![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wyznania dziewczynek 12-13 lat...ekhm
![]() |
#2 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: wyznania dziewczynek 12-13 lat...ekhm
Niestety..ten wiek to chyba najgprszy jest..niby takie dzieci jeszcze a już chcą być dorosli. Za moich czasów(a nie było to dawno,bo mam 19 lat) nie było aż tak... a teraz niedawno się dowiedziałam od mojej siostry ciotecznej, która chodzi do 4 klasy posdtawówki, że jej koleżanki z klasy wychodzą sobie na przerwie na dwór na papierosa... :/ Granica wieku palenia i picia drastycznie się obniża, a co gorsze nie można nic z tem zrobić,bo jak będą chciały to i tak to zrobią.
Mnie osobiście również bardzo drażni sposób ubierania się 12 letnich dziewczynek oraz..makijaż.. Dziecko powinno być dzieckiem a nie robić z siebie dorosłego. Cieszę się, że ja taka nie byłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny w wieku 12-13 lat ? ......
No niestety ale coraz częściej są takie sytuacje gdzie 12-13 lat piją alkochol,ćpaja i można je zobaczyć z 18 letnim chłopakiem za rączke...a zresztą co ja gadam na dyskotekach widać buzia młoda,tylko ten makijarz i 20 letni facet przy boku.A nawiązując do tematu to wiele dziewczyn nie szanuje siebie i próbuje pozbyć sie kompleksów właśnie przez pokazanie,że ona :pije,pali,uprawia sex i co tydzień zmienia chłopaka;/.Strasznie wkurza mnie to,bo to nie jest normalne.Niektorzy mówią''bo teraz młodzież szybciej dojrzewa''Nie zgadzam się z tym wzupełni,ponieważ mam siostre która ma 13 lat i zachowuje sie na tyle ile ma lat.A jej koleżanki..o zgrozo!Wymalowane,krótka spodniczka,bluzka do pępka...nie wiem czy to jest normalne a moze ja jestem zacofana ?Do mojej siostry do szkoły(jeszcze do podstawówki)chodziła dziewczyna która w wieku 13 lat urodziła 2 dziecko...chyba coś to jest nie halo ?
Oczywiście nie chce mówić,że każda 13stolatka tak się zachowuje,ale wiekszość dziewczyn i nie tylko 13stolatki,ale też inne które maja po naście lat. Jeżeli są błędy to przepraszam,ale bardzo się śpieszyłam. Pozdrawiam WAs ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
singielka1 popieram Cię !!!
Ida ulica cięzko powiedzieć że owa dziewczynka ma swoje latka , ale cóz to nie tylko wina tych dzieci , ale także rodziców !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim wina rodziców. Mają dzieci gdzieś, bo bardziej liczy się kasa, praca, samochód i cała reszta, a dzieci to czasami zbędny dodatek. Może jakby któras matka zobaczyła, że jej 13 letnia córka zadaje sie z 20 letnimi facetami, pali papierochy, upija się to chyba zmieniłaby stosunek do wychowania swoich dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
Ale nie można też zwalać wszystkiego na rodziców. Po części może jest troche ich winy w tym, ale jak się czegoś zabrania to dzieci szczególnie w takim wieku robia to jeszcze bardziej, a racjonalne argumenty ,że taki ubiór albo zachowanie jest nirstosowne nie docierają, bo przecież teraz wszyscy tak sie ubieraja,zachowuja-tak odpowie dziecko. No i co ono jedno ma sie wyróżniać i być wyśmiewane? Po prostu głupi wiek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
okres buntu przchodzi kazdy znas ,jedni mocniej drudzy słabiej
![]() z drugiej strony bład został popelniony ok 10 lat temu ,zwalając ciężar wychowania i budowania ,ciezkiej pracy nad dobrymi relacjami zdziecmi na : żlobek,przedszkole,babcie ,nianie,szkołe,świetlice i w koncu towarzystwio,ulice. niestety wiele rodziców nie ma na to czasu chociaz jest tez duza ilosc takich ktorym sie nie chce ,daja kase,komputery,samochody i mysla ,że to wszytsko załatwia ,że na tym polega wychowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
[QUOTE=paula78]okres buntu przchodzi kazdy znas ,jedni mocniej drudzy słabiej
![]() Dokładnie..przecież nie zamkną dziecka z drugiej strony bład został popelniony ok 10 lat temu ,zwalając ciężar wychowania i budowania ,ciezkiej pracy nad dobrymi relacjami zdziecmi na : żlobek,przedszkole,babcie ,nianie,szkołe,świetlice i w koncu towarzystwio,ulice. Wiesz..nawet jeśli relacje rodziców z dzieckiem są dobre i zawsze były to w tym wieku ważniejsze jest zdanie równieśników i to z nich bierze sie przkład. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja ten rok czy dwa lata temu(teraz mam 14 lat) nawet nie wiedziałam co to jest błyszczyk,a uświadamiano mnie jedynie na lekcjach przyrody
![]() Wiem,wiem głupie porównanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
w tym wieku to przerazajace ale zyjemy w takich czasach ze nic nas juz nie dziwi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Często czytam wpisy w Pamiętnikach Bravo, czasami nawet coś komuś odpiszę (ale nie mieszajcie mnie w te wszystkie debilne komentarze), i najbardziej mnie przerażają wszystkie pytania typu "Czy można zajść w ciążę przez majtki" i wszelkie inne związane z rozpoczętym już współżyciem. Te dzieci zabierają się za coś, o czym zupełnie nie mają pojęcia, i to mnie dziwi, chociaż może nie aż tak bardzo, jeśli w gazetach dla ludzi w tym wieku jest masa sposobów na zdobycie i zadowolenie chłopaka, ale nie wiele o tym, co mogłoby się przydać, czyli ogólna wiedza o własnym organizmie i antykoncepcji. Wiem, że niektórzy rodzice są oburzeniu poruszaniem w prasie młodzieżowej tematów seksu, ale chyba już lepiej zapobiegać totalnej niewiedzy wśród tak młodych ludzi i napisać, jak można zajść w ciążę i jak odpowiedzialnie rozpocząć współżycie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
bedziecie mnie wyzywac, wasze zdanie o nastolatkach znowu sie zmieni na gorsze ale i tak to powiem:
hipisi mieli trawke i tanie wino, wy mieliscie tanie wino, my mamy starszych kolegów i wodke za 20 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie kazdy byl hipsiem,nie kazdy pil tanie wino ,uprawial se x z kim popadnie -zreszta dla duze czesci skonczylo sie to tragicznie. no i tylko:" smieci plyna z prądem". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
Cytat:
ze niby co? wina rodziców? skads sie to musiało zabrac. patrzymy na dorosłych i widzimy, ze zycie w tym kraju, zreszta nie tylko w kraju i na swiecie, jest do bani, puste obietnice, kłotnie, rodzice ktorzy albo sie nami nie opiekuja albo robia z nas wiezniow. fakt picie alkoholu nie jestm dobrym rozwiazaniem. zreszta uwazam, ze kiedys tez tak było, tylko nie było o tym gdzie przeczytac i usłyszec. z braku technologii oraz z tzw. dobrego smaku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
hm, ale co da płakanie nad rozlanym mlekiem? prawda jest taka, że poziom naszego społeczeństwa cały czas spada w dół. niedługo 10-letnie dziewczyny będą już ćpać jak stare, ale my możemy tylko siedzieć na forum i mówić: "tak, to straszne, to naprawde straszne...".
najlepiej dbać o dobre relacje ze swoim dzieckiem tak, aby do takich sytuacji nie dochodziło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Miałam wlasnie założyc taki wątek ale znalazlam ten wiec sie wypowiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
ale sie usmiałam....poczytajcie sobie rózne listy i problemy ( a jakże!) czytelników Bravo w kategorii 'miłość'...
o matko...aż teraz nie usne... ![]()
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos ani ja ani moj mlodszy brat ,kuzynowstwo ,sąsiedzi nie wyrosli na pijacych nastolatków a rodzice sa normali,pracuja,dorabiaja sie,a jednak potrafili wychowac dzieci na uczciwych ludzi ,cieko pracujacych na swoje utrzymanie. nie mozna wrzucac wszytskich do 1 wora ,mlodziez powinna byc wychowywana przede wszytskim przez rodziców a nie szkolę czy rowiesnikow ,jednak na szcunek nalezy sobie zapracowac . wiekszosc szkol jest strasznie stereotypowa i rodzice obecnych przedszkolakow maja szanse to zmienic ,myslenie ,że szkola ma zawsze racje jest okropne ,ja walke ze stereotypami zaczynam juz teraz w przedszkolu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba by Karolinko jakis wątek załozyc 'gdzie się podziały tamte prywatki'.
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem tego, jak ktoś urządza swoją 18stkę, ale nie bawi się z gośćmi, bo leży na kanapie na korytarzu i żyga do żółtej miski, a jej chłopak musi żegnać gości - to akurat wspomnienia z imprezy koleżanki. A co dopiero takie 12,13-latki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
no wiec.. ja mam 15 latek..
![]() przyznam jednak szczerze ze takie wymalowane smarkule strasznie mnie wkurzaja (taa pewnie pomyślicie po co ja sie wypowiadam skoro jestem prawie w ich wieku.. ale uwierzcie mi, jest jednak roznica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze rozumiem wspomnienia z 18nstki na ktorej bylas, na trzydniowej wycieczce "kolezanki" byly mniej wiecej w tym samym stanie. Musialam sie ewakuowac do innego pokoju, bo dziewczyny sie uchlaly wóda ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda ze tak wczesnie zaczynają. Moi róweisnicy <17 lat> tez nie lepsi. Dyskutowalismy na temat naszych polowinek a chlopaki tylko tak do mnie i do siostry: bedziecie rzygac? jezuu boje sie tam isc, super impreza+ na***ac sie a potem rzygac
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.