|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jak się zachowuje wasz tż po alkoholu?
Witam,jak w tytule jak się zachowuje wasz tż?
Do napisania tego wątku skłoniła mnie pewna sytuacja która zdarzyła się na imprezie.Pewien chłopak po "paru głębszych" diametralnie zmienił swoje zachowanie,zaczął wszystkich obrażać a co najgorsze wyzywał swoją dziewczynę i szarpał więc byliśmy zmuszeni go "postawić do pionu" Znam też przypadek(na szczęście) że znajomy po alkoholu zmienia się w "przylepe" i się chcę tylko przytulać,wyznaje miłość itd(swojej narzeczonej). ![]() Mi natomiast moja ex mówiła że jak zdarzyło mi się być "lekko podchmielonym"(rzadko pije) to pierniczyłem od rzeczy,przytulałem się i momentalnie usypiałem w ubraniu bo ze zdejmowaniem miałem problemy będąc pod wpływem. ![]() Jak to wygląda u was? P.S Nie mogłem znaleźć podobnego tematu na forum więc jeśli jest już taki temat to po prostu usuńcie ten wątek i wyślijcie mi wiadomość z linkiem. Edytowane przez Roger11111 Czas edycji: 2014-01-31 o 15:32 |
|
|
|
|
#2 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Dot.: Jak się zachowuje wasz tż po alkoholu?
mojemu tz włącza się tzw. szwędacz - nie może usiedzieć na miejscu i łazi, łazi, łazi nie wiadomo za czym.
strasznie tego nie lubię. |
|
|
|
|
#3 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się włącza "love mode"; przytulam się do wszystkich i rozdaję buziaki w policzek
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Moj podobnie
chodząca sie wlacza + kocha mnie najmocniej jak potrafi
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam tż'ta ale mogę napisać o moim bracie. Jemu włącza się "miluśinski" do swojej dziewczyny mówi same komplementy i ogólnie mi mówi jaka to jestem najukochańsza siostra pod słoncem itp
jest zabawny i nieszkodliwy
|
|
|
|
|
#6 |
|
Erudycja
|
mojemu wlącza sie zazwyczaj agresor, zazwyczaj połączony z debilizmem i upierdliwością.
Nie cierpie tego, na szczescie agresor nigdy nie jest skierowany w moją strone, o tyle dobrze, ze nawet po pijaku mnie szanuje
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
mojemu tż-towi w sumie nic się nie włącza, bardzo długo nie widać po jego zachowaniu, że coś pił.
jak się już napije za dużo, tak porządnie, to wtedy siedzi, oczki mu się kleją i w końcu stwierdza, że idzie spać - w ten sposób pije tylko w domu, kiedy wie, że może się potem walnąć spać normalnie jak gdzieś jesteśmy, to w ogóle nie widać, że pił. mi natomiast po alkoholu chce się tulić i przytulam się ze wszystkimi bliskimi znajomymi nie mam natomiast ochoty się miziać, i całe szczęście, bo takie parki, które w towarzystwie się miziają, tulają, całują i cholera wie co jeszcze, strasznie działają mi na nerwy |
|
|
|
|
#8 |
|
jestę wieszczę
|
Tak naprawdę pijanego to go nie widziałam jeszcze, bo on zazwyczaj 1-2 piwa max. A i to nie jakoś chętnie. Taka sytuacja była raptem 2 razy w wakacje
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#9 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Mój bardzo rzadko się upija, ale z reguły włącza mu się zakochana przylepa. Z tym, że w nim nie ma ani grama agresji, nawet złościć się nie umie, więc wątpię czy alkohol by w nim coś takiego mógł wyzwolić.
Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2014-01-31 o 15:45 |
|
|
|
|
#10 |
|
Copyraptor
|
Mój się robi miły, chce się przytulać i się klei. A jak wypije więcej (tj. on w ogóle ma słabą głowę, więc niewiele mu trzeba) to robi się strasznie senny i przysypia na krześle, ale jak go budzę i pytam, czy już idziemy spać bo widzę, że śpi, to mówi, że nie, on nie chce, chce jeszcze zostać bo jest super
Ogólnie lubię w nim to, że ma wbudowany jakiś system ostrzegawczy który zazwyczaj mówi mu, że ma przestać pić, bo inaczej przeholuje i potrafi wtedy nie pić przez np. godzinę albo dwie, mimo, że znajomi nas namawiają, aż nie poczuje się trzeźwiejszy. Generalnie - nie mam zastrzeżeń, 10/10, polecam ten typ
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Po moim w ogóle nie widać tego, że jest trochę podchmielony, ja tam nigdy tego nie widzę, a on mnie na drugi dzień przeprasza, że się tak zrobił, a ja nigdy nie wiem, o co mu chodzi
![]() Jednak jak już coś pijemy to po alkoholu włącza mu się potrójna czułość do mnie, a jak pije z kolegami to jakaś głupawka, nawet nie próbuje tego zrozumieć, co oni wtedy cudują. Na pewno nie jest agresywny, raczej taki przylepa, którego muszę utulić |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadużywa
![]() jak wyjątkowo przegnie to trzyma przez pół nocy kibel w objęciach
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
a mojemu uruchamia się tryb superbohatera.
pytam go czy jest pijany (tzn wiem, że jest ale pytam żeby sprawdzić w jakim stopniu) i jeśli odpowiedź zaczyna się od "nieee, nie jestem pijany, mogę ci udowodnić..." i tu zaczyna się wymienianie miliona rzeczy, które może zrobić żeby mi pokazać, że jest trzeźwy. np. stanie na rękach, pompki, noszenie mnie na rękach, wyprawa do sklepu po jedzonko dla mnie itp. oczywiście nigdy nic z tych rzeczy nie robi, jest typem siedzącego superbohatera no i oczywiście love mode on. |
|
|
|
|
#14 |
|
EDUkator
|
Mój Tż po prostu przysypia i ciężko mu czasem utrzymać otwarte oczy
![]() Mój brat natomiast ma syndrom najukochańszej i potrzebującej siostrzyczki. Czasem np. z imprezy dzwoni (mieszka za granicą ), że mnie bardzo kocha i zawsze jest ze mnie dumny i zaraz mi robi przelew na 100zł
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
mój ględzi i nudzi i 50 razy to samo opowiada, identytcznie jak mój tata. Nie cierpie go wtedy ;p
|
|
|
|
|
#16 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
mój jest z tych, których trudno upić, bo ma bardzo mocną głowę. Przechodzi jednak kilka etapów. W którymś momencie włącza mu się śmieszek, ale nie trwa długo. Później robi się rozmowny, następny etap to przytulas i wielka miłość. Ostatni, tuż przed zaśnięciem to nieśmiertelność ( widziałam go w takim stanie dwa razy w ciągu całego naszego wspólnego życia) i pomysły najgłupsze z głupich (ostatni przykład- z kumplami nurkował w jeziorze a, że było zamarznięte, to trzeba sobie było najpierw dziurę zrobić.
ja z kolei wiem, że nie mogę dużo pić, bo mam słaby żołądek (nie głowę, i to jest problem!), wiec nie robię tego za często jednak, kiedy już się zdarzy to zaczyna się od wielkiej radości, później "czy ja mówię niewyraźnie?", wielka miłość i ... sen. ![]() Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2014-01-31 o 16:06 |
|
|
|
|
#17 |
|
zniemczona peema
|
Mój TŻ robi się baaardzo wesolutki, normalnie dusza towarzystwa
i cały czas się wygłupia oraz strasznie się do mnie klei...
|
|
|
#18 | ||
|
Erudycja
|
Cytat:
mojemu brakuje tego wewnętrznego systemu... nigdy nie odmawia kolegom, jak i nigdy nie potrafi przestac w odpowiednim momencie. I wierzcie lub nie, znam go na tyle ze dla mnie juz po 1 piwie zachowuje sie calkowicie inaczej :P Cytat:
|
|
|
#19 |
|
astro-loszka
|
Mój TŻ robi się bardzo rozmowny i potrafi wieść dysputy do świtu. A potem idzie spać i strasznie głośno chrapie.
Pijanego, bełkoczącego czy zataczającego nie widziałam go nigdy. Jeden, jedyny raz raz procenty zaszkodziły mu na żołądek.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli to jest impreza jakaś taneczna to zaczyna śpiewać i tańczyć
![]() A tak w ogóle to po alko jest raczej jeszcze bardziej miluśny i przytulaśny
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Mój najpierw udaje, że jest ok, że jest trzeźwy i ogarnia, a to że np. podsypia albo kładzie głowę na stole to nic
Jak sie pytam, czy się zbieramy/czy się źle czuje, to oczywiście odp. "nieeeee, nie jestem pijany, nie znasz moich możliwości" ![]() Wolę jego zachowanie niż swoje. Ja bardzo rzadko się upijam i mi się wówczas włącza opcja "Johnniego Walkera" czyli po prostu poszłabym wszędzie pieszo, uciekłabym na spacer, mam ochotę chodzić, spacerować, najgorzej, że SAMA i jak ktoś chce iść i mnie przypilnować to wtedy się wkurzam.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Mój, jak większość tutaj TŻtów przytula, całuje i mówi jak bardzo mnie kocha. Oprócz tego włącza mu się " Piosenkarz", a jego ulubioną piosenką jest zazwyczaj... "Hej z góry, z góry, jadą mazury"
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
mój ma opcje " i love you" i ogólnie jest kochany milusiński . Zero agresji.
Na szczęście na 5 lat związku widziałam go 2 razy naprawdę pijanego , tak to wie kiedy przestać
|
|
|
|
|
#24 | |
|
astro-loszka
|
Cytat:
Pamiętam jak iks lat temu na wyjeździe włączył mi się motyw, że koniecznie muszę pobiegać i kolega wysłany, by mnie pilnować rad nie rad musiał biegać razem ze mną dookoła osiedla, bo mi się jogging zamarzył a potem kazałam mu się bujać na huśtawce
|
|
|
#25 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy mnie się kontroluje. Zdarzyło mu się 2 razy tego nie zrobić na samym początku, ale od dłuższego czasu jest tak, że on dba o to, bym go nie widywała w takim okropnym stanie, umie odpuścić kolejkę lub kilka, jak czuje, że za dużo. I zawsze po imprezie pyta "Fajnie się zachowywałem?" ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
Teraz się kontroluję i nie przeginam, ale parę lat do tyłu to sobie czasami krzywdę robiłam jak np. wpadłam na pomysł, że np. przeskoczę jakiś murek i w efekcie obdarłam łokcie i kolana. No i fakt - osoba, która musi jakoś taką osobę przypilnować ma kapę. Ale z kolei ja nie lubię opiekować się tymi, co się rozklejają i płaczą.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
||
|
|
|
|
#26 |
|
Konto usunięte
|
Mój ma włącznik pt. stop, więcej nie piję. Jak mu się raz, czy dwa zdarzyło się mocniej podchmielić, to był do mnie przylepno-całuśny, czego bardzo nie lubię, więc mnie wkurzał. Ale lepsze to, niż agresor, maruda, czy smutas.
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Konto usunięte
|
Podwójna czułość do mnie (ale i tak mnie pod tym względem nie przebija, ja zamieniam się w prawdziwie przylepnego lemura), wydurnianie się i dziwne rozmowy z kolegami, nic specjalnego, agresji zero, po prostu wesolutki się robi niesamowicie. Też długo niczego po nim nie widać. Ale zawsze zastanawiało mnie to, jak on potrafi zachować, mimo podchmielenia, opanowanie i kompletną świadomość, podczas gdy niektórzy po dwóch kolejkach potrafią się kiwać i zachowywać jak małpy - wraca na nogach od kolegów w jednym kawałku, dom otworzy, wykąpie się grzecznie, hałasu nie narobi i się grzecznie spać położy
No i przede wszystkim, wie, kiedy sobie odpuścić i naprawdę pijanego widziałam go raz, niesamowicie grzeczny był, jak zwykle, ale lepił się do mnie tak, że skulaliśmy się do rowu, mało nie popłakałam się ze śmiechu. Ja natomiast, jak pisałam, mam "love mode on" do TŻ i jestem strasznie głośna, wesoła, towarzyska, mnóstwo pleplam, ale nie zachowuję się, jak zupełnie inna osoba, z parowaniem umizgów jakichś gości, czy unikaniem potencjalnie niebezpiecznych sytuacji problemów nie mam, choćbym nie wiem jak bardzo była pijana, jedyny problem to moje gadulstwo właśnie. Do tego szybko się upijam, w jednym momencie jestem trzeźwa, a za moment okrutnie pijana, no ale może to dlatego, że piję alkohol bardzo rzadko.
Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2014-01-31 o 16:47 |
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
Mój jak jest podchmielony to różnie się zachowuje...
Ogólnie jest nieszkodliwy, wręcz powala nas swoim poczuciem humoru Jednak jak czasami ma jakiś zły humorek i przed tym jak wypije, pokłócimy się ze sobą jest dość opryskliwy i nie miły w stosunku do mnie ![]() Natomiast jak jest podpity a jesteśmy sam na sam, wtedy jest całuśno-przytulaśny i straszny z niego komplemenciarz ![]()
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
mój ma fazę na "chcę zostać discopolowcem" i tak śpiewa to disco-polo "grając" palcami w powietrzu jak na keyboardzie
ok przez chwilę to może śmieszyć ale później nagle gaśnie i potrafi usnąć byle gdzie byle jak nawet w gościach.. a jeszcze w między czasie jest dla mnie mega kochany i bardzo mnie kocha a i jeszcze ciągle wspomina że jutro będzie kac i że przegiął a później mnie przeprasza
Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2014-01-31 o 17:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

chodząca sie wlacza + kocha mnie najmocniej jak potrafi
i potrafi wtedy nie pić przez np. godzinę albo dwie, mimo, że znajomi nas namawiają, aż nie poczuje się trzeźwiejszy. 

ok przez chwilę to może śmieszyć ale później nagle gaśnie i potrafi usnąć byle gdzie byle jak nawet w gościach.. a jeszcze w między czasie jest dla mnie mega kochany i bardzo mnie kocha