|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Energa, rozliczenie rzeczywiste.
Potrzebuję pomocy, bo jestem - jak mnie określił mój tato - lamerką.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Energa, rozliczenie rzeczywiste.
Edit: Pomyłka
![]() Niestety, nie umiem pomóc.
![]() |
![]() |
#3 | ||
BAN stały
|
nie zrozumiałam
strona: energa po prawej: kalkulacja cen dostępne kalkulacje od G11 do C22b; klikasz - pojawia się: podaj miesięczne zużycie energii ? To? _________
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
jak już zalogujesz się do systemu ebok masz u góry zakłądki m.in. płątności...wchodzisz w to, następnie z lewej strony masz 7 pozycji do wyboru i na środku jako 3 pozycja jest "rozliczenie rzeczywiste" klikasz..otwiera Ci się stronka, jest napisane "wybierz punkt poboru energii"..niżej powinnaś mieć tylko jeden punkt...Twój własny, adres mieszkania, zaznaczasz kropeczke i wyskakuje Ci pole do wpisania stanu licznika...odczytujesz licznik, gdziekolwiek go masz, do przecinka (trzeba podac stan do pełnej jednostki, bez końcówki), zatwierdzasz...czekasz parę sekund jak Ci przemieli informoacje i wyskakuje Ci należność jaką masz zapłacić za to co zuzyłas...koniec
![]()
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kociara
|
Słuchajcie, jako że nie chce zakladac nowego watku, a temat tego bardzo odpowiada, mam pytanie jak wygląda u was to rozliczenie rzeczywiste? Bo właśnie mamy taką sytuację z narzeczonym, ze wynajmujemy mieszkanie i placimy (naszym zdaniem) dość wysokie rachunki za prąd. Prąd oczywiście z Energii. Chcemy przejść na rozliczenie rzeczyiwste, czy to daje jakieś efekty? Proszę opiszcie mi jak to wygląda w waszym przypadku, bo ja jestem w tym zielona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kociara
|
Dziewczyny, prosze odpowiedźcie mi, bo nie wiem czy warto kombinować.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Ten ich system zgłaszania tiketów w ogóle działa? Żadnego potwierdzenia na maila o przyjęciu zgłoszenia nigdy nie odebrałam, w spamie nie ma, wychodzi na to, że nie wysyłają. Podobnie jak odpowiedzi na zgłoszenia. Na 4 na przestrzeni 2 miesięcy na żadne nie udzielono mi odpowiedzi. Na taką obsługę klienta, chyba trzeba sobie zasłużyć... co miesięcznymi opłatami, które im ślę. Rany, nie dość że płacisz, dajesz na chleb w rewanżu mają cię za nic. Energa taka duża firma, reaktor chce budować, a płatności nie umieją
A problem jest taki, że zgłosiłam stan licznika i po raz kolejny nie udostępnili płatności. Czyli teraz mam się jeszcze prosić by pozwolono sobie zapłacić. Naprawdę nie wiem jak to działa, że komputerowy system online, a wszystko tak długo się robi albo w ogóle nie robi, odpowiedzi nie dadzą. Czy tam córki prezesa muszą wszystko pieczątką klepnąć, tworzyć procedury, umotywować tworzenie stołków dla znajomych, to co się wyprawia jest chore Czekam do jutra, nie zrobią tych płatności dzwonię na ich 801 Edytowane przez Deboora Czas edycji: 2012-11-02 o 19:29 Powód: nie ta ikonka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witam. Może pomogę jak to znaleźć. wejdź w: Dane klienta
z prawej: Zarządzanie kontem, niżej: Na skróty...Tu będą dwie kolumny: (1)sekcja na skróty: i (2)dostępne elementy. Z (2) przenieś do (1) poprzez chwyć i upuść: Rozliczenia Rzeczywiste,Podawanie odczytów, Odczytaj sam, Saldo, Należności, Faktury,Wpłaty itd. i zatwierdź zmiany!!!!! Po lewej stronie w połowie pulpitu pojawi się pionowy napis: NA SKRÓTY wejdź w niego i wybierz podawanie odczytów. Zaznacz * PPE. Niżej pojawi się rubryka: Podaj odczyt. Proszę wpisać stan licznika i Dalej. Powodzenia. Ja jeszcze nie wpisywałam bo dopiero dziś podpisałam nową umowę ale też musiałam pomyśleć gdzie znaleźć tę zakładkę, aby wpisać stan licznika. Teraz można wejść w tę zakładkę NA SKRÓTY. Powodzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Witam. Może pomogę jak to znaleźć. wejdź w: Dane klienta
z prawej: Zarządzanie kontem, niżej: Na skróty...Tu będą dwie kolumny: (1)sekcja na skróty: i (2)dostępne elementy. Z (2) przenieś do (1) poprzez chwyć i upuść: Rozliczenia Rzeczywiste,Podawanie odczytów, Odczytaj sam, Saldo, Należności, Faktury,Wpłaty itd. i zatwierdź zmiany!!!!! Po lewej stronie w połowie pulpitu pojawi się pionowy napis: NA SKRÓTY wejdź w niego i wybierz podawanie odczytów. Zaznacz * PPE. Niżej pojawi się rubryka: Podaj odczyt. Proszę wpisać stan licznika i Dalej. Powodzenia. Ja jeszcze nie wpisywałam bo dopiero dziś podpisałam nową umowę ale też musiałam pomyśleć gdzie znaleźć tę zakładkę, aby wpisać stan licznika. Teraz można wejść w tę zakładkę NA SKRÓTY. Powodzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.