Szewc internetowy - co myślicie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-07, 20:50   #1
krystyna118
Przyczajenie

Szewc internetowy - co myślicie?

Co myślicie o usługach typu: szewc internetowy - działalność wysyłkowa?
Baaardzo szeroki zakres usług - skracają nawet obcasy/platformy/cholewki, czyszczą i farbują buty, normalnie cuda.
Ceny w porównaniu z "tradycyjnymi" szewcami też atrakcyjne - wymiana fleków 7,90 zł.

Uważacie, że takie usługi mają przyszłość?
krystyna118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 21:34   #2
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Konto usunięte

Dot.: Szewc internetowy - co myślicie?

Chyba wolę stacjonarnego szewca, który na żywo może ocenić stan buta i czy w ogóle warto go naprawiać.
No i wysyłka, która zawsze kosztuje, więc oszczędność właściwie to żadna.
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 21:40   #3
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

W moim mieście jest szewc który zrobi wszystko więc mi byłoby to zbyteczne

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-08, 09:48   #4
krystyna118
Przyczajenie

No u mnie niestety nie ma żadnego - nawet takiego co wymienia tylko fleki. Najbliższy fachowiec, którego znam jest ok. 20 km drogi (dodatkowo jak chciałam u niego skrócić kozaki na botki to popatrzył się na mnie jak na idiotkę), nie wspomnę że pracuje od 10:00 do 17:00 - tak jak większość ludzi. Jak dla mnie wysyłka jest już lepszym rozwiązaniem (szczególnie, że od 3 par oferują darmową). Przykre, jest to że mamy coraz mniej szewców, niedługo trzeba będzie wyrzucać buty z powodu zdartych obcasów....
krystyna118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-09, 15:51   #5
besciara
Wtajemniczenie

Wolę szewca stacjonarnego, że tak powiem. Mam zaufanego w kilku miastach (znaczy kilku szewców). Po oddaniu butów w ręce jednego paprocha zraziłam się do oddawania butów szewcom z przypadku czy po prostu, takich których nie znam bądź ktoś z moich znajomych.

Nie wiem czy usługi szewskie są na wyginięciu. To, że jest mało szewców nie oznacza nic złego. Nie zarabia się na tym kokosów więc bez sensu otwierać co 1000 m tego typu usługi.

Ps. Poza tym jak ocenić co jest do zrobienia w bucie. Wolę jak szewc dobierze wszystko to co powinno być i jak gdzieś jest coś jeszcze do zrobienia zaimpregnuje albo podda lekkiej renowacji. Przy tej online usłudze to rozumiem, że szewc tylko wymienia fleki. Jak dla mnie bawienie się w paczki byłoby męczące, ale ja mam swojego szewca 2 km od domu.

Edytowane przez besciara
Czas edycji: 2015-12-09 o 15:53 Powód: delete â˜â˜☠
besciara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-09, 21:31   #6
k9871
Raczkowanie

Jest taki jeden "szewc" w Warszawie, zajmuje się głównie renowacją obuwia sportowego, działalność głównie wysyłkowa. Jakiś czas temu po wysypie negatywnych opinii zlikwidowali system oceniania na stronie na fb, teraz ciągle kasują komentarze niezadowolonych klientów. Niektórzy ludzie od września czekają na buty. Jakościowo "renowacja" niestety nie powala.

Radzę uważać z tymi wysyłkowymi.
k9871 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-10, 17:32   #7
Filifjonka
Raczkowanie

Ja bym nie wysyłała butów do szewca, bo dla mnie to nie ma sensu - na pocztę mam dalej
Jak ktoś ma daleko to może...
Ale jak post wyżej, czasem lepiej uważać.
Filifjonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 17:50   #8
k9871
Raczkowanie

Istnieje już nawet fanpejdż "Nabici w WoshWosh". Dziewczyny przerosło to praktycznie na samym początku - historię firmy śledzę praktycznie od momentu założenia. Pamiętam ich ogłoszenia o pracy i wymagania dla osoby mającej zajmować się renowacją obuwia nie były zbyt wysokie Widać to było po ocenach na fejsbuku, w co niestety teraz nie mamy już wglądu. No i do dziś pamiętam sytuacje moich dobrych znajomych, którzy oddali tam buty i odebrali po paru tygodniach... w niezmienionym stanie Wtedy rzekomo nie naprawiali tego modelu (nie mogli powiedzieć w momencie przyjmowania obuwia?), później chyba stanęło na tym, że zapomnieli o nich...
k9871 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-20, 08:38   #9
reila_
BAN stały

Brzmi to ciekawie, ale ja też akurat mam szewca w okolicy, nawet dwóch, więc mogę pójść kiedy mi wygodnie i odebrać buty na drugi dzień.

Dla mnie plusem nawet nie jest wysyłka do domu przez internetowego, bo musiałabym zamówić wysyłkę do pracy, bo poczta pracuje w tych samych godzinach co ja i w okienku bym paczki nie odebrała. Poza tym to trwa, a nie raz potrzebujesz fleki wymienić na wczoraj.
reila_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości