23 lata - jakiś sport, jakieś hobby! Czuję się za stara! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-26, 12:49   #1
Ja4000
Raczkowanie

23 lata - jakiś sport, jakieś hobby! Czuję się za stara!

Proszę doradźcie mi, mam 23 lata i chciałabym pójść na jakieś zajęcia sportowe czy coś w tym stylu ale czuję się już za stara! Na dodatek jestem trochę nieśmiała i chciałabym iść z koleżanką bo razem raźniej, ale żadna z moich znajomych nie jest zainteresowana sportem i nikogo nie wyciągnę, więc muszę iść sama. Już się zmuszę jakoś i dam radę bo nieraz musiałam sama gdzieś się zapisywać, tylko proszę podpowiedzcie co fajnego można robić, może jakieś sztuki walki, a można sie zapisywać na siatkówkę w moim wieku? Albo inny fajny sport, może joga? Piszcie kochane co wg was można wybrać, co polecacie. Chodziłam na takie zajęcia jak miałam naście lat, a teraz mi głupio bo mi się wydaje, że jestem za stara...
Ja4000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 12:57   #2
eyo
Zakorzenienie

Dot.: 23 lata - jakiś sport, jakieś hobby! Czuję się za stara!

ja uwielbiam squash'a - ale to raczej trzeba by iść z kimś - chociaż może jak już pójdziesz do klubu to tam się jakaś partnerka do sportu znajdzie?

z takich na które można iść samemu to może zumba? świetna zabawa i dużo ruchu

a wiekiem się nie przejmuj

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 13:01   #3
MsLizard
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ja4000 Pokaż wiadomość
Proszę doradźcie mi, mam 23 lata i chciałabym pójść na jakieś zajęcia sportowe czy coś w tym stylu ale czuję się już za stara! Na dodatek jestem trochę nieśmiała i chciałabym iść z koleżanką bo razem raźniej, ale żadna z moich znajomych nie jest zainteresowana sportem i nikogo nie wyciągnę, więc muszę iść sama. Już się zmuszę jakoś i dam radę bo nieraz musiałam sama gdzieś się zapisywać, tylko proszę podpowiedzcie co fajnego można robić, może jakieś sztuki walki, a można sie zapisywać na siatkówkę w moim wieku? Albo inny fajny sport, może joga? Piszcie kochane co wg was można wybrać, co polecacie. Chodziłam na takie zajęcia jak miałam naście lat, a teraz mi głupio bo mi się wydaje, że jestem za stara...
Jak w wieku 23 lat można być za starym na sport? Każda aktywność jest dobra - możesz zacząć od biegania, później fitness, siłownia, joga, taniec... możliwości jest wiele. Ze sportów walki polecam kickboxing, dobrze działa na figurę.
MsLizard jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 13:19   #4
Mileva_
Zakorzenienie

Dobrze się czujesz?

Jesteś w najbardziej "typowym" wieku, w którym widuje się dziewczyny na siłowni, aerobiku czy innych takich.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 13:26   #5
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Dobrze się czujesz?

Jesteś w najbardziej "typowym" wieku, w którym widuje się dziewczyny na siłowni, aerobiku czy innych takich.

No skąd. Za stara jest.
Kup sobie autorko wątku ciepłe papcie na zimę i parę kłębków wełny. Szaliczek wydziergaj, serwetką mereżka obrzuć, Rado Maryja włącz sobie żeby Ci się nie ckniło wieczorami.

Już nie czas na latanie po sportach. To dla młodszych.
(DUCHEM! - patrz np. w moją stopkę. Ja tam się nie czuję za stara.)

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 13:38   #6
MsLizard
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
No skąd. Za stara jest.
Kup sobie autorko wątku ciepłe papcie na zimę i parę kłębków wełny. Szaliczek wydziergaj, serwetką mereżka obrzuć, Rado Maryja włącz sobie żeby Ci się nie ckniło wieczorami.

Już nie czas na latanie po sportach. To dla młodszych.
Kocham twoje posty

Gratuluje samozaparcia, fajnie, że jest coraz więcej ludzi, którzy niezależnie od wieku uprawiają sport i robią coś dla siebie.
MsLizard jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 13:42   #7
2016070953
Konto usunięte

tematy na tym forum robią się coraz bardziej chore, co wejdę do jakieś narzekania 20 latek które zachowują się jak 80 latki
ech, mam dość ludzi którzy ciągną na dno
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-26, 13:49   #8
margitta
Zakorzenienie

Nie sądzę żeby gdzieś cię przyjęli w tym wieku. W końcu stawy już nie te, kości już nie te - mogłabyś zrobić sobie krzywdę. Lepiej odpuść.

Jestem kilka lat starsza, niedawno zaczęłam drugie studia, chodzę na taniec, balet, pilates, bieżnię, basen, jeżdżę konno, na rowerze i na snowboardzie. Z twoim podejściem kładłabym się już do grobu.
Stary 2014-10-26, 14:02   #9
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
No skąd. Za stara jest.
W sumie racja, nie pomyślałam. Pewnie dlatego, że w podobnym wieku jestem i synapsy już nie te, ehh.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 14:04   #10
delfix10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
tematy na tym forum robią się coraz bardziej chore, co wejdę do jakieś narzekania 20 latek które zachowują się jak 80 latki

klask i:
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 14:13   #11
rambo_mila
Zadomowienie

OMG!
Ja w Twoim wieku chodziłam na Orlika i grałam z małolatami w koszykówkę i siatkówkę
rambo_mila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-26, 14:15   #12
Ja4000
Raczkowanie

ha ha ha ;-) dziękuję, że mnie trochę wyrwałyście z takiego myślenia, że jestem za stara. Nie wiem skąd to sie bierze, moje koleżanki przestały chodzić na jakiekolwiek zajęcia, siedzą w domu, jedna ma dziecko, jedna w ciąży, reszta też nic nie robi i ja też tak "zdziadziałam" ;-) Jak byłam nastolatką to nie miałam oporów żeby uprawiać sport, a po 20tce to mi sie wydaje że jestem za stara, że już na niskim poziomie to będzie, że będę mieć kontuzje, nie wiem skąd to głupie myślenie. Wiem, że muszę się wziąć w garść, ruszyć tyłek i nie gderać jak kwoka!!!! 23 lata to młoda osoba, a mnie się wydaje, że już młodość za mną, że teraz to brać slub i rodzić dzieci... Nie wiem...koszmarne myślenie... muszę się z tego wyrwać, jeszcze wszystko przede mną, a nie za mną!!!! Spinam poślady dziewczyny i poszperam co jest w okolicy i coś znajdę sobie. Dziękuję za propozycje, na 100% jeszcze raz przeczytam i wezmę pod uwagę, jak macie jeszcze jakieś pomysły oraz kubeł zimnej wody na moją głowę to piszcie !!!!
Stary 2014-10-26, 14:20   #13
Hultaj
BAN stały

chyba tylko nordic walking w każdym razie nic, co by mogło niebezpiecznie nadwerężyć Twój organizm

Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 15:39   #14
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Na sport nigdy nie jest za późno. W dzisiejszych czasach 80-latkowie biorą udział w maratonach, nie wiem sąd Ci przyszło do głowy, że jesteś za stara. Każdy wiek jest dobry by ćwiczyć. Tylko na początek trzeba dostosować poziom/intensywność ćwiczeń do swojej aktualnej kondycji, a następnie sukcesywnie zwiększać ilość ćwiczeń. Jak się rozruszasz to od razu poczujesz się młodsza. Ja jestem kilka lat starsza od Ciebie, a aktualnie ruszam się więcej niż gdy byłam nastolatką.
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 15:46   #15
Northpole
Rozeznanie

Cytat:
że już na niskim poziomie to będzie
a weź uściślij: chcesz się poruszać dla endorfin i zdrowia, czy celujesz w olimpiadę?
Northpole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 15:58   #16
ajah
wańka wstańka

Autorko masz proe nie leży wtym ie masz lat, ale jak na sport i siebie patrzysz.

Ważne, by zajęcia sprawiały ci przyjemność.
Ja polecam pole dance
a tu masz taniec w wyonaniu Grety Pontarellli (ponad 60 lat)

https://www.youtube.com/watch?v=OedbkPfv91Y
Stary 2014-10-26, 16:56   #17
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Swego czasu widywałam na Spotted czy też innych takich ogłoszenia, że ktoś szuka partnera np do tańca itp... Można spróbować też z ogłoszeniem, że szukam kolegi/koleżanki do squasha czy innego sportu
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 17:00   #18
Ja4000
Raczkowanie

!! pole dance !! tak sobie weszłam na wizazowy wątek fitnessowy i znalazłam też ten sport i aż sobie pooglądałam filmy na you tube jak to wygląda, ale do tego trzeba mieć dużą wydolność fizyczną! no i ręce silne! wiadomo, że chciałabym...eh...;-) ;-) ale na początek rozważam sobie fitness albo aqua fitness, no i może na siłowni na bieżni trochę pobiegam, a jak się wzmocnię to się zastanowię nad czymś... Wiecie dziewczyny ja zawsze chciałam grać w piłkę nożną ;-) ale brak klubów żeńskich! albo są dla dziewczyn podstawówka/gimnazjum ;-) No ale czytam wasze różne propozycje i wiele to dla mnie nowości więc chętnie wszystko sprawdzę. Dziękuję za propozycje i podawajcie jeszcze jakieś fajne sporty jak macie pomysły!!! ;-) ;-* Zmotywowałyście mnie!!!!
Stary 2014-10-26, 17:10   #19
bessens
Raczkowanie

Wydaje mi się, że takie przekonania osób w okolicach 20 roku życia pokutują w mniejszych miejscowościach/na wsiach. Spotkałam się już z przekonaniem, że jak córka 18 lat nie ma chłopaka, to jest to wielką tragedią dla rodziny. Mój 25 letni kolega pochodzący właśnie z takich środowisk twierdzi, że czuje się gorszy, bo powinien już mieć żonę i dziecko, że to już ostatni dzwonek bo koledzy mają a rodzina naciska.

Tak więc, faktycznie, jeżeli w Twoim otoczeniu osoba 20 paroletnia to taka która już zakłada rodzinę, może być Ci ciężko znaleźć kogoś chętnego do uprawiania sportu zarezerwowanego "dla młodszych". Możesz też spotkać się z niezrozumieniem, że takimi głupotami się zajmujesz zamiast wić gniazdko.

Bądź twarda, nie poddawaj się i nie patrz na osoby które faktycznie młodość mają już za sobą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-26, 18:57   #20
Imperialista
BAN stały

Zostań ultraską i chodź na mecze klubu który lubisz! Ale tylko na trybunę dla fanatyków.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 19:14   #21
niezarejestrowana
Raczkowanie

Cytat:
Wiecie dziewczyny ja zawsze chciałam grać w piłkę nożną ;-) ale brak klubów żeńskich! albo są dla dziewczyn podstawówka/gimnazjum ;-)
Ja też gdy byłam dzieckiem marzyłam o tym aby grać w piłkę nożną! Na wf to był mój ulubiony sport, poza szkołą też często grałam z braćmi, kolegami. Niestety w mojej rodzinnej miejscowości nie było takich klubów dla dziewczyn.

Swoją drogą też by mi się przydały jakieś zajęcia sportowe, ale jakoś cały czas się usprawiedliwiam, że nie mam na to czasu.

Co do propozycji: może jakieś zajęcia na basenie? Pływanie? Aqua aerobik?

Dr House: Ludzie się modlą, żeby Bóg nie rozgniótł ich jak robaka.
niezarejestrowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-27, 07:10   #22
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Babciu, dziękuje za to zdanie! Dziękuję stokronie! Wlazłam na bloga i zobaczyłam te gacie nessi i też takie chcę!

A wcześniej nie znałam nawet marki
Stary 2014-10-27, 08:45   #23
Niebieskooka arystokratka
Marszałkini II RP

Avatar Niebieskooka arystokratka

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość

Dokładnie, to już zakrawa na jakąś paranoję
Niebieskooka arystokratka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-27, 09:38   #24
ygerna
Zakorzenienie

Aerobic, latino solo, zumba czy inne TBS, BUP - w klubach sportowych masz do wyboru do koloru przeróżnych zajęć Z darmowych sporów to bieganie, jazda na rowerze, choć obecnie pogoda nie za bardzo, poczekaj do wiosny
Z doświadczenia mogę poradzić, że chodzenie samemu (nawet jeśli jesteś nieśmiała) nie jest takie złe, bo ja wtedy bardziej się skupiam

To, że twierdzisz, że mając 23 lata jesteś za stara na sport przemilczę Choć powinnaś dostać batem za takie dyrdymały

Edytowane przez ygerna
Czas edycji: 2014-10-27 o 09:39
ygerna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-27, 10:14   #25
semprebambino
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
ja uwielbiam squash'a - ale to raczej trzeba by iść z kimś - chociaż może jak już pójdziesz do klubu to tam się jakaś partnerka do sportu znajdzie?

z takich na które można iść samemu to może zumba? świetna zabawa i dużo ruchu

a wiekiem się nie przejmuj
Tak, zumba jest świetna, dodasz sobie energii i przestaniesz z siebie robić starą babkę

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości