|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() jak przechowywac tusz do rzęs
Mój problem polega na nadmiarze tuszów do rzęs.
![]() Myślicie, że tusz w lodówce będzie miał mniejszą ochotę wysychać?
![]() |
#2 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: jak przechowywac tusz do rzęs
Hmm, wydaje mi się, że lodówka nic tu nie da.
![]() Bo tusz wysycha z powodu dostępu powietrza. Kiedy się go otwiera, wyjmuje i wkłada szczoteczkę - powietrze się do środka dostaje. Tak więc chyba jedynym sposobem, żeby wolniej schły jest zużywanie jednego na raz ![]() ![]() A w ogóle to mi to pytanie na wizażystkę pasuje, o! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż teoria teorią, praktyka praktyką. Moją kosmetyczkę zamieszkuje ich pięć - wszystkie otwarte ![]() Proponuję nie ruszać szczoteczką w środku (szybko wkładać-wyjmować). Dobrze zakręcać i cieszyć się tym szczęściem, że każdego dnia masz inne rzęsy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tusz najlepiej trzymać w suchym, nienasłonecznionym miejscu, o temperaturze pokojowej. Przy korzystaniu z niego nie należy wkładać szczoteczki do środka i wyciągać, powstarzając tę czynność seriami, gdyż wtedy sami napowietrzamy opakowanie i przyśpieszamy proces 'niszczenia' kosmetyku. Moja rada? Mascarowy minimalizm. Tusz to jedyny kosmetyk, który faktycznie mam w jednym egzemplarzu w kufrze ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.