Podniecenie a bycie "suchą" - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-30, 09:52   #1
ddddd1111
Przyczajenie

Podniecenie a bycie "suchą"

Witam, na wstępie zaznaczam, że jestem facetem. Jestem w związku od niedawna, pierwszym swoim. Nie uprawiamy jeszcze seksu, nasz jedyny bliższy kontakt z pocałunki i dotykanie miejsc intymnych przez ubranie (ona mnie nie dotyka, bo jeszcze ma blokadę, tylko ja ją). Ja podczas tych czynności bardzo się podniecam, mam erekcję. Dziewczyna także deklaruje mi, że uwielbia gdy ją dotykam, mówi, że czuje podniecenie, jednak nie ma ani trochę mokro, miała tylko raz gdy pierwszy raz to robiliśmy. Przyznam, że trochę mnie to zabolało, poczułem się trochę upokorzony. Ona bagatelizuje problem, mówi, że uwielbia mój dotyk, jest jej dobrze, no ale przyznała mi fizycznych oznak podniecenia nie ma (chyba, że do takich można zaliczyć dreszcze.) Ja obawiam się, że ona wcale nie czuje podniecenia, a to, że jest jej dobrze wynika tylko z tego, że jestem jej bliski emocjonalnie i to taka emocjonalna przyjemność, a nie fizyczna, czyli taka jaką ja chcę wywołać.
Może to ja wymagam od siebie za dużo? Dodam, że rzeczy o których opowiadam są tylko przerywnikami w naszych spotkaniach i to bardzo krótkimi. Nie jest tak, że całujemy się 5 minut bez przerwy, ja dotykam ją wszędzie - to trwa dużo krócej, nawet nie minutę. Dręczy mnie jednak fakt, że mnie coś takiego podnieca, ją nie. Coś chyba ze mną jest nie tak.
Druga sprawa - czy jest możliwe jakieś podniecenie u kobiety bez tej fizycznej oznaki? Ona sama też jest bardziej niedoświadczona, ma 17 lat, ja 19. Poprzednie dziewczyny z którymi byłem bliżej miały mokro, ale z nimi zaszedłem trochę dalej niż sam dotyk i to mnie pociesza.
ddddd1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-30, 10:30   #2
NattiTt
Wtajemniczenie

Dot.: Podniecenie a bycie "suchą"

Miała kogoś wcześniej?
Spokojnie, pewnie też się denerwuje.
No i dziewczyna dziewczynie nie równa. Są takie "jak niagara", mokre praktycznie zawsze i wszędzie a są takie, które robią się co najwyżej lekko wilgotne. Bywa.

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-30, 10:57   #3
Frezja__
Zakorzenienie

Skoro deklaruje, że Twój dotyk sprawia jej przyjemność i czuje podniecenie to po szukasz dziury w całym? Jak poprzedniczka wspomniała, jedna to niagara a druga będzie lekko wilgotna. I jeszcze fakt, że ona ma opory przed dotykaniem Ciebie więc to też może skutkuje tym. Problem to może być dopiero jak będzie miało dojść do seksu a tu sahara.
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-30, 11:13   #4
lemonhaze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ddddd1111 Pokaż wiadomość
Może to ja wymagam od siebie za dużo? Dodam, że rzeczy o których opowiadam są tylko przerywnikami w naszych spotkaniach i to bardzo krótkimi. Nie jest tak, że całujemy się 5 minut bez przerwy, ja dotykam ją wszędzie - to trwa dużo krócej, nawet nie minutę. Dręczy mnie jednak fakt, że mnie coś takiego podnieca, ją nie. Coś chyba ze mną jest nie tak.
Druga sprawa - czy jest możliwe jakieś podniecenie u kobiety bez tej fizycznej oznaki? Ona sama też jest bardziej niedoświadczona, ma 17 lat, ja 19. Poprzednie dziewczyny z którymi byłem bliżej miały mokro, ale z nimi zaszedłem trochę dalej niż sam dotyk i to mnie pociesza.
Czy ja dobrze zrozumiałam, że dotykasz ją tam krócej niż minutę i oczekujesz, że od razu będzie mokra? Czy chodzi Ci o to co robisz zanim ją dotykasz?

Rozpal w sobie ogień i poczuj jego żar, niechaj oświetla drogę, kiedy czujesz, że jesteś sam.
Odnajdź piękno w miejscu, gdzie żyć Ci przyszło, niejeden kwitnie kwiat choć wokół płynie rynsztok...

Edytowane przez lemonhaze
Czas edycji: 2014-08-30 o 11:15
lemonhaze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-30, 11:22   #5
ddddd1111
Przyczajenie

Miała jednego chłopaka wcześniej, ale sama mówi, że to był marny związek i tam to już w ogóle do niczego nie doszło.

Cytat:
Czy ja dobrze zrozumiałam, że dotykasz ją tam krócej niż minutę i oczekujesz, że od razu będzie mokra?
Nie oczekiwałbym gdyby nie fakt, że mnie to podnieca, a ją nie - i tu jest pies pogrzebany. Bo to jest tak, że się spotykamy, dochodzi po między nami do tego co piszę co jakiś czas, to są takie przerywniki, bardzo krótkie, ale mimo wszystko częste. Po czymś takim jednak mogłaby być trochę podniecona.

Wy piszecie, że to zależy od dziewczyny a trafiłem na jakiś podobny temat w internecie i tam piszą, że od faceta zależy - jak kiepski no to jest sucho...
ddddd1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-30, 11:46   #6
lemonhaze
Raczkowanie

Cytat:
Miała jednego chłopaka wcześniej, ale sama mówi, że to był marny związek i tam to już w ogóle do niczego nie doszło.
Nie oczekiwałbym gdyby nie fakt, że mnie to podnieca, a ją nie - i tu jest pies pogrzebany. Bo to jest tak, że się spotykamy, dochodzi po między nami do tego co piszę co jakiś czas, to są takie przerywniki, bardzo krótkie, ale mimo wszystko częste. Po czymś takim jednak mogłaby być trochę podniecona.

Wy piszecie, że to zależy od dziewczyny a trafiłem na jakiś podobny temat w internecie i tam piszą, że od faceta zależy - jak kiepski no to jest sucho...

Nie ma nic dziwnego w tym, że jej nie robi się mokro jak Ty tam czasem sobie dotkniesz na minutkę.Dziewczyna mówi, że jest jej dobrze to pewnie jest, ale to normalne, że nie na tyle, żeby od razu jej po nogach ciekło, że tak się troszkę nieładnie wyrażę. Zazwyczaj kobiecie potrzebna jest kilkuminutowa gra wstępna, bo podniecenie zależy również od tego co dzieje się w głowie.
Chyba wiesz, że to co piszą w internecie to nie zawsze jest prawda. Możesz też uznać, że ja piszę bzdury, no ale trudno. Facet czasem się może starać nie wiadomo jak i być najlepszym kochankiem, a dziewczyna ma tak, że jej naturalne nawilżenie jest słabe i już. Wtedy zapewnia się je w inny sposób i jest w porządku.

Przestań brać to do siebie, oswajaj dziewczynę z takim dotykiem, a jak przyjdzie czas na coś więcej to się przekonasz, że to wcale nie jest problemem, ani Twoim, ani jej.

Rozpal w sobie ogień i poczuj jego żar, niechaj oświetla drogę, kiedy czujesz, że jesteś sam.
Odnajdź piękno w miejscu, gdzie żyć Ci przyszło, niejeden kwitnie kwiat choć wokół płynie rynsztok...

Stary 2014-08-30, 12:55   #7
SorbetMalinowy
Zakorzenienie

Ja też jak zaczynałam swoje pierwsze stosunki byłam "sucha", mimo że czułam się podniecona, uzywaliśmy wtedy z TŻ'em żelu nawilżającego z Durexa bodajże. Po jakimś czasie problem minął i teraz nie potrzebujemy żadnego lubrykantu
Więc nie ma czym się przejmować.
SorbetMalinowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-30, 13:50   #8
Neonka_
Raczkowanie

Cytat:

Miałam nadzieję że cos zle zrozumiałam ale Ty serio uważasz ze po minucie macanek powinna być mokra jak niagara? Przypominam, że ona jest kobietą, nie ma wacka między nogami
Neonka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-30, 14:51   #9
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Neonka_ Pokaż wiadomość
Miałam nadzieję że cos zle zrozumiałam ale Ty serio uważasz ze po minucie macanek powinna być mokra jak niagara? Przypominam, że ona jest kobietą, nie ma wacka między nogami
to ja mam wacka, bo na sam widok ukochanego jestem jak niagara
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-30, 14:58   #10
lemonhaze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Nie pisz tak, bo co niektórzy mogą pomyśleć, że ledwo otwierasz oczy rano i Wasze łóżko zalewa fala niczym Tsunami, a jak siedzicie razem przy stole to taplasz nogi w kałuży

Edytowane przez lemonhaze
Czas edycji: 2014-08-30 o 15:01
Stary 2014-08-30, 15:09   #11
Neonka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Wydalo sie!
Mogłam dodać że każda z nas jest inna U mnie znowu strasznie leje się po orgazmie a wcześniej jestem umiarkowanie mokra W każdym razie autor chyba za dużo oczekuje od autorki, która jak widać potrzebuje trochę dłuższej stymulacji żeby 'zrobilo się jej mokro' albo może tez z natury będzie tylko lekko wilgotna jak to wcześniej zauważyły wizazanki.

Cytat:
Napisane przez lemonhaze Pokaż wiadomość
Nie pisz tak, bo ktoś pomyśli, że ledwo otwierasz oczy rano i Wasze łóżko zalewa fala niczym Tsunami, a jak siedzicie razem przy stole to taplasz nogi w kałuży
Neonka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-30, 15:53   #12
kikunga
Zadomowienie

Kobiety to nie faceci haha wywal z głowy te durne myśli i ciesz się chwilą ile babek tyle oznak podniecenia,pisałeś o dreszczach przecież :P
To różnie bywa z tym robieniem się mokro,bardzo mało kobiet po minucie tak ma w sumie.
Stary 2014-08-30, 15:57   #13
201607040946
Konto usunięte

Ja się, oczywiście, cieszę, że jestem inna, ale nie o tym miało być.
Autorze, dziewczyna jest młoda, dopiero odkrywa uroki pieszczot, czego ty od niej tak nagle oczekujesz? Jeśli ma dreszcze, to dobrze, pewnie z przyjemności. W sumie długa droga, póki się otworzy na przyjemności cielesne, skoro jest wstydliwa.
A może będzie właśnie cicha i nawet orgazmy będzie przeżywać spokojnie
Stary 2014-08-30, 16:04   #14
ClaudiaWiniar
Raczkowanie

Cytat:
Witam, na wstępie zaznaczam, że jestem facetem. Jestem w związku od niedawna, pierwszym swoim. Nie uprawiamy jeszcze seksu, nasz jedyny bliższy kontakt z pocałunki i dotykanie miejsc intymnych przez ubranie (ona mnie nie dotyka, bo jeszcze ma blokadę, tylko ja ją). Ja podczas tych czynności bardzo się podniecam, mam erekcję. Dziewczyna także deklaruje mi, że uwielbia gdy ją dotykam, mówi, że czuje podniecenie, jednak nie ma ani trochę mokro, miała tylko raz gdy pierwszy raz to robiliśmy. Przyznam, że trochę mnie to zabolało, poczułem się trochę upokorzony. Ona bagatelizuje problem, mówi, że uwielbia mój dotyk, jest jej dobrze, no ale przyznała mi fizycznych oznak podniecenia nie ma (chyba, że do takich można zaliczyć dreszcze.) Ja obawiam się, że ona wcale nie czuje podniecenia, a to, że jest jej dobrze wynika tylko z tego, że jestem jej bliski emocjonalnie i to taka emocjonalna przyjemność, a nie fizyczna, czyli taka jaką ja chcę wywołać.
aha xd
ClaudiaWiniar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-31, 11:27   #15
201607040946
Konto usunięte

Może zaszedł z nimi dalej bez związku?
Stary 2014-08-31, 21:31   #16
smerfetk_a
Żona Gargamel

Nie oczekuj od dziewczyny, że po minucie będzie miała mokro, tym bardziej jak jest to początek związku i jeszcze się całkiem swobodnie nie czujecie w takich momentach.
Jesteśmy trochę bardziej skomplikowane niż wy

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-01, 18:42   #17
sistermorphine
Rozeznanie

przecież piszesz, że dotykasz ją przez ubrania. na jakiej podstawie stwierdzasz, że jest całkiem sucha? bo co, przez jeansy nic nie czuć?

sistermorphine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 00:34   #18
201705121341
Konto usunięte

Akurat śluz nie jest związany tylko z podnieceniem - pojawia się także podczas gwałtu aby zminimalizować szkody. Mówię to aby ci uświadomić, że pochwa nie ma większych problemów z nawilżaniem, a jeśli tak się dzieje, to oznacza że taka jej natura i tyle. Nie ma to związku z tym czy dziewczyna jest bardzo podniecona czy nie, jednej się robi mokro na myśl o partnerze, a druga musi być solidnie dopieszczona żeby się nawilżyć. Pochwa to nie penis, podniecenie działa na nią trochę inaczej
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-10, 10:34   #19
Lannister
Raczkowanie

Nie czytałam wypowiedzi, nie wiem, czy ktoś już to napisał, ale często tak jest, że cały... płyn jest w środku. Przez bieliznę ciężko, by się wydostał na zewnątrz. Gdybys ją dotykał bez ubrań, możliwe, że przy dotykaniu w miejscach intymnych wszystko "wyszłoby" na zewnątrz raz dwa
Albo po prostu taka natura. Polecam dużo żelów nawilżających.
Lannister jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości