Wlosy nie lubiace kosmetykow do stylizacji - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 11:34   #1
alma11
Raczkowanie

Wlosy nie lubiace kosmetykow do stylizacji

Jesli taki watek byl z gory przeprasza, ale nie umiem go znalesc.

Mam wlosy do polowy lopatek. Sa zadbane. Z natury proste. Sa cienkie acz jest ich sporo.
Bardzo dlugo bylam na pielegnacji bezsylikonowej, co mi odpowiada. Obecnie do zabezpieczenia koncowek uzywam lekkich sylikonow.
Mam z nimi problem:
Kazda pianka, nawet bez alkoholu w skladzie powoduje, ze sa strasznie fruwajace. Robia sie lekko matowe, w dotyku suchawe i strasznie sie elektryzuja.
Probowalam pianek roznych, nawet po wizycie u fryzjera nie jest lepiej.
Z lakierem to samo.

Czy jest na to jakis sposob? Albo jakas metoda utrwalenia np fal/lokow?
alma11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-22, 12:09   #2
Allyen
Przyczajenie

Dot.: Wlosy nie lubiace kosmetykow do stylizacji

Może Twoje włosy uzależniły się od kosmetyków bezsilikonowych (podobnie z resztą jak moje heh)
Ja znam 2 sposoby zamiany lakieru na inny sposób utrwalania fryzur.
Tu podam linki
Żel do włosów z siemienia lnianego: http://ulicaekologiczna.pl/zdrowy-st...ow-bez-chemii/
Spray solny do włosów: https://www.youtube.com/watch?v=-MNtfBEflWo
Allyen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-22, 12:30   #3
alma11
Raczkowanie

Zelu lnianego uzywalam. Super, ale nie moge ich doszuszyc - u mnie nie wchodzi w gre cieple powietrze, a chlodnym siedze z suszarka po 1,5 godziny. I lokow mi nie utrzyma. A spray ( mialam jakis wella - morska woda czy cos, z salonu) przesusza mi wlosy.
A mozna sie uzaleznic?
Stary 2014-08-23, 20:21   #4
201701300929
Konto usunięte

lakiery to syf, a pianki nie lepsze - ale co dokladnie chcesz osiagnac ?

utrwalic loki?
jesli tak to glutek z sieienia polecam
ochronic/odpuszyc koncowki ?- jesli tak to olejki np arganowy/kokosowy
nablyszczyc ? jesli tak to albo ciutka silikonow -albo moj hit rosyjski balsam do wlosow na propolisie od babci agafii - pieknie nablyszcza,
spray malinowy z mariona tez mi sie podob(innych nie mialam -ale geenralnei chodzi o to ,zeby odczyn byl lekko kwasny +cos filmotworczegO)
podniesc wlosy u nasady ? wcierka z kozieradki albo suszenie glowa w dol (o ile suszysz)
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-25, 08:14   #5
alma11
Raczkowanie

Na glutka z siemienia wychodza idealne proste.
Kozieradka wywoluje u mnie .... Coz mam wrazenie ze jestem niedomyta. Probowalam kiedy Anwen pisala o wcierce. Dla mnie nie do przeskoczenia.

Wlosy dosuszam. Myje je wieczor ( chodze na basen wieczorami ), spie z rozpuszonymi, ale nie schna. W sensie niekiedy sa tylko wilgotne, a niekiedy mokre. Latem suszarki nie ruszam, choc jesienia i zima bede musiala znow wrocic do porannego suszenia.
Z koncowkami nie mam problemu. Oleje naturalne na konce - nie bo straczkuja, wygladaja na przetluszczone ( male ilosci, kilkanascie rodzai olejow). Te sylikonowe olejki typu loreal, sayos itp - wlosy straczkuja. W koncu trafilam na olej tsubaki z sylikonami lekkimi- i swieto, nic nie straczkuje, a na basenie wlosy nie cierpia.

Chodzi mi o cos co by utrwalilo loki. Mam termoloki, mam lokowke. I za kazdym razem wygladam, coz.... Pieknie ladnie, ale bez pianki, lub lakieru. I tylko na chwile, bo mnie to siedziec nie chce. Fryzjerka jak robi mi loki - naklada pianke, tez sie robia takie jakby mnie pierun strzelil.
Probowalam na piwo - ale cuchne, moze mi sie wydaje... I druga kwestia - piwo to proteiny. A moje wlosy tez srednio lubia.

Mam te wlosiska w miare dlugie, zadbane, olejowane, wycudowane ( wlosomaniactwo zaawansowane) a nie moge znalesc stylizatora. Kiedys byl taki spray, ale go wycofali.
Nie wiem czy mam szukac w hurt fryzjerskich czegos do wlosow cienkich? Delikatnych?
Bo ani suche ani zniszczone nie sa.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Na glutka z siemienia wychodza idealne proste.
Kozieradka wywoluje u mnie .... Coz mam wrazenie ze jestem niedomyta. Probowalam kiedy Anwen pisala o wcierce. Dla mnie nie do przeskoczenia.

Wlosy dosuszam. Myje je wieczor ( chodze na basen wieczorami ), spie z rozpuszonymi, ale nie schna. W sensie niekiedy sa tylko wilgotne, a niekiedy mokre. Latem suszarki nie ruszam, choc jesienia i zima bede musiala znow wrocic do porannego suszenia.
Z koncowkami nie mam problemu. Oleje naturalne na konce - nie bo straczkuja, wygladaja na przetluszczone ( male ilosci, kilkanascie rodzai olejow). Te sylikonowe olejki typu loreal, sayos itp - wlosy straczkuja. W koncu trafilam na olej tsubaki z sylikonami lekkimi- i swieto, nic nie straczkuje, a na basenie wlosy nie cierpia.

Chodzi mi o cos co by utrwalilo loki. Mam termoloki, mam lokowke. I za kazdym razem wygladam, coz.... Pieknie ladnie, ale bez pianki, lub lakieru. I tylko na chwile, bo mnie to siedziec nie chce. Fryzjerka jak robi mi loki - naklada pianke, tez sie robia takie jakby mnie pierun strzelil.
Probowalam na piwo - ale cuchne, moze mi sie wydaje... I druga kwestia - piwo to proteiny. A moje wlosy tez srednio lubia.

Mam te wlosiska w miare dlugie, zadbane, olejowane, wycudowane ( wlosomaniactwo zaawansowane) a nie moge znalesc stylizatora. Kiedys byl taki spray, ale go wycofali.
Nie wiem czy mam szukac w hurt fryzjerskich czegos do wlosow cienkich? Delikatnych?
Bo ani suche ani zniszczone nie sa.
Stary 2014-09-09, 22:48   #6
manqa
Przyczajenie

Polecam balsam do włosów kręconych z Nivea. Nie obciąża włosów, nie zlepia ich, efekt bardzo trwały, naturalny skręt. Najlepiej umyć na wieczór, nałożyć balsam, po ugniatać trochę włosy i położyć się spać. Rano mam gotową fryzurę do wyjścia bez dodatkowego utrwalania.
manqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości