|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomysł na ścianę
Dziewczyny przeglądałam dziś sporo stron z 'pomysłami na ścianę' i nie mogę się zdecydować.Generalnie chcę ją pomalować na jeden kolor, biel/kremowy/piaskowy nie wiem -wiem że kolor jasny.
I pomysł padł na ramki lub napisy albo jedno i drugie.Ściana jest duża i nie jest to żaden salon ani pokój gościnny więc prawie wszystko wchodzi w grę ![]() Na razie mam w głowie ramki (z DIY- pomysły, postaram się żeby wszystkie były identyczne) bo mam dużo wydrukowanych zdjęć. Zdjęć dużo córeczki (prawie 3 latka) więc od urodzenia bardzo dużo pięknych chwil uwiecznionych na zdjęciu.Pomyślałam że jedna 'część ściany' będzie dla niej.Również koło zdjęć myślałam nad odbiciem jej rączek/stópek lub to też w ramce.W wyobraźni widzę to całkiem fajnie. No i nie wiem napis/cytat? Myślicie że to będzie razem grało? Dlatego chciałabym aby ściana była jasna -ramki np czarne, napis też. Dołączam pare zdjęć z neta o co mi chodzi. Proszę o jakieś spostrzeżenia co do pomysłu, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysł na ścianę
A przemyślałaś to wszystko do końca? Bo tak piszesz że chciałabyś i zdjęcia i odbite rączki/stópki córki i jeszcze dawać tam ramki, pytanie takie czy jak dasz to wszystko na scianie czy ścianach to czy pokój nie bedzie zbyt pstrokaty?
Zresztą zdjęcia które dałaś może i to fajnie wygląda tylko zwróc uwagę na styl tych pokoi (nie wiem jak to nazwać może jakiś minimalistyczny, nowoczesny?) gdzie nie ma wielu przedmiotów czy bibelotów ![]() Osobiście dałbym jakiś jeden wiekszy napis, cytat i tyle, ewentualnie dać na ścianie zdjęcia w fajnych ramkach.
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Podoba mi się to serce z napisami. Gdzie to znajdę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Pomysł fajny, ja bym dała różnej wielkości ramki, stópki i rączki chyba też bym wrzuciła do ramki, pomysł z sentencją obok bardzo fajny, znalazłam przykład w necie, więc też załączam.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Macieek ma rację takie zabiegi pasują do wnętrza, które nie jest zagracone. Taka ściana może przytłoczyć nadmiarem informacji.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
A może coś takiego... Deski wraz z lustrami
![]() ![]() źródło zdjęcia:http://kochanewnetrza.pl/sypialnia-w...h-kolorach/10/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mam wrażenie, że chcesz na jednej ścianie zrealizować zbyt wiele pomysłów a to się może źle skończyć i będzie pstrokacizna. Zastanów się też, czy na pewno chcesz wieszać zdjęcia dziecka w czarnych ramkach, bo zamiast nowocześnie i elegancko może wyjść ponuro i złowrogo.
Jeśli chodzi o tego typu zdobienia ścian jak pokazałaś, to jest to charakterystyczne dla skandynawskich wnętrz. Przykładowo wrzucam fotkę (więcej masz np. na stronce z pomysłami dla wnętrz homebook.pl, polecam, można znaleźć wiele fajnych pomysłów i od razu sklepy, w których dana rzecz jest do nabycia, co ułatwia sprawę): ![]() Weź pod uwagę, że w tym stylu meble i dodatki są jasne, z naturalnych materiałów, a w pomieszczeniu zostaje jeszcze dużo przestrzeni. Tak, jak już ktoś pisał wyżej, podobnie prezentuje się to w stylu nowoczesnego minimalizmu, jak na zdjęciach, które sama wrzuciłaś. Pytanie, w jakim stylu masz urządzone pomieszczenie, w którym chcesz udekorować ścianę? Jeśli jest to styl bliższy skandynawskiemu, warto rozważyć powieszenie pustych bielonych ramek (wiem, brzmi dziwnie, ale wygląda super!), luster w drewnianych ramkach, dużego trójwymiarowego napisu itp. Jeśli styl nowoczesny to fajnie pasują te cytaty zaprezentowane przez Ciebie. Osobiście zrezygnowałabym z pomysłu zastawiania ściany fotkami dziecka. Edytowane przez tevarrena Czas edycji: 2013-11-05 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Piękne wizualizacje!! Rewelacyjna sypialnie. Ja z kolei jestem zwolenniczką tanich wyjść (zasoby mam małe
![]() np. samolot, niby nic, a efekt super! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Może ułóż te ramki w bardziej uporządkowany sposób:
![]() I do tego: wszytskie czarne i jednakowej grubości a do środka - zdjęcia, jakiś plakat z hasłem, te odbicia stopek i może w 2-3 małe lustra? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja jestem fanką ramek, sama mam zamiar zrobić taką ścianę z ramkami. Zgodzę się z tym, że taka koncepcja musi być przemyślana i dopasowana do otoczenia, ale nie zgodzę się, że gra tylko w minimalistycznych wnętrzach. Proszę poszperać w necie, znajdzie się trochę fajnych stylizacji i w klimacie retro, gdzie sporo się dzieje w pokoju. Kwestia wyczucia, no ale fakt, nie każdy rodzi się stylistą wnętrz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Sentencje można oprawić w ramki i zawiesić między zdjęciami.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Ja uwielbiam dekorować ściany jakimiś obrazami i zdjęciami. Do gustu ostatnio przypadły mi obrazy olejne xxx z malowidłami zwierząt oraz widoków górskich. Udało mi się już kilka takich obrazków nabyć i w weekend zaczynam montowanie ich na kremowej ścianie.
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-04-22 o 15:05 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.