|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
KATOWICE-parking 24h strzeżony blisko dworca PKS
Hej!
Czy znalazłaby się jakaś wizażanka z Katowic, która poleciłaby dobry,tani parking w okolicach dworca PKS? W niedzielę wyjeżdżam z Katowic Polskim Busem do Wiednia, ale najpierw do Katowic dojeżdżam autem i chciałabym na kilka dni zostawić auto na jakimś sprawdzonym parkingu. Miasta totalnie nie znam, będę tam pierwszy raz. Od razu możecie też polecić jakieś dobre jedzonko w tych okolicach, cobym się najadła przed wyjazdem ![]() Będę wdzięczna za wszelką pomoc! |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: KATOWICE-parking 24h strzeżony blisko dworca PKS
Hej Jerzyczka
Mogę Ci polecić parking w Galerii Katowickiej - jest naprawdę bardzo blisko dworca PKS, w samym centrum Katowic. Wysyłam link http://galeriakatowicka.eu/parking/ Co do jedzenia: w Galerii na poziomie +2 są restauracje do wyboru do koloru Jednak jak wolałabyś coś innego to na ulicy Stawowej (poznasz ją bez problemu bo jest idealnie przy głównym wyjściu z Galerii, jest na niej fontanna z żabą) jest fajna i całkiem tania restauracja z jedzeniem na wagę "Deka smak" - wchodzi się do niej po schodkach w dół. Odwiedzając Katowice przygotuj się na to że centrum miasta to jeden wielki plac budowy (przebudowywany jest rynek, budowana jest druga Galeria w centrum). Życzę miłego i udanego wyjazdu
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo, bardzo, bardzo dziękuję!
![]() ułatwiłaś mi życie bardzo!
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma za co
Jak wrócisz daj znać jak się Katowice podobały
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Deka Smak to jednak średni wybór :P jeśli będziesz miała czas i chęci popytać ludu, to możesz wyjść z Dworca na Plac Andrzeja i stamtąd kierować się do kanjpy U Babuni - domowe jedzenie, niskie ceny, tanio
Albo faktycznie duża sałatka w Salad Story W galerii na dole jest też Pizza Hut Co do samej Stawowej to poszłabym do Patio na pyszny, śląski obiad Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję!
W Katowicach będę ok. 3h i rzeczywiście, spróbowanie typowo śląskiej kuchni to świetny pomysł! ![]() Jeśli polecacie jakieś inne miejsce to dajcie znać. Parking już udało mi się znaleźć za 15zł/dzień w okolicach PKSu
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z dworca 10 minut w jedna strone na nogach, jest pyyyysznie, duzo i tanio bardzo, malo stolikow w srodku, wiec mozna sobie telefonicznie klepnac miejsce wczesniej polecam mocno w kazdym razie, swietnie gotuja a jesli chcesz cos wloskiego z prawdziwego zdarzenia to tylko Len Arte na Mariackiej (też niedaleko) ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak mam dziękować!
![]() zobaczę jak jutro będę stała z czasem i co się uda zobaczyć, zjeść w każdym razie po powrocie dam znać co i jak! ![]() Dzięki jeszcze raz! |
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Jak co komu smakuje
No rzeczywiście może lepiej jak będziesz pierwszy raz w Katowicach spróbować kuchni typowo śląskiej, mnie ona już spowszedniała :P
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Witam
A mogłabym prosić o namiary na ten parking co Pani znalazła?? Z góry serdecznie dziękuję.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Witam, też szukam namiaru na parking, w pobliżu dworca PKP, ktoś coś wie? Jakie ceny?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

Mogę Ci polecić parking w Galerii Katowickiej - jest naprawdę bardzo blisko dworca PKS, w samym centrum Katowic. Wysyłam link