|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Dieta a ćwiczenia? Jak się nauczyć dobrze jeść??
Witam,
mam problem i jakoś sama nie umiem sobie z tym poradzić... Chodzi o to, że...nie znoszę warzyw :/ Przez co mój jadłospis staje się o wiele uboższy niż powinien być... Uwielbiam ćwiczyć, ale jestem świadoma tego że ćwiczenia + brak odpowiedniej diety = małe efekty... Potrafię sobie odmówić słodyczy fast foodów itd.. ale nie potrafię jeść warzyw surówek sałatek itd.. ![]() Czy ktoś ma jakiś pomysł na przemyt warzyw do codziennej diety? ![]() Może ktoś z ćwiczących też miał taki bądź podobny problem i nauczył się jeść odpowiednio zmieniając swój tryb życia z zasiedziałego na aktywny?? Edytowane przez Jamelija Czas edycji: 2015-02-01 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta a ćwiczenia? Jak się nauczyć dobrze jeść??
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Gotuj zupy wypchane warzywami. Ja takie uwielbiam.
Podstawą jest bulion (ja gotuję dużo rosołu i wekuję). Marchewka, pietruszka, seler pokrojone w paski lub kostkę. I potem co w ręce wpadnie: kalafior, fasolka szparagowa, brukselka, zielony groszek. Może być wszystko na raz. Czasem wrzucę jeszcze ze 3 łyżki ryzu do garnka aby była bardziej sycąca. Żadnego zabielania. I jest super. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Mam ten sam problem. Miałam kilka prób ale niestety, warzywa mi nie smakują. Próbuję się przemóc ale kiepsko mi to wychodzi.
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Też znam ten ból, aczkolwiek jako tako udało mi się przełamać i niektóre warzywa jem bez żadnej zachęty, a resztę po prostu dlatego, że trzeba. Nie jest tak, że mi one nie smakują i do ust ich nie doniosę. Po prostu inne rzeczy uważam za smaczniejsze. Ale generalnie żeby jakoś witamin sobie dostarczyć robię sobie koktajle warzywno - owocowe. Wrzucam do michy to co mam akurat pod ręką, blenduję i potem rozcieńczam trochę wodą. Parę łyków i po krzyku.
Mi najlepiej w ten sposób przemyca się warzywa zielone. Z kolei ostatnio na jakiejś tam degustacji w galerii poczęstowali mnie świeżo wyciskanym sokiem z buraka i banana. Jak nie lubię buraków tak w takiej postaci mogę je jeść od zaraz ![]() No i dobre są też warzywka we wszelakich zapiekankach oraz dodawane do sosów, z przyprawami etc. No i jak ktoś wyżej pisał - z patelni ![]()
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Zupy krem, możesz spróbować powoli przyzwyczajać się do smaku poprzez dodawanie warzyw do zapiekanki, w piekarniku substancje odżywcze tracą sporo z swojej pierwotnej postaci ale nadal jakiś witaminy zjesz a i do smaku warzyw zaczniesz się powoli przyzwyczajać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() warzywa na patelnie zazwyczaj lądują w koszu bo mi nie podchodzą... ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.