|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ureaplazma - jak leczyc i gdzie?
Witam Dziewczyny,
Opowiem Wam co przechodzilam. Przepraszam, nie mam polskich znakow. Od 2002 mam nawracjace zapalenie pecherza. Gdy bylam aupair w Holandii po nocy spedzonej z chlopakiem dostalam zapalenia pecherza. Niestety nie bylo nikogo kto by mi mogl pomoc wiec to przechodzilam, wyjezdzalismy wtedy z ta rodzina na wakacje..i tak zaczelo i nawracac. W koncu dostalam antybiotyk po kilku tygodniach. Bylo dobrze. Potem znow zle. Jedna pani doktor stwierdzila ze schodzi mi piasek z nerek, hmm, wierzylam i bralam debelizyne. I tak za kazdym razem przez ok 4 lata. Potem w koncu inny specjalista w innym kraju, w ktorym przebywalam na studiach, zbadal ten mocz i bylo e.coli. i znow przepisal antybiotyki, potem cystoskopia jedna i druga i znow antybiotyki itp. Czasem posiew pokazal e.coli a czasem NIC a zle sie czulam.. Prowadze zapiski od 2008 roku, wlasnie dzisiaj zajrzalam, mialam 47 kuracji antybiotykowych w czasie ostatnich 6 lat! Liczylam, okolo 300 dni⌠przykre. Dorobilam sie Hashimoto. Teraz bedzie ciekawe Od zeszlego lata konsultuje sie u pewnej pani dietetyk specjalistki w medycynie naturalniej, ktora u mnie to Hashimoto wykryla i leczy mnie dieta. Pomaga. Ostatnio, z racji ze juz mam 35 lat i chce miec dzieci, zlecila mi badania technologia PCR (ciach reklama) na wszystkie te choroby i wyszlo ze mam ureaplazme! Musze to teraz wyleczyc. I moj narzeczony tez to musi wyleczyc. Wtedy bedzie nadzieja ze juz bedziemy zdrowi. A odnosnie jej kuracji to zapobiegawczo trzeba miec podwyzszone ph moczu, bo inaczej e.coli bedzie sie rozmnazac w kwasnym srodowisku. Nie spozywam zadnych zurawin bo zakwaszaja mocz. Uzywam d-mannose 2 razy dziennie jak mam seks z moim, poza tym gdy juz cos podejrzanie sie czuje to biore uva-ursi. Nie bralam antybiotykow od maja 2014! Pierwszy raz od tylu lat!! Czy macie jakies informacje odnosnie leczenia ureaplazmy? Musze jechac do PL, bo tu w Szwecji dzisiaj sie dowiedzialam od pani ginekolog ze oni tego nie lecza i to w niczym nie szkodziâŚszok ![]() Pozdrawiam serdecznie.
Noorjahan Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2015-04-28 o 05:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ureaplazma - jak leczyc i gdzie?
Jejku, sporo przeszłaś... Ale najważniejsze, że wiadomo co to i możesz się wyleczyć
![]()
![]() |
#3 |
Panaroja
|
Dot.: Ureaplazma - jak leczyc i gdzie?
pomyłka
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2015-04-28 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.