|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
drugie opakowanie tabletek anty
witam. mam do Was małe pytanie. czy podczas brania drugiego z rzędu (bez robienia przerwy) opakowania tabletek podczas zapomnienia postępuje się tak samo jak podczas pierwszego? ponieważ wzięłam 17 tabletek a od jakiś 10 dni mam plamienia i okropne samopoczucie. chciałam mieć lato bez okresu a tu niestety odwrotnie, dręczące plamienia. ;( czy mogę zrobić 7 dniową przerwe a ochrona będzie zachowana? i czy wpłynie to jakos niekorzystnie na mój organizm? w ulotce niestety nie została zamieszczona taka informacja
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: drugie opakowanie tabletek anty
a to dopiero zaczęłaś brać tabletki czy brałaś kiedyś ? ogólnie jeśli dopiero co zaczęłaś je brać i od razu 2 opakowania nawet jeśli brałaś już wcześniej to może wystąpić plamienie
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Plamic mozesz przez pierwsze 3 m-ce.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ale na pewno w opakowaniu jest napisane, że przez pierwsze ~3 msc plamienia to żadna niepokojąca informacja, jeżeli liczyłaś na wakacje bez okres to było zacząć z rok temu
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Aż z ciekawości moją ulotkę przeczytałam od deski do deski po raz kolejny... U mnie jest jasno napisane, że jeśli będę brać dwa opakowania jedno po drugim to zamiast krwawienia może wystąpić plamienie przy drugim opakowaniu. Nie można całkiem zatrzymać krwawień. Taki nasz żywot.
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym przerwę. Normalną 7 dniową. I wróciła do zalecanego stosowania tabletek. W Twoim przypadku 21+7. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
tabletki biorę już od pól roku. chodzi o to ze przez wakacje zdecydowalam sie wziąć 2 opakowania pod rząd bez przerwy w nadziei ze wystapia kilkudniowe lekkie plamienia i koniec a one trwaja i trwaja bez konca. chodzi mi o to ze w moim przypadku wzielam 21 tabletek z 1 opakowania i 17 z drugiego co daje lacznie 38 tabletek pod rzad. chodzi mi o to czy jesli teraz zrobie przerwe czy ochrona anty jest zachowana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jak nie robisz przerwy, to plamienia moga sie pojawic.
Najlepiej wez do konca drugie opakowanie i wtedy zrob 7 dni przerwy, nie kombinuj z przerwami w trakcie 2 opakowania. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Jeśli bierzesz tabletki od pół roku to takie plamienie raczej nie jest normalne. Ja miałam podejście do tabletek, ale po 3 miesiącach odpuściłam. Zbyt duże skutki uboczne i zbyt duża ingerencja w organizm. Tabletki nie są dla każdego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.