|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Boczki - jak się ich pozbyć?
Jak sie ich pozbyc ?
Odzywiam sie bardzo wiosennie Jednak zaczelam prowadzic taki nowy wiosenny tryb zycia niedawno i za malo czasu uplynelo aby te boczki zlikwidowac Czy sa moze jakies konkretne cwiczenia ktore by mogly pomoc? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Re: Tak zwane "boczki" :)
moze cwiczenia na miesnie skosne brzucha
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Znam kilka
gdzie mozna znalezc wiecej ? |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
możesz ułożyć sobie seryjke i ją powtórzyć z 4-5 razy...
1. rób brzuszki i dotykaj/staraj się dotknąć po skosie kolano z łokciem (tzn. prawe kolano z lewym łokciem) i tak na jedną i durgą strone 2. jak położysz się na podłodze to nogi połóż lekko zgięte na jedną stone (np. na lewą wtedy robisz brzuszki i czujesz jak pracują mięśnie z prawej strony) 3. połóż się na podłodze nogi niech będą proste, weź do jednej ręki ciężarek(jak nie masz to np. wode pół litrową na początek przed tymi ćwiczeniami radze rozgrzać brzuch zwykłymi brzuchami Pozdrawiam
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
wciąż te boczki!!!
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Re: wciąż te boczki!!!
Kupiłam sobie spodnie dzinsowe-są świetne-ale jak spoglądam w lustro to az mi słabo-normalnie tłuszcz mi sie wylewa ze spodni...z tyłu nad posladkami-nie wiem czy to mozna nazwac dolna partią pleców czy może grzbietem-te cholerne boczki!!!To jest dla mnie prawdziwa męka!!!Nic mi tak nie przeszkadza jak to cholerstwo...wypływaja mi te fałdki tłuszczyku ze spodni-obrzydlistwo!!!Slyszałam ze dobre są na to brzuszki skośne-ale sama nie wiem!!!Jak ktoś zna jakiś skuteczny sposób to proszę o radę-bo normalnie się psychicznie załamie..szukałam na forum czegoś na ten temat ale nic nie znalazłam...POMOCY!!!!!!
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Re: wciąż te boczki!!!
PODCIAGAM ... bo sama mam taki problem
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: wciąż te boczki!!!
Ja ciągle tez narzekalam na te przeklete boczki, a tak naprawde nic nie robilam by ich sie pozbyc. W koncu wzielam sie porzadnie za siebie i zrobilam atak na walki tluszczu :P To chyba juz byl akt kompletnej desperacji bo kazdego dnia robilam kilka serii polbrzuszkow skosnych, czyli okolo 1200dziennie, do tego 15minut krecenia hula hop. Efekty są zadowalające. Nastepuje redukcja tkanki tluszczowej i jest super
Mam nadzieje, ze na lato pozbede sie boczkow calkowicie Oczywiscie ca za duzo to niezdrowo, wiec niebyloby wskazane byscie przesadzaly z iloscia wykonywanych cwiczen, poniewaz mogloby to sie zle skonczyc. Ja duzo cwiczylam juz wczesniej wiec nie obawiam sie zadnych problemow z kregosupem itd... poniewaz mam juz dosc mocne miesnie brzuszka... Polecam na poczatek male ilosci brzuszkow roznego rodzaju. Przyklady cwiczen mozna znalezc w internecie. Polecam takaze zaopatrzenie sie w hula hop i krecenie w kazdej wolnej chwili Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: wciąż te boczki!!!
Dziewczyny!!!!Znalazłam świetne ćwiczenie na te cholerstwo-chcę się z wami tym podzielic bo wiem że to duzy problem...dobre efekty dają przewroty...Kładziemy sie na plecach nogi wyprostowane-ręce rozłożone na boki...prawą nogą robimy przewrót na lewą stronę-plecy cały czas przylegają do podłogi-głowe odwracamy w przeciwnym kierunku-wytrzymujemy 30 sek. i to samo na drugą nogę-najlepiej robić to w kilku seriach codziennie-na początek 3 wystarczą...ćwiczenie to działa na biodra, pośladki, brzuch i te boczki...ja dopiero zaczęłam ale wiem że jest skuteczne bo moja mama po tych przewrotach bardzo zeszczuplała-właśnie w dolnych partiach ciała-powodzenia
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
kobiety kochane przeczytajcie ten wątek:
http://www.sfd.pl/temat190098/ tam jest dokladnie napisane jak cwiczyc !!!!!!!
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
ja jeszcze dodam opis takiego ćiwczenia, które mozna wykonac na stojąco a daje dość dobre efekty skośne mięsnie brzucha...
stoimy, ręce za głowę, 'łokcie na zwenątrz', i teraz: lewe kolano podnosimy do prawego łokcia, prawe do lewego... najlepiej cwiczyć na wciągniętym brzuchu
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Stwierdzilam ze musze cos zmienic w swoim trybie zycia..non stop siedzacy i siedzacy-nie dziwie sie wiec wcale skad te boki sie wychodowaly...teraz solidnie biore sie za siebie-rezygnuje nawet z karty miesiecznej na tramwaje tylko z buta dzien w dzien-spacerek 15-20 min.sie przyda -i potem popoludniu tez na pieszo-szczegolnie ze kupilam sobie dzis plaskie buciki-bardzo wygodne-mysle ze zauwaze efekty po jakims czasie...myslicie ze codzienne piesze spacerki do pracki-15-20 min.dadza efekty?????Juz nuie chodzi o te schaby po bokach ale ogolnie o kondycje i figurke???
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
napewno zauwazysz efekty
poprawi ci sie wydolnosc serca no i co za tym idzie kondycja wiadomo z reszta ze kazdy ruch jest wskazany nawet takie 20 minutek milego dreptania pa
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za podtrzymanie na duchu...bede zdawac relacje...jak dozyje..hi
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Okropne boczki...=/ Pomóżcie!!!
Ogólnie moja figurka jest w porządku (kiedyś miałam kłopoty z udami ale już się ich pozbyłam
) tylko mam jeden jedyny problem A mianowice strasznie denerwują mnie moje boczki Na wyskokości wcięcia w talii (może troszkę nieżej) zgromadziło mi się troszkę tłuszczyku i jak dla mnie nie wygląda to fajnie :/ Czy są jakieś ćwiczenia aby się go pozbyć ???
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Okropne boczki...=/ Pomóżcie!!!
Ja mam właśnie problem z udami...
Mogłabyś zdradzić jak się ich pozbyłaś, jakieś specjalne ćwiczenia, dieta? Proszę.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
nIoo właśnie, ja się dołączam do HypnoticGirl - mam problem z udami
Zdradź proszę nam tajemnicę jak się pozbyć nadmiaru ciała właśnie w tym miejscu. A co do "boczków" wydaje mi się, że pomógłby twister, ale nie jestem specjalistką w tym zakresie. Czytałam tylko, że działa na talię i mięśnie skośne brzucha, więc jest jakaś szansa. Pozdrawiam i powodzenia
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... moja siostra miała podobny problem i Twister jej pomógł.Ale równiez w wolnym czasie bawiła się ze swoją córeczką hula-hoop.
To naprawde ładnie "wyrabia" talię,spróbuj.A ja dołanczam się do dziewczynek bo równiez mam problem z udami
AguSsSia Edytowane przez AguSsSia Czas edycji: 2005-05-18 o 18:13 |
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Moje drogie dziewczynki, wielkie dzięki za rady, a co do ud to pozbyłam się zbędnych centymetrów poprzez jazdę na rowerku stacjonarnym i dwa ćwiczonka.
1) połóżcie się na boczku i unoście nóżkę do góry napinając mięśnie (ja robiłam to po 20 raz na każdą nogę w 4 seriach) 2) też leżycie na boczku i zgiętą w kolanie nogę podciągacie do brody (też po 20 razy na każdą nogę w 4 seriach). Powodzenia
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
nikusia wielkie dzięki za rady.
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Co do boczków poleciłabym ćwiczenia kardio, gdyż bardziej chodzi tutaj o spalenia tkanki tłuszczowej niż o wyrobienie mięśni za pomocą ćwiczeń wzmacniających. Najlepiej uzupełniać treningi kardio ćwiczeniami wzmacniającymi mięśnie nie zapominając o odpowiednim odżywianiu.
Najlepszym ćwiczeniem na boczki – kładziemy się na boku i unosimy jednocześnie górną i dolną cześć ciała. Mają to być tak zwane spięcia. Dla początkujących – zaczynam od unoszenia tułowia bez nóg. Następnie tułów wraz z jedną nogą. Kolejnym etapem jest unoszenie obu nóg jednocześnie z tułowiem. Proponuje zacząć od 10 powtórzę powtórzeń trzech seriach |
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
ja polecam wyszczyplajace pasy i spodenki ze specjalnej pianki neoprenowej. mozna je kupic w kazdym sklepie sportowym, a uzywajac ich w czasie cwiczen mozna osiagnac swietne rezultaty
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Nikusia - ja też zaczęłam jakiś czas temu jeździć na rowerku stacjonarnym. Powiedz mi tylko, jak często ćwiczyłaś i jak długo wówczas wykonywałaś te ćwiczenia (czyli jazda na rowerze + te dwa ćwiczonka). Aha, domyślam się, że jeździłaś na lekkich obciążeniach.
Dzięki za odpowiedź. A co do talii to pewnie wszysktie dziewczyny mają po trochu racji. lil'sexy, czy możesz mi powiedzieć, ile takie pasy czy spodenki kosztują i jak tego używać. Dzięki za info i pozdrawiam
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
kosztuja tak od 30 do 50 zl. musisz je zakladac kiedy cwiczysz, bo to przyspiesza spalanie (a raczej wytapianie) tluszczu wlasnie w tych miejscach gdzie chcesz
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki lil'sexy za odpowiedź. Chyba się zaopatrzę w te pasy, bo trzeba coś pomóc tym naszym tłuszczykom się wyprowadzić z naszego brzuszka i nóżek
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
niedawno było o boczkach, używajcie dziewczyny wyszukiwarki
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=boczki |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
sposób na 'boczki'
Chciałam spytać czy znacie moze jakieś ćwiczenia,by pozbyć się tzw. boczków?są to takie jakby faldki nad biodrami,które są bardzo wkórzające zwłaszcza gdy lubi sie spodnie-biodrówki
bardzo chce sie ich pozbyc ;( zaczełam już robic brzuszki,aby ujarzmić swój 'bebeszek' i chcialabym dorzucic do nich jakieś cwiczenia wlasnie na te 'boczki'.
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: sposób na 'boczki'
hej...
Na boczki nalepsze sa wszelkie skretosklony,dobre jest takie urzadzenie zwane twisterem(dziewczyny pisaly o tym niedawno- https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=twister ),brzuszki skosne no i wszelkie cwiczenia kardio,czyli te spalajace tkanke tluszczowa. |
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze hula-hop powinno pomoc
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
A ponad to masaż. Najlepiej z kremem ujędrniającym. Jak zaczełam sie odhcudzać jakiś czas temu to straciłam sporo z bioder i brzucha ale skóra nadal tam pozostała i wisi. tylko tam. z boków. i tez mam taki problem z biodrówkami. Ale masaże, cieple i zimne prysznice i kremy pomagają. NO i najlepiej znajdź sobie jakiegos faceta do robienia ci masażu. :P
Buziaki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

Mam nadzieje, ze na lato pozbede sie boczkow calkowicie 

Mogłabyś zdradzić jak się ich pozbyłaś, jakieś specjalne ćwiczenia, dieta? Proszę.
To naprawde ładnie "wyrabia" talię,spróbuj.