| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-12-08, 11:29 | #1 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-04 Lokalizacja: Nordrhein-Westfalen 
				 | Jaki rozmiar dla noworodka?

Drogie Wizazanki, mam nadzieje,ze pomozecie...Moja przyjaciolka urodzila w Mikolajki coreczke i chcalabym wyslac dla malej jakies ubranko(niestety nie moge zrobic tego osobiscie  )I tu pojawia sie problem jaki rozmiar wybrac  Wiem ile mala wazy (3340g) i jaka jest duza (59cm)... Pomozcie   | 
|     |   | 
|  2005-12-08, 11:38 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-12 
				 | 

Dot.: Jaki rozmiar dla noworodka?

No skoro coreczka Twojej przyjaciolki mierzy 59 cm, to mysle, ze najodpowiedniejsze beda ubranka w rozmiarze 62 cm. No, chyba, ze chcesz, zeby mala miala na dluzej, ewentualnie na pozniej (czytaj:dwa m-ce pozniej   ), to 68cm. Troche rozeznana jestem w rozmiarach, bo moja siostra niedlugo tez bedzie miala coreczke  Najwiecej ubranek kupilam na 62-68cm. Zwykle kazdy rozmiar jest przewidziany na 2 miesiace, male dzieci szybciutko rosna  . | 
|     |   | 
|  2005-12-08, 11:46 | #3 | 
| Rzabbocop | 

Takie na teraz ciuszki to będzie rozmiar 62 cm lub 0-3 m-ce lub 6 kg (na różnych ciuszkach są różne oznaczenia ale to są mnieje więcej odpowiedniki), ale podejrzewam, że takich ma wystarczającą ilość, bo sama kupiła i jeszcze masę dostała. Radzę więc kupić następny rozmiar 68 cm lub 3-6 m-cy lub 8 kg, bo w aktualnym rozmiarze "pochodzi" jeszcze może ze 3 tygodnie.

| 
|     |   | 
|  2005-12-08, 11:49 | #4 | |
				 | 

Cytat: 
 To teraz moge pedzic na miasto  hihi.Chyba kupie ten wiekszy rozmiar,bedzie mogla ponosic dluzej... Uwielbiam ogladac dzieciece ubranka  ... Dziekuje za odp   | |
|     |   | 
|  2005-12-08, 11:52 | #5 | |
				 | 

Cytat: 
   Pozdrawiam | |
|     |   | 
|  2005-12-08, 12:11 | #6 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-10 
				 | 

Na zakupy warto wybrać się z centymetrem, bo faktyczna wielkośc ubranek często różni się w zależności od firmy, moja córcia ma dwa lata( rozmiar 92), a nosi jeszcze sweterek i bluzę na 74

| 
|     |   | 
|  2005-12-08, 12:26 | #7 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-12 
				 | 

Cytat: 
  . Jak tylko dowiedzialam sie, ze bede ciocia to ciagle biegalam po sklepach  Przesliczne sa te wszystkie malenkie ubranka  No to zycze udanych zakupow   | |
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2005-12-08, 19:24 | #8 | 
				 | 

Zakupy jak najbardziej udane,kupilam slodkie rozowe ubranko   ... A macie moze dziewczyny jakies gotowe teksty z gratulacjami na taka okazje? | 
|     |   | 
|  2005-12-08, 21:28 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Mazowieckie 
				 | 

Nio, ja też polecam raczej 68, bo prawdopodobnie na 62 już jest zapas ciuszków   Zazwyczaj znajomi dają sporo ubranek i samemu też się kupuje takie "na teraz". Natomiast Dzieciaczki szybciutko rosną i 68 wkrótce będzie dobre   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Być rodzicem | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.