Pieczenie, palenie skóry - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-19, 22:57   #1
barefootangel
Raczkowanie

Unhappy

Pieczenie, palenie skóry

Wizażanki. Mam nadzieje ze mi jakoś pomożecie. Od 3 dni piecze mnie delikatnie skóra na całym ciele. Byłam u lekarza i pani doktor powiedziała zebym zaczęła brać witaminy i mnie odeslała. ( moja doktorka jest naprawdę typową ignorantką) Dzisiejszego wieczoru pieczenie jest nie do wytrzymania. Piecze mnie na tyle skóra ze nie jestem w stanie połozyc się do łozka i przykryć kołdrą. Nie mogę nawet nałożyć na siebie ubrań. Nie mam siły. Jestem już załamana.
Na żebrach, tuż pod piersią pojawiło mi się 5 bąbelków. Wyglądają jakby pogryzły mnie komary ale ... sama nie wiem.

Jesli macie jakies pomysły to dajcie znać .. jak mogę sobie ulżyć i skąd się to bierze ?

Od razu dziękuję.
Stary 2011-08-19, 23:09   #2
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Pieczenie, palenie skóry

to moze czas zmienic lekarza, skoro ten jest ignorantem?
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 23:12   #3
barefootangel
Raczkowanie

mam taki zamiar ;/ bo to co ona robi to się w głowie nie mieści.
Stary 2011-08-20, 00:04   #4
201604250941
Konto usunięte

Albo cos zjadlas i masz uczulenie na zywnosc albo nosilach ciuchy wyprane w tym samym proszku do prania, ktory Cie podraznil. Mi to wyglada na alergie skoro tak na calej skorze, pomysl czy mialas kontakt z czyms uczulajacym. Jakby to byla roslinka to by wyszlo miejscowo, jak na calej skorze to chyba od jedzenia.
A moze sie w czyms umylas?
Moja lekarka tez taka jest ;/
Wapn wypij, nie zmieniaj poszewek poscieli na swiezo wyprane, zostaw stare, to samo z pizama. I nie kap sie, wez prysznic, a glowe umyj nad wanna, zeby sie szampon po Tobie nie lal.
Mozesz zrobic probe, czy balsam do ciala piecze. Ale on moze podrazniac, jedyne co to krem dla dzieci albo nivea nie podrazni.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 00:35   #5
201604190949
Konto usunięte

Przyczyn może być 1000 ale jeśli chcesz ulgi to obłóż się jogurtem naturalnym. Takim z lodówy. Nie dość, że ukoi to może jeszcze pomóc na ewentualne podrażnienie/uczulenie.
Do tego wzięłabym zyrtec czy inny amertil. Krzywdy nie zrobi a może pomóc.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 09:07   #6
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Albo cos zjadlas i masz uczulenie na zywnosc albo nosilach ciuchy wyprane w tym samym proszku do prania, ktory Cie podraznil. Mi to wyglada na alergie skoro tak na calej skorze, pomysl czy mialas kontakt z czyms uczulajacym. Jakby to byla roslinka to by wyszlo miejscowo, jak na calej skorze to chyba od jedzenia.
A moze sie w czyms umylas?
Moja lekarka tez taka jest ;/
Wapn wypij, nie zmieniaj poszewek poscieli na swiezo wyprane, zostaw stare, to samo z pizama. I nie kap sie, wez prysznic, a glowe umyj nad wanna, zeby sie szampon po Tobie nie lal.
Mozesz zrobic probe, czy balsam do ciala piecze. Ale on moze podrazniac, jedyne co to krem dla dzieci albo nivea nie podrazni.
ale to nie musi byc alergia. wrecz watpie, zeby to byla np. alergia pokarmowa. za dlugo sie utrzymuje, a watpie, zeby autorka jadla codziennie to samo w takich samych ilosciach. to moze byc np. nerwica
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 10:27   #7
barefootangel
Raczkowanie

ja juz sama dziewczyny nie wiem. Przeszłam ostatnio kilka wstrząsów psychicznych , mam osłabiony organizm bo 2 chorobach naraz ...Głupio jest mi iść na pogotowie a przychodnia dziś zamknięta.
Dzięki kochane. Dostosuje się do waszych rad.
Stary 2011-08-20, 11:29   #8
201604250941
Konto usunięte

Mozesz isc do apteki, tam tez cos powiedza.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 12:23   #9
Reme
Zadomowienie

A oprócz tych zmian na skórze masz jeszcze jakieś dolegliwości? Np. w okolicach tych bąbelków? Lub nie wiem... głowa Cię boli, jesteś osłabiona, mięśnie bolą?

Pytam, bo sama jestem już trochę przewrażliwiona na tym punkcie Rok temu miałam właśnie takie przeczulenie skóry, ale oprócz tego czułam się tak, jakby przewiało mi plecy. Też mi się pojawiło początkowo kilka bąbelków w okolicy brzucha i okazało się, że to choroba zakaźna (półpasiec), która później niesamowicie bolała. Potem mnie wysypało bąbelkami na całym brzuchu i leczyłam się miesiąc
Te bąbelki mogą być tu kluczowe, bo czasem nic innego nie boli, więc najlepiej wybierz się do innego lekarza, najlepiej jak najszybciej. Życzę Ci, żeby to nie było nic poważnego.

Edytowane przez Reme
Czas edycji: 2011-08-20 o 12:35
Reme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 13:20   #10
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barefootangel Pokaż wiadomość
ja juz sama dziewczyny nie wiem. Przeszłam ostatnio kilka wstrząsów psychicznych , mam osłabiony organizm bo 2 chorobach naraz ...Głupio jest mi iść na pogotowie a przychodnia dziś zamknięta.
pewnie, lepiej siedzieć i czekać na mannę z nieba
idź na pogotowie, chcesz cierpieć czy się wyleczyć?
Stary 2011-08-20, 13:54   #11
barefootangel
Raczkowanie

Reme ja mam wrażenie że bolą mnie płuca, czuję po prostu ciężar w okolicach płuc. A do tego pluje flegmą. Bąbelki na początku wyglądały jak zwykłę pogryzienia komarów teraz zaczęły się na nich robić strupki ( wielkości głowki od szpilki). Trochę pieką, troche swędzą. Po dotknięciu ich czuje okropne pieczenie. Jak to u Ciebie wyglądało? Jak te bąbelki wyglądały?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 14:13   #12
Reme
Zadomowienie

Cytat:
Reme ja mam wrażenie że bolą mnie płuca, czuję po prostu ciężar w okolicach płuc. A do tego pluje flegmą. Bąbelki na początku wyglądały jak zwykłę pogryzienia komarów teraz zaczęły się na nich robić strupki ( wielkości głowki od szpilki). Trochę pieką, troche swędzą. Po dotknięciu ich czuje okropne pieczenie. Jak to u Ciebie wyglądało? Jak te bąbelki wyglądały?
U mnie początkowo wyglądały jak takie wypukłe plamki a potem zaczął się w nich zbierać bezbarwny płyn. Miałam nieprzyjemne uczucie na skórze, takie mrowienie, ale same bąble mi nie dokuczały, dopiero po iluś dniach strasznie swędziały jak zaczęły pękać. Do tej pory mam zresztą delikatne blizny Tylko, że tych bąbli nie podrażniałam w żaden sposób.
U Ciebie z opisu wyglądają inaczej, ale kto wie, co to może być. Może to nieświadomie drapałaś, więc idź do lekarza, nawet na pogotowie. Ja byłam z tym właśnie na pogotowiu, bardziej się tam udałam z bólem pleców a jak zobaczyli bąbelki, to mnie wysłali na oddział chorób zakaźnych do zdiagnozowania dla pewności. Nie masz co się wstydzić. U mnie było ważne, żeby jak najszybciej zacząć brać leki przeciwwirusowe. Nawet, jeśli okaże się, że to nic poważnego, to chociaż będziesz wiedzieć, co z tym zrobić.

Jeszcze mała ciekawostka... udałam się z tym na pogotowie a tam co? Lekarka mnie obejrzała, zrobiła wielkie oczy i z uśmiechem zaczęła wołać wszystkich, którzy byli w pobliżu, krzycząc coś w stylu "Chodźcie tutaj! Chyba mamy tu ładnego półpaśca, zobaczycie jak wygląda na żywo" Po chwili stały nade mną chyba ze trzy osoby, oglądały "okaz" i debatowały, czy to rzeczywiście to. I w końcu wysłali na zakaźny, gdzie już takich cyrków nie było.

Edytowane przez Reme
Czas edycji: 2011-08-20 o 14:30
Stary 2011-08-20, 15:10   #13
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
na początku miałam polecić okład z zimnego jogurtu naturalnego. Poleciły mi ten sposób wizażanki na piekącą, podraznioną skórę. Ale po doczytaniu reszty watku wysłałąbym cie raczej na pogotowie.

A tam zaraz głupio mama mojego TZ ma czasem dyżury na pogotowiu. Ludzie czasem przychodzą z pierdołami typu "bo ja tak jakoś nie mogę dzisiaj spać, nie wiem co sie dzieje"

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 10:03   #14
barefootangel
Raczkowanie

No dziewczęta... wyszło szydło z worka Poszłam do normalnej Pani doktor i okazało się że to okazały półpasiec + uczulenie. Dostałam Cetalergin, ibuprofen, Vratizolin, Neomycinum i powinno pójść wszystko gładko. Do tego skierowanie do alergologa. Dziękuje Wam wizażanki za porady
Jesteście kochane ;*
Stary 2011-08-22, 10:43   #15
Reme
Zadomowienie

Ale masz szczęście, że nie przechodzisz tego ciężko, bo to paskudne choróbsko. Ja umierałam przez dwa tygodnie i z nóg mnie ścięło a kolejne dwa męczyłam się z pękającymi bąblami (ostatecznie wysypało mnie od połowy brzucha do połowy pleców, piękny "półpas" ), swędzeniem i osłabieniem. Cieszę się, że wszystko się wyjaśniło Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

Edytowane przez Reme
Czas edycji: 2011-08-22 o 10:46
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości