|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 164
|
Olaplex w po³±czeniu z keratynowym prostowaniem w³osów
Witajcie, zada³am to pytanie ju¿ na w±tku o prostowaniu keratynowym, ale póki co nikt nie umia³ udzieliæ mi odpowiedzi.
Ju¿ na kilku stronach widzia³am super efekty po³±czenia keratynowego prostowania z Olaplexem i coraz wiêcej osób ma taki miks w ofercie. Mam Encanto, Olaplex... i nie wiem co dok³adnie dalej. Opcje s± dwie a - Na blogu Anwen w komentarzach jaka¶ pani pisa³a, ¿e zrobi³a rekonstrukcjê Olaplexem nak³adaj±c No1 na noc, No2 na dzieñ, a potem wieczorem zrobi³a Encanto. Z efektów by³a zadowolona. b - (Opcja teoretycznie chroni±ca w³osy przy prostowaniu) W ulotce Olaplex podane mam wskazówki przy prostowaniu w³osów i tam opisane jest dodanie No1 bezpo¶rednio do produktu prostuj±cego w³osy (w ulotce jest okre¶lenie "relaxer", w przypadku Encanto - keratyna??), a potem po sp³ukaniu produktu z w³osów na³o¿enie No2. Jako informacja do No2 podano, ¿e jest to krok koñcowy, po koloryzacji/rozja¶nianiu. Macie pomys³ jak to ugry¼æ? ![]() W metodzie b nie jestem pewna co by³oby produktem prostuj±cym - czy keratyna czy "od¿ywka" z zestawu. I kiedy u¿yæ No2 - po 3 dniach po zmyciu Encanto czy No1 do keratyny, a No2 do od¿ywki... Jakie¶ rady? A mo¿e macie do¶wiadczenie z takim po³±czeniem? ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez white.apple Czas edycji: 2015-10-28 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Olaplex w po³±czeniu z keratynowym prostowaniem w³osów
Dosta³am odpowied¼ od fryzjerki, od której odkupi³am Olaplex: stosuje siê go jako kuracjê przed zabiegiem keratynowym. Dodawanie go w trakcie nie ma sensu, bo keratyna zamyka ³uski w³osa i nie pozwala³aby wnikn±æ Olaplexowi. Czyli odpowied¼ A. Dzisiaj startujê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
I jak efekty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jestem zadowolona. Mia³am zniszczone rozja¶nianiem koñce i dosyæ mocny skrêt, wczoraj pierwszy raz od soboty umy³am w³osy i s± proste, sypkie i bardziej miêsiste w dotyku ni¿ by³y. Koñcówki powinnam podci±æ, ale wygl±daj± lepiej ni¿ przed zabiegiem, a same w³osy zdecydowanie lepiej ni¿ po samym encanto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 372
|
Mia³am pisaæ w tej sprawie do Olaplex, ale znalaz³am w internecie, ¿e jaki¶ fryzjer w³a¶nie wpierw robi³ olaplex, a potem encanto. Ja siê zastanawiam czy nie zrobiæ olaplex dwa razy przed encanto (wpierw parê tygodni przed-¿eby je doprowadziæ do ³adu i potem dzieñ przed, albo tego samego dnia, ¿eby je zabezpieczyæ) My¶licie, ¿e to ma sens?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie mia³am tyle samozaparcia ¿eby zrobiæ najpierw sam Olaplex, a potem czekaæ
![]() ![]() Po dwóch tygodniach od prostowania pofarbowa³am w³osy te¿ z Olaplexem (profesjonalna farba Loreal Inoa, 3% aktywizator) i... takiego b³ysku i tak ujarzmionych w³osów to ja jeszcze nigdy nie mia³am ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.