|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zaproszenie ślubne do USC jak sformułować
Cześć dziewczyny,
Szukam od pewnego czasu tekstu na zaproszenia na mój ślub. Zaproszenia robię własnoręcznie więc do dyspozycji mam jedynie formułki z internetu, jednak wszystkie z nich dotyczą uroczystości w kościele.Jedyne co znalazłam to "...Zapraszają na uroczyste podpisanie aktu małżeństwa...", czy znacie może inne sformułowania? Bardzo proszę o wszelkie podpowiedzi, bo tekst muszę wymyślić do przyszłego tygodnia.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaproszenie ślubne do USC jak sformułować
Możesz wziąć jakikolwiek wierszyk z zaproszenia do kościoła i ładnie go przerobić na ślub cywilny
![]() Teatr Umyślnie Straconej Wolności zaprasza na przedstawienie pod tytułem: "A potem żyli długo i szczęśliwie" Adaptacja sztuki przez życie napisanej w 3 Aktach. PREMIERA 17 czerwca 2004 rok OBSADA w rolach głównych: Panna Młoda: Anna Nowak Pan Młody: Jan Kowalski W pozostałych rolach udział biorą: Ksiądz, Świadkowie, Rodzice, Goście i Gapie. AKT I "Dla Duszy" Ślub Kościelny/Cywilny 17 czerwca 2004 roku, godzina 19.00 w parafii św. Polikarpa w Augustowie/ Urzędzie Stanu Cywilnego w Augustowie. AKT II "Dla Ciała" Przyjęcie weselne w restauracji "Karczma Biała" przy ulicy Małej 2 w Augustowie. AKT III "Noc Poślubna" Bez udziału widowni. albo Pragnąc podzielić się radosną nowiną zawiadamiamy, że wbrew przestrogom przyjaciół, a sobie ku szczęściu postanowili związać swe losy Anna Nowak i Jan Kowalski Łącząc nadzieję na dzielenie tej radości z nami zapraszamy na uroczystość zaślubin, która odbędzie się dnia 12 lutego 2001 roku o godzinie 13.00 w USC w Krakowie. Rodzice i Narzeczeni Po uroczystości zaślubin zapraszamy Sz. P. na uroczysty obiad, który odbędzie się w Domu Panny Młodej. Coś takiego ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dnia ....................., o godzinie ..............
w Urzędzie Stanu Cywilnego w ...................... Pani Młoda i Pan Młody rozpoczną wspólna drogę życia, zawierając Związek Małżeński. Na Uroczystość Sz.P ......................... ............ zapraszają rodzice i narzeczeni. Po uroczystości Zaślubin miło nam będzie gościć Sz. P. na przyjęciu weselnym, które odbędzie się w ......................... ............. Pani Młoda i Pan Młody serdecznie zawiadamiają, że dnia ......................... .. o godzinie .................... obrączki sobie założą i Mendelssohna wysłuchają podczas uroczystości w Urzędzie Stanu Cywilnego w ........................ Chcąc świetności i blasku uroczystości ślubnej przysporzyć Sz. P. ......................... ......................... ......... serdecznie zapraszają Rodzice i Narzeczeni Pragnąc podzielić się radosna nowiną zawiadamiamy, że wbrew przestrogom przyjaciół, a sobie ku szczęściu postanowiliśmy związać swe losy. Łącząc nadzieje na dzielenie tej radości z nami zapraszamy Sz. P. ......................... ......................... ................ na uroczystość zaślubin, która odbędzie się dnia ......................... o godzinie ................ w Urzędzie Stanu Cywilnego w ......................... Pani Młoda i Pan Młody Znudziwszy sobie stan wolny, sobie ku szczęściu, przyjaciołom ku uciesze, wbrew przestrogom życzliwych Pani Młoda i Pan Młody postanowili podjąć doniosłą, a miłą sercu decyzję zawarcia Związku Małżeńskiego w dniu ......................... ................... o godz. ........................ w Urzędzie Stanu Cywilnego w ......................... ...... Na uroczystość pragniemy zaprosić Sz. P. ......................... ......................... .................. Po uroczystości zaślubin miło nam będzie także gościć Sz. P. na przyjęciu weselnym, które odbędzie się w ......................... ..................
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie dziewczyny, tak jestem zakręcona tymi przygotowaniami, że mam problem ze znalezieniem tekstu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
" Znudziwszy sobie stan wolny, sobie ku szczęściu, przyjaciołom ku uciesze, wbrew przestrogom życzliwych Pani Młoda i Pan Młody postanowili podjąć doniosłą, a miłą sercu decyzję zawarcia Związku Małżeńskiego w dniu ......................... ................... o godz. ........................ w Urzędzie Stanu Cywilnego w ......................... ...... Na uroczystość pragniemy zaprosić Sz. P. ......................... ......................... .................. Po uroczystości zaślubin miło nam będzie także gościć Sz. P. na przyjęciu weselnym, które odbędzie się w ......................... .................. " bardzo podoba mi się treść tego zaproszenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
My mamy takie coś...
![]() ![]() Pobieramy się! ......................... ......................... ............ Serdecznie zapraszają Sz.P. .......................................... ............................. .. na uroczystość zawarcia związku małżeńskiego, która odbędzie się dnia ......................... .. roku o godz............. w Urzędzie Stanu Cywilnego ......................... ........................ Po ceremonii zaślubin zapraszamy na uroczysty obiad, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ten tekst bardzo mi się podoba, to mój drugi ślub i też będzie uroczysty obiad
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.