| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-04-16, 19:46 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2013-03 
				 | Co mam zrobić z moimi okropnymi stopami?

cześć dziewczyny. mam taki problem.. mam dopiero 17 lat a stopmy mam przeokropne :/ codziennie myje stopy i czyszcze paznokcie. staram się jak mam wolną chwilę stosować pumeksy, peeling na stopy :/ jednak niebardzo to pomaga. najbardziej rażą mnie moje paznokcie   może mi któraś pomoże co mam zrobić/kupić zeby mieć ładne i zadbane stopy? baaaardzo się ich wstydzę a niedługo lato  będę bardzo wdzięczna. chciałam dać zdjecie niestety nie wchodzi; mogę wysłać na emaila. Edytowane przez ziooooomek Czas edycji: 2014-04-16 o 19:54 | 
|     |   | 
|  2014-04-16, 23:47 | #2 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2013-06 
				 | 

Dot.: Co mam zrobić z moimi okropnymi stopami?

Powinnaś robić raz w tygodniu kąpiel ala pedicure tzn.najpierw moczysz stopy w wodzie z mydlinami, lub w specjalnej soli do stóp,następnie obcinasz paznokcie,wycinasz skórki,wcierasz piling do stóp, używasz pumeksu lub specjalnego nozyka do wycinania martwego naskórka na piętach,na koniec wmasowujesz balsam do stóp. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Jezeli chodzi o paznokcie to ładny lakier lub hybrydka wygląda atrakcyjnie | 
|     |   | 
|  2014-04-17, 00:02 | #3 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-04 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Kąpiele dla stóp są najlepsze   Jak najczęściej rób sobie małe spa, tak jak napisała poprzedniczka   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2014-04-18, 07:01 | #4 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

bron boże żadnych "nożykow" jak to poprzedniczka napisala. powoduje to wzmozone narastanie naskaorka i generalnie jest zabronione przez sanepid w polsce. stop tez nie wolno za dlugo moczyc w zbyt goracej wodzie bo skora ulega maceracji i latwo o usuniecie zbyt duzej jej ilosci, co z kolei znow powoduje wzmozone narastanie naskorka. wybierz sie do podologa po rade w czesci gabinetow takie porady sa darmowe

__________________ Instruktor Stylizacji rzęs Anna Chrostowska Blog: Beauty Makes Sense Fanpage:  Sense of Beauty Studio Białystok   | 
|     |   | 
|  2014-04-18, 11:23 | #5 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-04 
				 | 

moze sprobuj z mocznikiem? on dobrze zmiekcza i wygladza    | 
|     |   | 
|  2014-04-20, 22:03 | #6 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

ja polecam koreański peeling to stóp, it's skin http://www.azjatyckibazar.com/korea-...stop-its-skin/ z tego linku na ebay można kupić za jakieś 30-40 zł już z przesyłką, ja też mam mega problemy ze stopami, nie dość, że bardzo narasta zgrubiały naskórek to jeszcze w lato potrafi mi się np. na pięcie, pod tą grubą skórą zrobić pęcherz  u mnie zadziałało, tak jak piszą w linku, po tygodniu skóra zaczęła odchodzić, a po kilku dniach stopy były jak u dziecka i efekt utrzymywał się dość długo. widziałam też takie peelingi innych, koreańskich firm, niektóre tańsze, niektóre droższe, niestety nie stosowałam, więc się nie wypowiem, ale można zaryzykować jakieś tańsze. 
				__________________ zdjęcia  | 
|     |   | 
|  2014-04-21, 17:11 | #7 | 
| Raczkowanie | 

Wizyta u podologa to najlepsze rozwiązanie. Serio   Ja kupiłam pilnik elektryczny Scholl i jestem zachwycona. Tylko nie robię pedi co tydzień, bo im więcej zetre, tym szybciej narasta. Robię delikatnie, na sucho, co 1,5 - 2 tygodnie. Różnie. W zależności od potrzeb. Później kremik na noc i jest super. No i hybrydy na stópki.   
				__________________ Gdy palec wskazuje niebo, tylko głupiec patrzy na palec. | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-04-21, 21:08 | #8 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2011-12 
				 | 

Gabinet podologiczny warto odwiedzić - dobry gabinet podologiczny    | 
|     |   | 
|  2014-04-24, 23:41 | #9 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: południe 
				 | 

hej, też miałam problem  ze skórkami na paznokciach stóp i dziewczyny na wątku hybrydowym zachwalały preparat do ich usuwania- Sally hansen instant cuticle remover, kosztuje na allegro ok 10 zł a działa cuda   nie trzeba nic wycinać, wystarczy potrzymać chwilę a skórki można usunąć drewnianym patyczkiem - jak dla mnie rewelacja bo po 6 tygodniach jest kosmiczna poprawa | 
|     |   | 
|  2014-04-25, 06:51 | #10 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-09 
				 | 

jeszcze lepszy jest z cnd cuticle remover, zawiera kwasy    
				__________________ Instruktor Stylizacji rzęs Anna Chrostowska Blog: Beauty Makes Sense Fanpage:  Sense of Beauty Studio Białystok   | 
|     |   | 
|  2014-04-28, 16:29 | #11 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-03 Lokalizacja: południe 
				 | 

a ile kosztuje ? moje skórki na dzień dzisiejszy są idealne   więc polecam coś co się sprawdziło jest wydajne  i kosztuje naprawde niewiele

| 
|     |   | 
|  2014-04-28, 17:11 | #12 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-05 
				 | 

Cytat: 
  A co do paznokci- co dokładnie masz na myśli, że są w okropnym stanie? Pękają, wrastają, rozdwajają się ?? Czy chodzi tylko o "skórki"? | |
|     |   | 
|  2014-05-02, 20:29 | #13 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2013-03 
				 | 

hej dziewczyny   dziękuj bardzo za wszystkie odpowiedzi. hmm no u ne jest tak, że nieważne czy zrobie peeling czy zetrę pumyksem ta skóra jest nadal  ibrzydko wygląda. a paznokcie to pożal się Boże... nie wiem czemu ale są żółte, ostatni raz malowałam je może z pół roku temu więc nie wiem czemu tak.. na pewno nie mam grzybicy. codziennie myję stopy i czyszczę pilniczkiem, ale niestety są okropne  i jeszcze te haluksy mam, bardzo mi kostki wyszły, no zadźgać się idzie   | 
|     |   | 
|  2014-05-04, 11:45 | #14 | |
| BAN stały Zarejestrowany: 2011-12 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Paznokcie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.