|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nawracająca infekcja intymna
Witam,
Od ładnych paru lat zmagam się z jakąś infekcją, która za nic nie chce się dać wyleczyć. Otóż swędzi mnie łechtaczka i to tak uporczywie, że w najgorszych momentach potrafiłam się podrapać do krwi. Tylko łechtaczka, nic innego. Byłam u ginekologa parę razy i twierdzi że nic tam nie widzi. Więcej szczegółów: - nie mam żadnych upławów ani nic mnie nie piecze więc grzybica odpada - żadne leki doraźne nie pomagają poza trivagin żel i Tantum rosa (działają tylko na jakiś czas) - nie rozumiem jak, ale przemywanie się gorąca wodą pomaga na dłuższy czas - robiłam posiew, nic nie wyszło - badania moczu też wyszły czyste - do jakiegoś czasu pomagał mi przepisany przez dermatologa Fucibet - chodzę w bawełnianej bieliźnie i przez jakiś czas prałam ją szarym mydłem,nic nie dalo - nie używam żadnych płynów do higieny intymnej poza emulsją provag Proszę pomóżcie. Męczy mnie to już zdecydowanie zbyt dlugo tym bardziej, że jestem dziewicą... Do dzisiaj użyłam już chyba wszystkich możliwych domowych sposobów a one pomagają tylko na chwilę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nawracająca infekcja intymna
Jak już domowe sposoby sprawdzone to może podejdź do apteki i kup intymny krem nawilżającym xxx (bez recepty) z aplikatorem dopochwowym, który umożliwia stosowanie zarówno dopochwowe, jak i na zewnętrznym obszarze intymnym. Nie zawiera hormonów, nawilża i koi. Spróbuj
Edytowane przez Adrianna_8 Czas edycji: 2020-08-30 o 16:48 Powód: Reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja miałam to samo. Ginekolog przepisywała mi za każdym razem coraz silniejsze leki na grzybice. Okazało się, ze to cukrzyca. Zrób badania na cukier.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
Cytat:
Mi na infekcję pomagały nasiadówki i okłady z kory dębu albo pokrzywy. Naprawdę super zadziałało! Do tego pranie bielizny osobno w 60 stopniach. Nie nosisz może stringów albo sztucznej bielizny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.