|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Facet zamęcza i wypomina
Dziewczyny proszę o radę.
Jestem z moim ukochanym ponad rok. Nie jest dobrze ![]() Bylismy w zwiazku na odleglosc, mialam troche problemow na glowie, nieco sie oddalilsmy od siebie, z mojej winy. Klocilismy sie, w koncu zerwal ze mna w zlosci. Rozstanie trwalo ok.dwa tyg. jednak jakis kontakt mielismy. JEdnak ja w tym czasie umawialam sie z moim kolega z pracy, od pewnego czasu do mnie zagadywal choc traktowalam to po kolezensku, jednak wiadomo bylam zajeta, czulam do niego sympatie i nawet podobal mi sie wiec umowilam sie z nim po zerwaniu, choc oczywiscie nadal w myslach mialam swojego TZ. Doszlo do pocalunku. Jakis czas po tym pogodzialam sie z TŻ i pozniej przyznalam sie jak bylo. Strasznie go to zabolalo... Jednak przetrawil to i jestesmy razem. Jednak od tej chwili nie ma praktycznie dnia, zeby sie nie odniosl do sytuacji. Ze jak moglam to zrobic, ze mielismy kontakt ze soba a ja od razu polecialam do kogos innego. Ciagle slysze ze jestem niegodna zaufania i moge sobie wybic z glowy ze wyjde do klubu itp. Zaluje bardzo tego co zrobilam, ale czy w tej sytuacji nie zasluguje na druga szanse ? Czy musze odpokutowac to kazdego dnia ? Chwilami mam juz dosc tego wszystkiego, nie wiem co zrobic,doradzcie mi jak wytlumaczyc mu i pomoc? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Facet zamęcza i wypomina
A dla mnie to dziwne, że zerwaliście na niecały miesiąc, a Ty już poczułaś sympatię do kolegi i się z nim całowałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;48863263]A dla mnie to dziwne, że zerwaliście na niecały miesiąc, a Ty już poczułaś sympatię do kolegi i się z nim całowałaś
![]() Sympatie czulam wczesniej, znalam go pare miesiecy. Co w tym dziwnego? Zalezy jak rozumiesz slowa sympatia (dla mnie tzn.kogos lubic). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zielona Driada
|
Zerwał z Tobą. Nie wiedziałaś przecież, że się jeszcze zejdziecie. Wg mnie niepotrzebnie mu o tym powiedziałaś. To był czas kiedy razem nie byliście, więc wyrzuty, że jesteś niegodna zaufania i nie można Cię samej na imprezę puścić są śmieszne wg mnie.
Chcesz być z kimś kto Ci wypomina ciągle coś o co właściwie pretensji mieć nie powinien? Powiedział, że przetrawił, zdecydował, że chce z Tobą być na nowo, a mimo to dalej wypomina? Związek trwa rok z hakiem, a już zerwania i wypominki. Zastanów się, czy rzeczywiście rokuje na przyszłość.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Związek, który opiera się głównie na wypominaniu i truciu tyłka nie ma przyszłości, bo prędzej czy później doprowadzi Cię to do szewskiej pasji, a jednocześnie wskazuje, że pan ma jakieś straszne problemy i kompleksy.
Z drugiej strony jestem go w stanie minimalnie zrozumieć - też by mi było dziwnie, gdyby mój facet od razu po zerwaniu poleciał do innej i się z nią całował, bo to byłby dla mnie znak, że w sumie niczego do mnie nie czuł, skoro tak szybko się pocieszył. Powiedz mu, że jeśli nie jest w stanie tego przepracować raz, a porządnie, to się żegnacie, bo Ty nie zamierzasz wiecznie wysłuchiwać wyrzutów na ten temat.
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie dziwię mu się w sumie tych przytyków w stronę autorki, skoro w tak krótkim czasie potrafi się pocieszyć. 2 tygodnie? Serio? To jest tak krótki czas, że naprawdę. Ludzie w tym czasie walczą z emocjami, mają nadzieję na powrót, zastanawiają się czy to słuszna decyzja.. Facet oczywiście też zachowuje się dziwnie, ale chyba jestem w stanie zrozumieć jego żal.
A tam, od jutra. Edytowane przez nie_powiem Czas edycji: 2014-11-09 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
nie znamy sytuacji dziewczyny - a ile jest takich przypadków, że facet "zrywa" albo daje czas na odpoczynek, lub nazywa to przerwą dziewczyny mają jako taki kontakt z facetem, czekają, płaczą, zgrzytają zębami i mają nadzieję na powrót i nagle facet po jakimś czasie wyskakuje - jednak się rozstańmy... nie można założyć, że coś jest czarne, albo białe.
Możliwe, że w danej chwili dziewczyna potrzebowała zainteresowania a wyszło jak wyszło. Nie pochwalam ani jednej ani drugiej strony. Równie dobrze dziewczyna mogłaby do niego nie wrócić. Skomplikowana sytuacja. Mimo wszystko z mojego doświadczenia wiem, że jak mój partner kolokwialnie "odwalił" coś i dałam sobie prawo do kontrolowania, wyrzygiwania i utyskiwania na każde jego zachowanie, które mi się nie podobało doprowadziło to do momentu, że po bardzo długim czasie powiedział zwyczajnie basta. Albo wybaczasz i jesteś ze mną albo dłużej nie wytrzymam. Każdy materiał ma jednak swoją wytrzymałość... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Bez przesady z potępianiem dziewczyny,ze tak szybko sie pocieszyła. Facet z nią zerwał,czy musiała przez następne miesiące siedziec w domu,lać łzy i rozdzierać szaty? Moze wlasnie potrzebowała skończyć płakać i umówić sie z kimś miłym. Doszło tylko do pocałunku i autorka nie wiedziała,ze możliwy jest powrót do związku.
Autorko,ja bym na Twoim miejscu powiedziała facetowi,ze zerwał z Toba,wiec to nie jego sprawa,co następnie robiłaś (tym bardziej,ze chodzi tylko o pocałunek z kolega,a nie o udział w orgii). Powiedzialabym mu też,zeby sie zdecydował,czy chce i jest w stanie ze mną byc,a jesli tak,to zeby juz nie wracał do tego tematu (ewentualnie jeszcze ostatni raz bym z nim o tym pogadała,zeby rozwiać wątpliwości,ze nic nie czuje do tego kolegi). Bo nie jest możliwy normalny związek,w ktorym ciągle sie cos komuś wypomina,zwłaszcza w kółko to samo,to prowadzi do jakiegoś szaleństwa. Wszelkie próby kontroli i "pozwalania" Ci na wychodzenie powinnas zatrzymać - on nie ma prawa Cie kontrolować. Jesli Ci nie ufa,to niech sie zastanowi nad tym,czy chce z Toba byc. Na razie to wygląda tak,ze on udaje,ze Ci wybaczył cos,czego nie zrobilaś,ale tak naprawde to wykorzystuje te sprawę i Twoje rzekome przewinienie do zatruwania Ci życia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ciagle rozmawiamy, jednak bez skutku. Ale nie chce zrywac, naprawde go kocham. Nawet probowalam sugerowac psychologa, to najpierw uznal ze robie z niego psychola :/ a pozniej, ze on i tak wie ze mu nie pomoze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
Ja bym sobie dała spokój, bo zaufanie to podstawa związku, a facet mimo rozmów nic nie chce zrobić w kierunku zmiany nastawienia.
![]() |
![]() |
#14 |
.
|
ja bym postawiła ultimatum - albo zamknie japę jak będzie chciał ci to wypomnieć, albo niech się buja.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Zielona Driada
|
Cóż wtedy się rozważa zakończenie związku, a nie gnębi partnera.
![]() |
#17 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Sądzisz, że jak długo będziesz kochać faceta, który nie ma do ciebie zaufania i kontroluje na każdym kroku? Poza tym to on cię rzucił, a wiesz co robił w tym czasie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Meravigliosa creatura
|
Cytat:
Autorko, ja bym mu przy każdej wymówce przypominała, że to on zerwał. Ale ogólnie raz dwa bym się wściekła i stwierdziła, że albo się ogarnia, albo droga wolna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Ale niektórzy właśnie mocno cierpiąc umawiają się z kimś innym, żeby choć na chwilę zapomnieć. Czy to mądre, czy nie - to temat na inną dyskusję, ale tak bywa i nie koniecznie świadczy o słabym uczuciu. Ludzie są różni i różne głupoty się robi po rozstaniu.
A facet albo to akceptuje, albo nie i się rozstajecie - krótka piłka. Bo się wykończysz psychicznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Ale wy i tak sie rozstaniecie. Tu zostaje tak naprawde kwestia tego na ile on zdola wykonczyc Cie psychicznie przed tym faktem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Z jednej strony, nie byliście razem i miałaś prawo zrobić co chciałaś, z drugiej strony, jeśli np. facet którego kocham by się tak szybko pocieszył, nawet jeśli byśmy się pokłócili i zerwali , to by był dla mnie duży znak, też bym wypominała i kopnęła. Dla mnie to jak zdrada emocjonalna, kogoś i samego siebie (skoro kochałaś w tym momencie swojego chłopaka).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4886928 1]Ale wy i tak sie rozstaniecie. Tu zostaje tak naprawde kwestia tego na ile on zdola wykonczyc Cie psychicznie przed tym faktem.[/QUOTE]w sumie racja.. prędzej czy później do tego dojdzie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zielona Driada
|
Generalnie mnie to bawi. Facet zrywa i wygląda na to, że nawet po zerwaniu oczekuje wyłączności i wierności albo co najmniej umartwiania. Kretynizm.
![]() ![]() Tymczasem wiele osób leczy rany udając się między ludzi. To zdrowsze niż tonięcie we łzach. Dla mnie to proste. Albo wybacza i zatyka papę, albo do widzenia.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Facet Cię po prostu nie kocha. Stąd chęć dowalenia Ci o każdą bzdurę, łącznie z taką, że pocałowałaś się z kimś w momencie, gdy nie byliście w związku (w dodatku związku, który sam zakończył). Nie jestem zresztą pewna, czy Cię przynajmniej lubi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;48864199]A to pan i władca, no. Facet Cię urabia, znalazł sobie niezły powód do rządzenia i decydowania gdzie i czy w ogóle pójdziesz. Nie daj się wpędzić w poczucie winy, albo wybacza i nie truje
![]() Dokładnie. Mogłabyś się nawet przespać z tym kolegą - byłaś wolna i nikomu nic do tego. To nie jest wrażliwy chłopczyk, któremu wyrządziłaś krzywdę, tylko tyran i manipulator traktujący Cię jak szmatę do podłogi. Jeśli naprawdę instynkt samozachowawczy nie każe Ci wiać, to chociaż postaw mu ultimatum, nie dawaj sobą tak pomiatać - gdy związek się skończy (co tak czy siak się stanie) może będziesz w mniejszym bagnie emocjonalnym.
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.