Pomysł na ścianę - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-14, 21:07   #1
_Sara
Raczkowanie

Pomysł na ścianę

Dziewczyny przeglądałam dziś sporo stron z 'pomysłami na ścianę' i nie mogę się zdecydować.Generalnie chcę ją pomalować na jeden kolor, biel/kremowy/piaskowy nie wiem -wiem że kolor jasny.
I pomysł padł na ramki lub napisy albo jedno i drugie.Ściana jest duża i nie jest to żaden salon ani pokój gościnny więc prawie wszystko wchodzi w grę
Na razie mam w głowie ramki (z DIY- pomysły, postaram się żeby wszystkie były identyczne) bo mam dużo wydrukowanych zdjęć.
Zdjęć dużo córeczki (prawie 3 latka) więc od urodzenia bardzo dużo pięknych chwil uwiecznionych na zdjęciu.Pomyślałam że jedna 'część ściany' będzie dla niej.Również koło zdjęć myślałam nad odbiciem jej rączek/stópek lub to też w ramce.W wyobraźni widzę to całkiem fajnie.
No i nie wiem napis/cytat? Myślicie że to będzie razem grało?
Dlatego chciałabym aby ściana była jasna -ramki np czarne, napis też.
Dołączam pare zdjęć z neta o co mi chodzi.
Proszę o jakieś spostrzeżenia co do pomysłu,
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg FAMILY_3.jpg (79,6 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3_living_room_ideas_photography_wall_display_picture_frames_how_to_arrange_pictures_interior_des.jpg (32,4 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 232052_1.jpg (28,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg serce_3.jpg (82,3 KB, 54 załadowań)
_Sara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 21:28   #2
maacieek
Zakorzenienie

Dot.: Pomysł na ścianę

A przemyślałaś to wszystko do końca? Bo tak piszesz że chciałabyś i zdjęcia i odbite rączki/stópki córki i jeszcze dawać tam ramki, pytanie takie czy jak dasz to wszystko na scianie czy ścianach to czy pokój nie bedzie zbyt pstrokaty?
Zresztą zdjęcia które dałaś może i to fajnie wygląda tylko zwróc uwagę na styl tych pokoi (nie wiem jak to nazwać może jakiś minimalistyczny, nowoczesny?) gdzie nie ma wielu przedmiotów czy bibelotów

Osobiście dałbym jakiś jeden wiekszy napis, cytat i tyle, ewentualnie dać na ścianie zdjęcia w fajnych ramkach.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 23:37   #3
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Sara Pokaż wiadomość
Dziewczyny przeglądałam dziś sporo stron z 'pomysłami na ścianę' i nie mogę się zdecydować.Generalnie chcę ją pomalować na jeden kolor, biel/kremowy/piaskowy nie wiem -wiem że kolor jasny.
I pomysł padł na ramki lub napisy albo jedno i drugie.Ściana jest duża i nie jest to żaden salon ani pokój gościnny więc prawie wszystko wchodzi w grę
Na razie mam w głowie ramki (z DIY- pomysły, postaram się żeby wszystkie były identyczne) bo mam dużo wydrukowanych zdjęć.
Zdjęć dużo córeczki (prawie 3 latka) więc od urodzenia bardzo dużo pięknych chwil uwiecznionych na zdjęciu.Pomyślałam że jedna 'część ściany' będzie dla niej.Również koło zdjęć myślałam nad odbiciem jej rączek/stópek lub to też w ramce.W wyobraźni widzę to całkiem fajnie.
No i nie wiem napis/cytat? Myślicie że to będzie razem grało?
Dlatego chciałabym aby ściana była jasna -ramki np czarne, napis też.
Dołączam pare zdjęć z neta o co mi chodzi.
Proszę o jakieś spostrzeżenia co do pomysłu,
Jakbyś wstawiła jeszcze zdjęcia pomieszczenia to moglibyśmy coś łatwiej doradzić. Moim zdaniem to wszystko zależy od tego, jaki układ ma mieszkanie, jakie jest światło, czy są okna, drzwi, a przede wszystkim jakie tam będą meble i jakie funkcje pokój będzie spełniał. Na pewno wrzucanie wielu zdjęć/elementów na jakiś kawał ściany bardzo ten pokój "zapełnia", co też widać na wrzuconych przez Ciebie zdjęciach.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-15, 08:04   #4
kalincia
BAN stały

Podoba mi się to serce z napisami. Gdzie to znajdę?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-15, 23:08   #5
Renata_U
Raczkowanie

Pomysł fajny, ja bym dała różnej wielkości ramki, stópki i rączki chyba też bym wrzuciła do ramki, pomysł z sentencją obok bardzo fajny, znalazłam przykład w necie, więc też załączam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0_5d6b60952a26a1a28c4a63b05d5470521955c92b.jpg (102,1 KB, 61 załadowań)
Stary 2013-09-17, 12:44   #6
M Studio Urody
Przyczajenie

Macieek ma rację takie zabiegi pasują do wnętrza, które nie jest zagracone. Taka ściana może przytłoczyć nadmiarem informacji. Sam pomysł jest bardzo fajny,jeśli napisy, ramki zdjęcia to w jednej tonacji. Np. jasna ściana np delikatna mięta i np wybierasz kolor docelowy załóżmy biały. Białe są ramki białe napisy i zdjęcia np czarno-białe. Uzyskasz bardzo elegancki i stonowany efekt. Co jeszcze ważne, wieszanie rożnych dekoracji pomniejszy ta ścianę wiec unikałabym pstrokatych kolorów i np. w jakąś ramkę włożyłabym lustro. Co do stópek dziecka Renata_U dobrze poradziła, bach do ramki koniecznie umieść zdjęcie tego co Ci wyszło. Pozdrawiam
M Studio Urody jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 12:20   #7
marlenk87
Przyczajenie

A może coś takiego... Deski wraz z lustrami Wygląda to całkiem przyjemnie

źródło zdjęcia:http://kochanewnetrza.pl/sypialnia-w...h-kolorach/10/
marlenk87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-30, 09:48   #8
cebulki
Zakorzenienie

GG do cebulki

Cytat:
Napisane przez marlenk87 Pokaż wiadomość
A może coś takiego... Deski wraz z lustrami Wygląda to całkiem przyjemnie

źródło zdjęcia:http://kochanewnetrza.pl/sypialnia-w...h-kolorach/10/
bardzo podoba sie mi ten pomysł na sciane, chyba pomysle o tym w swojej sypialni
Stary 2013-11-05, 08:08   #9
tevarrena
Raczkowanie

Mam wrażenie, że chcesz na jednej ścianie zrealizować zbyt wiele pomysłów a to się może źle skończyć i będzie pstrokacizna. Zastanów się też, czy na pewno chcesz wieszać zdjęcia dziecka w czarnych ramkach, bo zamiast nowocześnie i elegancko może wyjść ponuro i złowrogo.

Jeśli chodzi o tego typu zdobienia ścian jak pokazałaś, to jest to charakterystyczne dla skandynawskich wnętrz. Przykładowo wrzucam fotkę (więcej masz np. na stronce z pomysłami dla wnętrz homebook.pl, polecam, można znaleźć wiele fajnych pomysłów i od razu sklepy, w których dana rzecz jest do nabycia, co ułatwia sprawę):

Weź pod uwagę, że w tym stylu meble i dodatki są jasne, z naturalnych materiałów, a w pomieszczeniu zostaje jeszcze dużo przestrzeni. Tak, jak już ktoś pisał wyżej, podobnie prezentuje się to w stylu nowoczesnego minimalizmu, jak na zdjęciach, które sama wrzuciłaś. Pytanie, w jakim stylu masz urządzone pomieszczenie, w którym chcesz udekorować ścianę? Jeśli jest to styl bliższy skandynawskiemu, warto rozważyć powieszenie pustych bielonych ramek (wiem, brzmi dziwnie, ale wygląda super!), luster w drewnianych ramkach, dużego trójwymiarowego napisu itp. Jeśli styl nowoczesny to fajnie pasują te cytaty zaprezentowane przez Ciebie. Osobiście zrezygnowałabym z pomysłu zastawiania ściany fotkami dziecka.

Edytowane przez tevarrena
Czas edycji: 2013-11-05 o 08:09
tevarrena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-18, 12:59   #10
dariadoris
Przyczajenie

Piękne wizualizacje!! Rewelacyjna sypialnie. Ja z kolei jestem zwolenniczką tanich wyjść (zasoby mam małe Fototapeta jest dobrym rozwiązaniem, a jeżeli fołączycie ją z lustrem, można zrobić cudo w poieszczeniu.
np. samolot, niby nic, a efekt super!

dariadoris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-30, 11:34   #11
Izolinka
Raczkowanie

Może ułóż te ramki w bardziej uporządkowany sposób:

I do tego:
wszytskie czarne i jednakowej grubości a do środka - zdjęcia, jakiś plakat z hasłem, te odbicia stopek i może w 2-3 małe lustra?
Izolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 22:57   #12
Zadie77
Raczkowanie

Ja jestem fanką ramek, sama mam zamiar zrobić taką ścianę z ramkami. Zgodzę się z tym, że taka koncepcja musi być przemyślana i dopasowana do otoczenia, ale nie zgodzę się, że gra tylko w minimalistycznych wnętrzach. Proszę poszperać w necie, znajdzie się trochę fajnych stylizacji i w klimacie retro, gdzie sporo się dzieje w pokoju. Kwestia wyczucia, no ale fakt, nie każdy rodzi się stylistą wnętrz
Zadie77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-20, 18:56   #13
Elfir
Zakorzenienie

Sentencje można oprawić w ramki i zawiesić między zdjęciami.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-22, 12:21   #14
weronikawroblewska
BAN stały

Ja uwielbiam dekorować ściany jakimiś obrazami i zdjęciami. Do gustu ostatnio przypadły mi obrazy olejne xxx z malowidłami zwierząt oraz widoków górskich. Udało mi się już kilka takich obrazków nabyć i w weekend zaczynam montowanie ich na kremowej ścianie.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2015-04-22 o 15:05 Powód: link
weronikawroblewska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości