|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() opiekunka-agencje
Pracowała któras z was jako opiekunka osoby starszej,dziecka?z jakiej agencji korzystałyscie?czytałam na temat kilku agencji ale sa skrajne,a wolałabym skierować sie do tej najlepszej i najpewniejszej.Jakie macie doświadczenia?
Właściwie myślałam żeby wyjechac do Niemiec ale mój niemiecki pozostawia wiele do życzenia,jednak bywałam tam u rodziny i stad te ''cieplejsze'' uczucia i troche wiem co i jak (albo tak mi sie wydaje) z angielskim dużo lepiej a wizja troche bardziej stresująca ![]() Z góry dziękuje i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Work, work, work
|
Dot.: opiekunka-agencje
Cytat:
Chętnie się zaznajomię z takimi, bo pracując w tej branży kilka ładnych lat, żadnej takiej nie znam ![]() Agencji świadczących usługi opiekuńcze w Polsce jest multum, pojawiają się, jak grzyby po deszczu ![]() Nastaw się na to, że większość agencji zwraca istotną uwagę na znajomość języka i doświadczenie, i od tego są uzależnione zarobki. Są takie agencje, które bez znajomości języka nie zatrudniają wcale. A np. ze słabą/brakiem znajomości języka można znaleźć pracę, jednakże przykładowe 500-600⏠netto za pracę 24h/dobę to za zdecydowanie za mało. Najoptymalniejsza byłaby polskojęzyczna rodzina, skoro masz problem z niemieckim, albo szukać pracy w krajach angielskojęzycznych, jak lepiej znasz angielski. A co w sytuacji, kiedy trzeba będzie wezwać pogotowie?
"...są w życiu chwile, w których trzeba podjąć ryzyko i dać się ponieść szaleństwu." Edytowane przez 21kasia21 Czas edycji: 2015-11-05 o 09:56 Powód: dod. ![]()
mikroREKLAMA
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: opiekunka-agencje
Cytat:
Angielski znam na poziomie średnio zaawansowanym, ale jeśli chodzi o niemiecki to fakt, głupota że biorę pod uwagę wyjazd tam nie znając za bardzo języka.Po prostu mam w rodzinie kobiete,która wyjeżdża znając język dość słabo,i stąd te przemyślenia. w każdym razie dzięki,trzeba wziąć się za nauke i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.