|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pieczenie, palenie skóry
Wizażanki. Mam nadzieje ze mi jakoś pomożecie. Od 3 dni piecze mnie delikatnie skóra na całym ciele. Byłam u lekarza i pani doktor powiedziała zebym zaczęła brać witaminy
![]() ![]() ![]() Na żebrach, tuż pod piersią pojawiło mi się 5 bąbelków. Wyglądają jakby pogryzły mnie komary ale ... sama nie wiem. Jesli macie jakies pomysły to dajcie znać .. jak mogę sobie ulżyć i skąd się to bierze ? Od razu dziękuję. ![]()
![]() |
#2 |
.
|
Dot.: Pieczenie, palenie skóry
to moze czas zmienic lekarza, skoro ten jest ignorantem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
mam taki zamiar ;/ bo to co ona robi to się w głowie nie mieści.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Albo cos zjadlas i masz uczulenie na zywnosc albo nosilach ciuchy wyprane w tym samym proszku do prania, ktory Cie podraznil. Mi to wyglada na alergie skoro tak na calej skorze, pomysl czy mialas kontakt z czyms uczulajacym. Jakby to byla roslinka to by wyszlo miejscowo, jak na calej skorze to chyba od jedzenia.
A moze sie w czyms umylas? Moja lekarka tez taka jest ;/ Wapn wypij, nie zmieniaj poszewek poscieli na swiezo wyprane, zostaw stare, to samo z pizama. I nie kap sie, wez prysznic, a glowe umyj nad wanna, zeby sie szampon po Tobie nie lal. Mozesz zrobic probe, czy balsam do ciala piecze. Ale on moze podrazniac, jedyne co to krem dla dzieci albo nivea nie podrazni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Przyczyn może być 1000 ale jeśli chcesz ulgi to obłóż się jogurtem naturalnym. Takim z lodówy. Nie dość, że ukoi to może jeszcze pomóc na ewentualne podrażnienie/uczulenie.
Do tego wzięłabym zyrtec czy inny amertil. Krzywdy nie zrobi a może pomóc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja juz sama dziewczyny nie wiem. Przeszłam ostatnio kilka wstrząsów psychicznych , mam osłabiony organizm bo 2 chorobach naraz ...Głupio jest mi iść na pogotowie a przychodnia dziś zamknięta.
Dzięki kochane. Dostosuje się do waszych rad.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Mozesz isc do apteki, tam tez cos powiedza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
A oprócz tych zmian na skórze masz jeszcze jakieś dolegliwości? Np. w okolicach tych bąbelków? Lub nie wiem... głowa Cię boli, jesteś osłabiona, mięśnie bolą?
Pytam, bo sama jestem już trochę przewrażliwiona na tym punkcie ![]() ![]() Te bąbelki mogą być tu kluczowe, bo czasem nic innego nie boli, więc najlepiej wybierz się do innego lekarza, najlepiej jak najszybciej. Życzę Ci, żeby to nie było nic poważnego.
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-08-20 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idź na pogotowie, chcesz cierpieć czy się wyleczyć?
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Reme ja mam wrażenie że bolą mnie płuca, czuję po prostu ciężar w okolicach płuc. A do tego pluje flegmą. Bąbelki na początku wyglądały jak zwykłę pogryzienia komarów teraz zaczęły się na nich robić strupki ( wielkości głowki od szpilki). Trochę pieką, troche swędzą. Po dotknięciu ich czuje okropne pieczenie. Jak to u Ciebie wyglądało? Jak te bąbelki wyglądały?
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U Ciebie z opisu wyglądają inaczej, ale kto wie, co to może być. Może to nieświadomie drapałaś, więc idź do lekarza, nawet na pogotowie. Ja byłam z tym właśnie na pogotowiu, bardziej się tam udałam z bólem pleców a jak zobaczyli bąbelki, to mnie wysłali na oddział chorób zakaźnych do zdiagnozowania dla pewności. Nie masz co się wstydzić. U mnie było ważne, żeby jak najszybciej zacząć brać leki przeciwwirusowe. Nawet, jeśli okaże się, że to nic poważnego, to chociaż będziesz wiedzieć, co z tym zrobić. Jeszcze mała ciekawostka... udałam się z tym na pogotowie a tam co? Lekarka mnie obejrzała, zrobiła wielkie oczy i z uśmiechem zaczęła wołać wszystkich, którzy byli w pobliżu, krzycząc coś w stylu "Chodźcie tutaj! Chyba mamy tu ładnego półpaśca, zobaczycie jak wygląda na żywo" Po chwili stały nade mną chyba ze trzy osoby, oglądały "okaz" i debatowały, czy to rzeczywiście to. I w końcu wysłali na zakaźny, gdzie już takich cyrków nie było.
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-08-20 o 14:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tam zaraz głupio ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
No dziewczęta... wyszło szydło z worka
![]() ![]() Jesteście kochane ;*
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ale masz szczęście, że nie przechodzisz tego ciężko, bo to paskudne choróbsko. Ja umierałam przez dwa tygodnie i z nóg mnie ścięło a kolejne dwa męczyłam się z pękającymi bąblami (ostatecznie wysypało mnie od połowy brzucha do połowy pleców, piękny "półpas"
![]() ![]()
Edytowane przez Reme Czas edycji: 2011-08-22 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.