja wiem, w jakimś egzotycznym dla nas kraju to ja byłabym egzotyczna, ale w skali Polski jestem bardzo przeciętna
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Mam koleżankę w połowie Hinduske, w połowie Amerykankę, ogólnie jest bardzo ładna, tylko trochę zęby ma krzywe ale i tak az przyjemnie się na nią patrzy. Znam też dwie siostry mulatki (Nigeria/Polska) - jedna piękna, po prostu zjawiskowa jak dla mnie, ma śliczna twarz i piękna figurę,a jej sistra nie jest tak atrakcyjna, ma tylko ładna figurę. Moja koleżanka ma dziecko z facetem z Barbadosu - przeuroczy chłopiec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja blondynka z natury jestem egzotyczna tylko w moim otoczeniu, i bardzo mi to odpowiada ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]()
A ja mam dość ciemną karnację, włosy brązowe, kręcone. I oczy piwne, choć czasem zielone. Mama mówi, że mam troche 'egzotyczną' urode, a ja osobiście w to wątpię
![]() ![]() Ale lubie siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja to w ogóle jestem inna
![]() -Mam ciemna karnacje, - duże ciemne oczy, -do tego ciemne (prawie czarne) włosy. Moje przypadki w życiu? 1. Jestem Azjatką ![]() 2. Jestem z Gruzji ![]() 3. Jestem cyganką ![]() hehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tej słowiańskiej urody, to na którymś wątku byla zażarta dyskusja, jaka jest właściwie ta uroda słowiańska. Padały rózne propozycje: wlosy bardzo jasne, włosy złote, włosy mysi blond, włosy ciemne. Ja mam włosy średni blond, w chłodnym popielatym odcieniu ze złotymi refleksami, raczej jasną karnację, która jednak dośc łatwo się opala (ale na złoto, nie na brązowo) i niebiesko-szare oczy.
Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2009-04-27 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mam ciemną karnację, duże, ciemno brązowe oczy i prawie czarne włosy. Do tego dojdą duże, pełne usta ![]() ludzie często się mnie pytają czy nie mam jakichś murzyńskich korzeni. serio. często mnie to krępuje, ale ogólnie to jestem zadowolona, że się wyróżniam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja mam naturalny kolor włosów ciemny brąz z odcieniem miedzi, natomiast bardzo ciemną oprawę oczu i odcinające się białka + nienaturalnie ciemnie brwi, co dodaje mojej twarzy "ostrego" wyrazu, pełne usta i lekko skośne oczy z powieką charakterystyczną dla japończyków i luedzie często się mnie pytają czy nie mam hiszpańskich bądź meksykańskich korzeni. Z tego co wiem to nie, natomiast moja mama ma podobna urodę , z tym,że bardzo wyraźne rysy twarzy i chłodny typ urody-"królewna śnieżka",ale jej korzenie konczą sie na pradziadku niemcu, a "reszta korzeni" gdzieś na syberii utknęła.
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
ja mam włosy ciemny blond, zielone oczy, karnacja baardzo jasna, cera praktycznie biała,
mój narzeczony czarne oczy, czarne włosy ![]() - dzieciaczki moje słodkie mulatki (daj Boże ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Czeste pytanie o korzenie japońśkie,wschodnie,azaty ckie,w dziecinstwie czesto opinie:japonka.
obecnie moja córka jest zasypywana takimi pytaniami ![]() ![]() staram sie jej pokazac plusy bycia "innym" . mloda ma ciemne wlosy,owalna buzie i wielkie skosne oczy z rzesami tak dlugimi ze przeszkadzaja jej nosic okluary sloneczne . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
dla mnie najbardziej orginalna jest naturalna blondynka, z jasną cerą i niebieskimi oczami
lub zielonooki rudziec z delikatną, aż przezroczystą skórą Murzynki, Hinduski, Chinki, Mulatki itp. już mi spowszedniały |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;12070042]dla mnie najbardziej orginalna jest naturalna blondynka, z jasną cerą i niebieskimi oczami
lub zielonooki rudziec z delikatną, aż przezroczystą skórą Murzynki, Hinduski, Chinki, Mulatki itp. już mi spowszedniały[/quote] Gdzie mieszkasz? ![]() W moim mieście co druga to blondynka, rude osoby jakoś teraz wiosną bardziej widoczne się stały albo to ja bardziej zwracam uwagę na ludzi, bo ostatnio szłam to naliczyłam aż dwunastu rudzielców ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
ja jestem mUlatką, mama polka, ojciec senegalczyk... mam brązową skórkę, ciemno brązowe włosy z mega mocnym skrętem, ale prostuje je chemicznie preparatem z Kanady i bardzo ciemne brązowe oczy...
jestem zadowolona że wyróżniam się z tłumu, ale zdarza się czasami mimo tego iż Polacy jako naród są tolerancyjni, że mówią coś za moimi plecami myśląc że tego nie słyszę... ostatnio w busie- bardzo często jeżdżę, znalazł się inicjał imienia i całe nazwisko, a pod spodem "MURZYN", ale wiem że często piszą to ludzie zazdrośni ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
po pierwsze witam
![]() ![]() ![]() ![]() bynajmniej nie narzekałam i nie narzekam na brak zainteresowania ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
A pod jaki typ urody podchodzą mocno niebieskie oczy, ciemnobrązowe włosy i bardzo jasna cera?
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Hehe, mi też zawsze wszyscy mówią, że jestem cyganką. Raz nawet w dzieciństwie miałam taką sytuację, że o mało bym się nią nie stała. Kiedyś często po wioskach, takich jak ta na której mieszka moja babcia jeździli cyganie, oferując różne tam swoje rzeczy, no i kiedyś jak jedna stara cyganka mnie u tej babci zobaczyła, to upierała się, że ja jestem "ich" i że ona chce mnie zabrać. Babcia ją stamtąd miotłą wyganiała, a ja do tej pory czuje dziwny lęk przed cyganami, chociaż intryguje mnie ich kultura.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.