|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Szewc internetowy - co myślicie?
Co myślicie o usługach typu: szewc internetowy - działalność wysyłkowa?
Baaardzo szeroki zakres usług - skracają nawet obcasy/platformy/cholewki, czyszczą i farbują buty, normalnie cuda. Ceny w porównaniu z "tradycyjnymi" szewcami też atrakcyjne - wymiana fleków 7,90 zł. Uważacie, że takie usługi mają przyszłość? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Szewc internetowy - co myślicie?
Chyba wolę stacjonarnego szewca, który na żywo może ocenić stan buta i czy w ogóle warto go naprawiać.
No i wysyłka, która zawsze kosztuje, więc oszczędność właściwie to żadna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W moim mieście jest szewc który zrobi wszystko więc mi byłoby to zbyteczne
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
No u mnie niestety nie ma żadnego - nawet takiego co wymienia tylko fleki. Najbliższy fachowiec, którego znam jest ok. 20 km drogi (dodatkowo jak chciałam u niego skrócić kozaki na botki to popatrzył się na mnie jak na idiotkę), nie wspomnę że pracuje od 10:00 do 17:00 - tak jak większość ludzi. Jak dla mnie wysyłka jest już lepszym rozwiązaniem (szczególnie, że od 3 par oferują darmową). Przykre, jest to że mamy coraz mniej szewców, niedługo trzeba będzie wyrzucać buty z powodu zdartych obcasów....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Wolę szewca stacjonarnego, że tak powiem. Mam zaufanego w kilku miastach (znaczy kilku szewców). Po oddaniu butów w ręce jednego paprocha zraziłam się do oddawania butów szewcom z przypadku czy po prostu, takich których nie znam bądź ktoś z moich znajomych.
Nie wiem czy usługi szewskie są na wyginięciu. To, że jest mało szewców nie oznacza nic złego. Nie zarabia się na tym kokosów więc bez sensu otwierać co 1000 m tego typu usługi. Ps. Poza tym jak ocenić co jest do zrobienia w bucie. Wolę jak szewc dobierze wszystko to co powinno być i jak gdzieś jest coś jeszcze do zrobienia zaimpregnuje albo podda lekkiej renowacji. Przy tej online usłudze to rozumiem, że szewc tylko wymienia fleki. Jak dla mnie bawienie się w paczki byłoby męczące, ale ja mam swojego szewca 2 km od domu.
Carpe diem NIE dla dyktatury PiS. Nie jestem Polakiem drugiego sortu. Żaden Polak nie jest. Nie dla ustaw w nocy, nie dla polityki autorytarnej. Edytowane przez besciara Czas edycji: 2015-12-09 o 15:53 Powód: delete ââ☠ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jest taki jeden "szewc" w Warszawie, zajmuje się głównie renowacją obuwia sportowego, działalność głównie wysyłkowa. Jakiś czas temu po wysypie negatywnych opinii zlikwidowali system oceniania na stronie na fb, teraz ciągle kasują komentarze niezadowolonych klientów. Niektórzy ludzie od września czekają na buty. Jakościowo "renowacja" niestety nie powala.
Radzę uważać z tymi wysyłkowymi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja bym nie wysyłała butów do szewca, bo dla mnie to nie ma sensu - na pocztę mam dalej
![]() Jak ktoś ma daleko to może... Ale jak post wyżej, czasem lepiej uważać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Istnieje już nawet fanpejdż "Nabici w WoshWosh". Dziewczyny przerosło to praktycznie na samym początku - historię firmy śledzę praktycznie od momentu założenia. Pamiętam ich ogłoszenia o pracy i wymagania dla osoby mającej zajmować się renowacją obuwia nie były zbyt wysokie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Brzmi to ciekawie, ale ja też akurat mam szewca w okolicy, nawet dwóch, więc mogę pójść kiedy mi wygodnie i odebrać buty na drugi dzień.
Dla mnie plusem nawet nie jest wysyłka do domu przez internetowego, bo musiałabym zamówić wysyłkę do pracy, bo poczta pracuje w tych samych godzinach co ja i w okienku bym paczki nie odebrała. Poza tym to trwa, a nie raz potrzebujesz fleki wymienić na wczoraj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.