|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Niezdany Egzamin
Witam was.
Mam pytanie odnośnie studiów magisterskich. Co jeśli np. nie zdam jednego egzaminu będąc na 3 semestrze? Czy mogę dalej kontynuować 4 semestr i potem np powtarzać ten przedmiot z innym rocznikiem czy muszę z nowu powtarzać cały rok. Niestety egzamin jest bardzo ciężki i mam wątpliwości czy go zdam. Komis i tak wiem ze u tego wykładowcy wiąże się z nie zaliczeniem. Nikomu do tej pory się nie udało. Jak to wygląda. Tak się już wolę wcześniej przygotować w razie czego jak by się nie powiodło. |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Niezdany Egzamin
Nie wiem jak to jest na twojej uczelni, ale u mnie brało się wtedy warunkowy i normalnie kontynuowało studia na 4 semestrze. W następnym roku akademickim powtarzało się tylko ten niezdany przedmiot
ALE czasami wykładowcy mogą nie pozwolić uczęszczać w 4 sem na wybrane przedmioty, które były powiązane z tym niezdanym w 3 sem. Musisz się dokładnie wypytać.
Edytowane przez kasssia9 Czas edycji: 2015-02-20 o 18:18 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
A wiesz może jak potem wygląda sprawa z obroną pracy magisterskiej? Zostaje mi ten sam promotor czy bede go musiała zmieniac?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Ten sam promotor. U mnie była taka dziewczyna, która zdawała przedmiot 2 lata (oczywiście Tobie tego nie życzę
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo Ci dziękuje
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
A wiesz, że komisyjny powinnaś mieć u innego wykładowcy tego samego przedmiotu a nie u tego samego? Komis ma też sprawdzić czy właśnie wykładowca np. Cię nie lubi i dlatego Cię oblał.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie nie ma możliwości powtarzania tego egzaminu za rok, bo jak z jakiej racji?
Skoro teoretycznie w czerwcu powinnaś skończyć studia to potem jak masz studiować? U mnie na uczelni znajomi mieli taki problem i nie było takiej możlwiości. WIęc dopytaj lepiej u siebie czy w ogóle możesz.
|
|
#8 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc najlepiej jak autorka się upewni w wiarygodnym uczelnianimy żródle.
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie mi sie wydaje że powinna być możliwość skończenia studiów bez przystapienia do obrony i obronic się w przyszłym roku po uzyskaniu zaliczenia. A z tego co mi wiadomo to w komicji jest dziekan który trzyma sztamę z tym wykładowcą i ten wykładowca :/
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
przedłużanie sesji do skutku/powtarzanie całego roku.
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A gdzie studiujesz? Na PWr jak się obleje cos przed inzynierka (w tym sie orientuje teraz mniej wiecej), to się to odbywa tak, jak mówisz. Ja do magisterki mam daleko, a jestem na jednolitych, wiec nie ze swojego doswiadczenia ale u znajomych tak to się odbywalo wlaśnie.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
To nie ma znaczenia. Dziekan jak by sobie oblewał jak mu się spodoba to by dziekanem nie był. W końcu ktoś by go zgłosił i tyle. A jak ktoś tak panikuje, że nikt nie zdał komisa...to istnieje prawdopodobieństwo, że był to tłumok. A zapewne zdasz ten egzamin, tylko się spinasz. Nie panikuj, weź się za naukę.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie był taki profesor - postrach uczelni, połowa roku oblała za pierwszym razem. Niektórzy chodzili do niego po 10 razy zdawać np. za pierwszym pytał jedną rzecz, za drugim kolejną i czasami po tych n-tych razach się oblewało u mnie bronili się od czerwca do stycznia
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np jak nie chciałam od razu się bronić tylko tak się ulożyło, że rok póżniej to muszę powtarzać ostatni semestr studiów
|
|
|
#17 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a no i zapomniałam wspomnieć... Szangal1206 - warunek jest płatny, to chyba wiesz? u mnie było 300 zeta
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Problemem jest to że to prywatna uczelnia i nie stać mnie na powtarzanie semestru a jeszcze gorzej roku
Słyszałam że jest możliwośc opłacenia tylko tego jednego przedmiotu którego się nie zaliczyło i tylko tego koszty się ponosi, ale nie wiem dokładnie jak to jest u mnie. Z opowiadań osób które nie zdały to trzeba powtarzać semestr z wszystkimi przedmiotami i opłacać całe czesne a to jest 460 zł
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- z jakiej paki *150 zł? ZALEŻY OD UCZELNI. Pojmij. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
460 za każdy miesiąc
|
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Też mnie zdziwiło ECTS x 150 zl... to uczelnia ustala opłaty za powtarzanie przedmiotu/semestru/roku.
|
|
|
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
BAN stały
|
z tą kwotą to była mowa o powtarzaniu semestru a nie warunku. ze zrozumieniem czytajcie, na boga bo co jedna to co innego wymyśla.
|
|
|
|
|
#28 |
|
.
|
fascynujące. studiujesz tyle czasu i do tej pory nie zorientowałaś się, jak to wygląda na twojej uczelni? u mnie byś powtarzała rok, a już np. na politechnice mogłabyś wziąć warunek.
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Bo do tej pory zdawałam bez problemu i nie byłam zmuszona do interesowania się tym. Sytuacja się zmieniła teraz jak trafiłam na wykładowcę z takim zawzięciem do studentów... Dlatego chciałam się dowiedziec jak to u was wygląda i czy mam się naprawdę obawiać tego niezaliczenia przedmiotu...
|
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
Boga do tego nie trzeba. Nie wciskaj mi tu nie zrozumienia. Doskonale wiem, że to o powtarzaniu semestru, tylko ona podała kwotę za miesiąc. Pytałam, czy to są raty, bo za cały płaci się ok 1,5 tyś.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

ALE czasami wykładowcy mogą nie pozwolić uczęszczać w 4 sem na wybrane przedmioty, które były powiązane z tym niezdanym w 3 sem. Musisz się dokładnie wypytać. 

ale u znajomych tak to się odbywalo wlaśnie.
U mnie był taki profesor - postrach uczelni, połowa roku oblała za pierwszym razem. Niektórzy chodzili do niego po 10 razy zdawać np. za pierwszym pytał jedną rzecz, za drugim kolejną i czasami po tych n-tych razach się oblewało
u mnie bronili się od czerwca do stycznia
a no i zapomniałam wspomnieć... Szangal1206 - warunek jest płatny, to chyba wiesz? u mnie było 300 zeta
Słyszałam że jest możliwośc opłacenia tylko tego jednego przedmiotu którego się nie zaliczyło i tylko tego koszty się ponosi, ale nie wiem dokładnie jak to jest u mnie. Z opowiadań osób które nie zdały to trzeba powtarzać semestr z wszystkimi przedmiotami i opłacać całe czesne a to jest 460 zł