|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Niemiły zapach od rana.
Witam wszystkie użytkowniczki portalu!
Od razu przejdę do sedna sprawy. Mianowicie, kiedy budzę się rano, w pokoju jest niemiły zapach. Wydaję mi się, że jego przyczyną może być...pot, w sensie - pocenie się w nocy. Jak sobie poradzić z tym niemiłym zapachem? Próbuję otwierać okno, ale otwieranie go za każdym razem rano jest niewygodne, a i od razu pokój się nie wywietrzy. Myślę, że mogłyby pomóc jakieś urządzenia zapachowe, np. xxx. Polecacie jakieś zapachy, które zapewnią przyjemną woń i rano nie będzie nieprzyjemnie czuć? Z góry dziękuję za pomoc! ![]() Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2014-08-07 o 22:23 Powód: reklama? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Niemiły zapach od rana.
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
W lecie w nocy okno powinno być otwarte.
A nawet jeśli nie było to wywietrzy się szybko po otworzeniu okna na oścież. Może puszczasz bąki w nocy nie wiedząc o tym? Myć trzeba się na wieczór, nie trzymać w pokoju używanego ubrania szczególnie skarpet, butów. Zmieniać częściej bieliznę pościelową i nocną , wietrzyć kołdry, poduszki. I śmierdzieć nie powinno. Maskowanie brzydkiego zapachu odświeżaczami powietrza nic nie da. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
moze czesciej zmieniaj posciel.
Ja mam zawsze na noc uchylone okno, zwlaszcza gdy jest lato. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
A dla mnie to reklama wymienionego specyfiku, nawet w tagach jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
DOMator
|
Mówiąc krótko zaduch w pokoju się wietrzy, a nie zapsikuje odświeżaczami. A już wdychanie przez całą noc chemii z odświeżacza zamiast świeżego powietrza mija się kompletnie z celem. Świeże powietrze jest zdrowsze i skuteczniejsze w walce z nieprzyjemnym zapachem, niż odświeżacze, a już na pewno jest tańsze
![]() Swoją drogą nie wyobrażam sobie spać przy zamkniętym oknie, kiedy w nocy jest kilkanaście stopni na plusie. U mnie latem okno jest szeroko otwarte cały dzień i noc (jedynie wieczorami, kiedy zapalam światło, zamykam okno, żeby nie zapraszać do środka komarów).
![]() |
#7 |
BAN stały
|
A zacząć trzeba od znalezienia źródła smrodu i wyeliminować.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Nie jestem zwolenniczka chemii i sztucznych zapachow. Najlepiej czesto wietrzyc i tyle - jest lato, co moze byc lepszego od okna otwartego w dzien i w nocy? Gdy wychodzimy z domu dobrze jest zostawic lekki przeciag.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.