Świąteczna promocja Ery - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-19, 13:44   #1
Lustereczko
Rozeznanie

Świąteczna promocja Ery

Slyszeliście już o tej promocji? Ja właśnie mam zamiar kupić sobie komórke i tak sie zastanawiam w której sieci. Co myślicie o tej promocjii? Opłaca się? Kiepsko się orientuje w świecie komórek
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-19, 13:46   #2
gaga87
Zakorzenienie

Dot.: Świąteczna promocja Ery

a moze jakis link? Bo niebardzo wiem o co chodzi...

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-19, 13:52   #3
Lustereczko
Rozeznanie

Oj zapomniałam. Prosze: http://era.pl/index.php?id=p_of_sw&section=indy&zone=-1
Stary 2005-11-19, 14:04   #4
Aeterna
Zakorzenienie

To się opłaca w zależności, czy masz więcej znajomych w Erze, czy w innych sieciach.

Ja mam umowę od grudnia zeszłego roku i mam 70 minut do wszystkich sieci w abonamencie, teraz jest to (od jakiegoś czasu) - 80 min.

Na początku myslałam, ze to aż świat - ale świat mi zmalał, hie hie.

No więc - czego więcej.
Bo dostajesz 100 mninut do Ery, a tylko 40 do pzostałych.
Jeśli masz niewielu znajomych tylko w Erze - a wielu w pozostałych sieciach - nie skorzystasz - bedziesz płacić za każde połączenie poza tymi 40 minutami.
Ale jeśli cała Twoja rodzina ma Erę - przyjaciele (jakaś tam wieksza ich ilość) - to się opłaci.

Ja dziś wiem, że chyba nie wzięłabym tej oferty. Za duże mam w książce zróżnicowanie - wolałabym te 80 do wszystkich.
Za głupie smsy za granicę płacę 60 gr (w Erze, bo wysyłam przez z innego operatora) dodatkowo do abonamentu - i nawet jak mam tego niewiele (głupie 20 zł np) - to i tak mnie wkurza, że mi rachunek rośnie.

Tobie też będzie rósł (za połączenia).
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-19, 14:37   #5
kasia89
Zakorzenienie

Jestem w podobnej sytuacji. Teraz konczy mi się abonament w Erze, i zastanawiam się nad tą taryfą 80min za 40zł http://era.pl/index.php?id=p_of_sw2&...0&section=indy Powiem szczerze, że głównie to zależy mi na zmianie telefonu, teraz mam Simensa MC60, a wybrałabym Sony Ericsson K700i. Mam problem czy wogóle decydować się na ten abonament tylko ze względu na aparat, czy poczekać ok. 3msc, aż siostra przywiezie mi z zagranicy lepszą komórkę.
A tak wogóle to czy za przedłużenie umowy można liczyć na jakieś gratisowe minuty czy cuś?
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-19, 16:21   #6
malami21
Raczkowanie

tak Kasiu mozna liczyc na duuuze rabaty!!
ja 1 mies temu przedlzalam umowe z era...i z 56 zl <40 min lub 160 smsow>abonamentu mam znizony do 18 zł. <tez 40 min gratis lub 160 smsów> sekundowe naliczanie, ok 70 gr do wszystkich sieci, 25 gr za sms..oczywiscie bez telefonu.... ale ejstem baardzo zadowolana z tak niskeigo abonamentu teraz dzwonei caly czas i mam rachunki po 24 zl...bardzo mi to pasuje..aha to jest taryfa Era Nowa Komfort- standart... czy jakos tak...
jeszcze byly rozne dodatki..np 100 min do wygadania w sieci..itd, starsznie tego duzo bylo ale wtedy abonamet byl troszke wyzszy ok 30 zł.....
osobiscie zalezalo mi na zmniejszeniu oplat za abonament i udalo sie...jestes mile zaskoczona oferta ery.a juz mailam sie przenosic do Idei..teraz Orange i na pewno po tej zminie nazwy tego nei zrobie bo sie nei oplaca poprostu..
pzdr
mam nadzieej ze zrozumeisz cos z tego co tutaj napisalam..
jesli chcesz cos wiecej wiedziec to pisz na PW....
paa
malami21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-19, 16:45   #7
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia89
Jestem w podobnej sytuacji. Teraz konczy mi się abonament w Erze, i zastanawiam się nad tą taryfą 80min za 40zł http://era.pl/index.php?id=p_of_sw2&...0&section=indy Powiem szczerze, że głównie to zależy mi na zmianie telefonu, teraz mam Simensa MC60, a wybrałabym Sony Ericsson K700i. Mam problem czy wogóle decydować się na ten abonament tylko ze względu na aparat, czy poczekać ok. 3msc, aż siostra przywiezie mi z zagranicy lepszą komórkę.
A tak wogóle to czy za przedłużenie umowy można liczyć na jakieś gratisowe minuty czy cuś?
Komórki na kartę są fajne, bo nie wisi nad Tobą bat, że musisz zapłacić co miesiąc (w praktyce to i tak wychodzi, jakbyś płacił co miesiąc, bo jeśli wklepujesz kartę 20 zł - Ery - to ona starcza na 4 tygodnie (aktywacji).
Inna sprawa za to, że gdy np ładujesz większymi nominałami, albo 20stkami częściej - to aktywacja się roooozciąąąąga - i to jest fajne właśnie)).

Za to kupując tel na abonament jest fajne to, że nie wydajesz pieniędzy na pusto na aparat - no, zależy jaki (często, pomijając kwote 1 zł, są to ceny rzędu np. 50 zł. Ale - na abonament takie za kilka stów - też można kupić, więc...).

I jeśli mam wydać - przykładowo - 500 zł za sam aparat na kartę - to te 500 zł to jest rok abonamentu (40 zł.) A za 2 lata i tak go (aparat) mam.
(Wiadomo - przeliczanie uzależnione od ceny aparatu i abon. własnie).
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-19, 17:35   #8
Nati02
Zakorzenienie

A orientujecie sie ile kosztuje oplata aktywacyjna w tej promocyjnej ofercie? I czy te 40 minut (przy ab. za 20zl) jest wymienialne na smsy?
Stary 2005-11-19, 17:41   #9
Lustereczko
Rozeznanie

Opłata aktywacyjna to 50zł. 40 minut jest wymienialne na 160 smsów Za 4 wysłane smsy zjada 1 darmową minute.
Stary 2005-11-19, 17:42   #10
Nati02
Zakorzenienie

Dziekuje
Stary 2005-11-19, 17:49   #11
Nati02
Zakorzenienie

A jeszcze pytanie:

na stronie:
http://www.era.pl/index.php?id=u_reg...0&section=indy

jest cos takiego:
"UPROMOCYJNE CENY TELEFONÓW DLA TARYFY ERA NOWY KOMFORT (MODELE DOSTĘPNE W WYBRANYCH PUNKTACH SPRZEDAŻY)" i wykaz telefonow, co mam przez to rozumiec? ze nie wszedzie one sa? nie w kazdym punkcie?
Stary 2005-11-19, 18:06   #12
Lustereczko
Rozeznanie

Ja to właśnie tak rozumiem, ale nie wiem czy moje rozumowanie jest dobre
Stary 2005-11-19, 19:08   #13
Nati02
Zakorzenienie

No dokladnie
Stary 2005-11-19, 19:11   #14
kasia89
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Tak się zdarzyło, że ledwo co napisałam posta to zadzwoniła do mnie pani z Obsługi Klienta z Ery. Zapytała mnie czy rozmawiam głównie z ludźmi z Ery czy innych sieci, ja powiedziałam, że z innych więc Pani powiedziała, że najlepsze będzie dla mnie taryfa Nowy Komfort za 60zł. Mówiła, że jest sekundowe naliczanie etc. i coś o czasie trwania abonamentu, tylko nie za bardzo zrozumiałam o co chodzi Że jest krótszy od poprzedniego o 6msc czy coś takiego? W każdym razie jak się jej zapytałam o promocje świąteczne, to podała mi nr pod który mogę zadzwonić i się dowiedzieć. Ale przed tym będę musiała z tatą pogadać, co on o tym myśli, czy przedłużac umowę, czy wziąć na kartę, bo w końcu to on jest głównym sponsorem
A tak notabene to czy na stronie Ery mogę gdzieś zobaczyć cennik ile wynosi koszt SMS, połaczenie itd w danej taryfie? Bo szukam i znaleźć nie mogę :/

Miki masz PW
Stary 2005-11-20, 08:19   #15
aragosta
Rozeznanie

A czy te darmowe 20 czy 40 minut sa do wykorzystania we wszystkich sieciach czy tylko w Erze?
aragosta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-20, 08:54   #16
Lustereczko
Rozeznanie

W abonamencie za 20 zł te 40 minut jest do wykorzystania do wszystkich sieci.
kasia89 tutaj masz linka do cenników http://era.pl/index.php?id=cc_taryfy...1&section=korp
Ja już zdecydowalam się na tą promocje, na abonament 20 zł, przynajmniej zbytnio nie naruszy kieszeni nastolatki
Stary 2005-11-20, 09:05   #17
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez kasia89
Dzięki dziewczyny
Tak się zdarzyło, że ledwo co napisałam posta to zadzwoniła do mnie pani z Obsługi Klienta z Ery. Zapytała mnie czy rozmawiam głównie z ludźmi z Ery czy innych sieci, ja powiedziałam, że z innych więc Pani powiedziała, że najlepsze będzie dla mnie taryfa Nowy Komfort za 60zł. Mówiła, że jest sekundowe naliczanie etc. i coś o czasie trwania abonamentu, tylko nie za bardzo zrozumiałam o co chodzi Że jest krótszy od poprzedniego o 6msc czy coś takiego? W każdym razie jak się jej zapytałam o promocje świąteczne, to podała mi nr pod który mogę zadzwonić i się dowiedzieć. Ale przed tym będę musiała z tatą pogadać, co on o tym myśli, czy przedłużac umowę, czy wziąć na kartę, bo w końcu to on jest głównym sponsorem
A tak notabene to czy na stronie Ery mogę gdzieś zobaczyć cennik ile wynosi koszt SMS, połaczenie itd w danej taryfie? Bo szukam i znaleźć nie mogę :/

Miki masz PW
O rany, mała zaduma mnie chwyciła na temat jak kurczowo sieci próbują zatrzymać abonenta u siebie przypomniało mi się, jak niedawno molestowali mnie konsultanci z Idei vel Orange (Orange nazwy nie przyjęłam do wiadomości, bo mi się tam ciągle wyświetla "Idea, miłego dnia" ). Dałam im się znów zbałamucić i zostałam na kolejne dwa latka, a mój super hiper bombowy telefon ma taką marną baterię że hej <wzdycha>.

Nie pomogę nic w sprawie Ery, bo wcześniej przez lata miałam telefon w Plusie, a od kilku lat mam w Idei - Orange. Era mi się zawsze wydawała dość drogą siecią, tak samo zresztą jak Plus (jak przeszłam do Idei, to mniej wydawałam na komórkę).

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-20, 09:23   #18
kasia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko
kasia89 tutaj masz linka do cenników http://era.pl/index.php?id=cc_taryfy...1&section=korp
Dzięki. Dzisiaj mam zamiar w końcu z tatą pogodać, ale raczej chyba zdecyduję się na ten abonament za 40zł/80min i liczę, żę za przedłużenie umowy uda mi się go zmniejszyć do jakiś 30zł
Stary 2005-12-15, 18:16   #19
bąbelek_82
Rozeznanie

Dziewczyny i wiecie może już jak to jest z tymi telefonami z cenników? Ja właśnie zastanawiam się nad taryfą 40/20, moze któś kupował i wie? Chyba się przejde do salonu.

bąbelek_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-15, 20:35   #20
Benita5
Raczkowanie

NAjlepszy wybor telefonow jest w sklepach firmowych ERY. Salony sprzedazy na pewno maja mniej aparatow w magazynie...dlatego warto kierowac sie adresami Sa spore roznice bo np. Germanos ma jeszcze insze promocje,rownie atrakcyjne. Era ma tez swoj sklep internetowy a tam znowu porcja promocji.
Wszystko zalezy jakiego producenta aparatu szukasz, bo np,SE najtaniej wychodzil jakis czas temu/ponad miesiac temu/ bezposrednio w Erze, za to Nokia najtaniej przez ichni sklep...ale oblukaj sama bo to tez zaleznie od modelu. Warto porownac
Benita5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-15, 20:55   #21
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bąbelek_82
Dziewczyny i wiecie może już jak to jest z tymi telefonami z cenników? Ja właśnie zastanawiam się nad taryfą 40/20, moze któś kupował i wie? Chyba się przejde do salonu.
Z tymi telefonami, które są na liście to jest tak,że połowy z nich w ogóle nie było w salonach od początku promocji. Ja polowałam na Nokie 6610i - byłam w dużym salonie ERY pierwszego dnia promocji świątecznej i Pani powiedziała mi, że tego telefonu to oni od miesięcy nie mają . Zapytałam więc po jakie licho jest on na liście telefonów dostepnych - pani odpowiedziała, że promocja świąteczna jest przedłużeniem promocji urodzinowej i oni tylko przedrukowali spis z tamtej promocji - a jak sie okazuje większości telefonów z tej listy nie ma i już nie będzie . Skończyło się na tym, że wzięłam Nokie 6020 i jestem bardzo zadowolona Mój TŻ ma SE K700i i też sobie chwali. Oboje wizeliśmy abonament 140 min za 40 zł.

irkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-15, 21:19   #22
agatka-a
Zakorzenienie

tak ta lista telefonów to tylko pic na wode, ja miałam do wyboru 3 telefony tylko, albo za 1zł, albo za 59zł albo za 200zł. Wybrałam ten za 1zł, gdyz niczym się nie różnił prawie od tego niby "lepszego" i droższego, zwłaszcza że telefon jeden już mam, a w erze postanowiłam mieć tylko dlatego ze mama ma 100darmowych minut wyłacznie do ery, więc ja jako kochana córeczka będe płacić za rozmowy z nią 20zł miesiecznie-moj abonament
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-16, 07:33   #23
cypressangel
Zakorzenienie

Przyznaję - nie czytałam całego wątku, ale chcę napisać co mnie boli- chciałam zmienić sobie obecny telefon na Sony Ericsson k700i. Niestety świąteczna oferta Ery w ogóle mi się nie podoba, ponieważ: w październiku mój TŻ kupił sobie ten telefon (na abonament) również w promocji Ery i zapłacił za niego 49 zł. Teraz ten sam aparat kosztuje 149 zł!!! Według mnie logiczne byłoby, że cena telefonu utrzyma sie na tym samym poziomie albo wręcz spadnie. A tu wręcz przeciwnie! Tym bardziej, że mój TŻ ma taki sam abonament, jaki proponują obecnie - 40 zł za 80 min. Heh, dziwne to wszystko - chyba na razie wstrzymam się za zakupem fona.

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-16, 08:32   #24
kasia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cypressangel
Przyznaję - nie czytałam całego wątku, ale chcę napisać co mnie boli- chciałam zmienić sobie obecny telefon na Sony Ericsson k700i. Niestety świąteczna oferta Ery w ogóle mi się nie podoba, ponieważ: w październiku mój TŻ kupił sobie ten telefon (na abonament) również w promocji Ery i zapłacił za niego 49 zł. Teraz ten sam aparat kosztuje 149 zł!!! Według mnie logiczne byłoby, że cena telefonu utrzyma sie na tym samym poziomie albo wręcz spadnie. A tu wręcz przeciwnie! Tym bardziej, że mój TŻ ma taki sam abonament, jaki proponują obecnie - 40 zł za 80 min. Heh, dziwne to wszystko - chyba na razie wstrzymam się za zakupem fona.
Ja za SE k700i w promocji świątecznej zapłaciłam 89zł, na początku Pani z obsługi też mi wmówiła lub się po prostu pomyliła, że ten tel jest za 149, ale ja dzwoniłam wcześniej do Obsługi Klienta i mi tam Pani powiedziała, że kosztuje 89zł. Ale faktycznie beznadziejnie, że podwyższają ceny
Stary 2005-12-16, 09:49   #25
cypressangel
Zakorzenienie

Mimo wszystko 89 zł a 49 to dla mnie też różnica. Tym bardziej, że jest koniec roku a co za tym idzie z początkiem nowego wejdą na rynek inne nowsze modele - chyba chcieliby sprzedać jak najwięcej tych, które będą już z 2005 a nie 2006 roku. Przynajmniej ja tak myślę, a z tego co widzę - Era ma zupełnie inne plany marketingowe

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-17, 11:21   #26
bąbelek_82
Rozeznanie

Hmmm nie wiem jeszcze jednego. Czy np 40/20 oznacza, że jest wliczone 40minut, ale nie można teg wymienić na smsy? Ja np. nie dzwonię, tylko piszę. Nigdzie nie jest napisane, żeby można to było wymienić. Owszem, jest taka możliwosc, ale to w innym abonamencie, a nie w tych świątecznych.

Stary 2005-12-17, 11:29   #27
Lustereczko
Rozeznanie

Jest możliwość. 40 minut to 160 smsów. Za 4 smsy zjada 1 minutę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-12-17, 11:33   #28
bąbelek_82
Rozeznanie

Lustereczko ja właśnie też tak myślę tylko na ulotce z Ery jest zaznaczona taka opcja, ale nie w tych świątecznych taryfach.

Stary 2005-12-17, 14:57   #29
kasia89
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm nie wiem jeszcze jednego. Czy np 40/20 oznacza, że jest wliczone 40minut, ale nie można teg wymienić na smsy? Ja np. nie dzwonię, tylko piszę. Nigdzie nie jest napisane, żeby można to było wymienić. Owszem, jest taka możliwosc, ale to w innym abonamencie, a nie w tych świątecznych.
Tak jak Lustereczko napisała 4wysłane SMSy automatycznie "zjadają" 1min. Tak mi mówiła Pani w Obsłudze jak się decydowałam na tą taryfę
Stary 2005-12-17, 14:59   #30
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Lustereczko ja właśnie też tak myślę tylko na ulotce z Ery jest zaznaczona taka opcja, ale nie w tych świątecznych taryfach.
Na 100% tak jest, bo sama mam pakiet świąteczny ,a więcej piszę niż dzwonię

irkax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości