Powinno być mi głupio? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-10-15, 17:23   #1
amandar
Przyczajenie

Powinno być mi głupio?

Przychodzę do Was z dość błahym problemem, mianowicie chodzi o Sylwestra z moim "nowym" facetem, jesteśmy razem od niedawna

Jeśli chodzi o moje podejście do tego wieczoru, najchętniej spędzałabym go w domu. Ot, nic szczególnego, nigdy nie miałam parcia na szczególne celebrowanie, było mi to kompletnie obojętne. Jednak w tym roku mój partner zaproponował mi wspólny wypad do Sopotu z jego znajomymi (bardzo ich lubię), będą zarówno pary, jak i kilku singli. Na początku byłam sceptycznie nastawiona, szczerze mówiąc było mi szkoda kasy na samolot, hotel, zwłaszcza, że do marca przyszłego roku mam naprawdę mnóstwo wydatków.
Wytłumaczyłam facetowi dlaczego ten wypad nie do końca mi się uśmiecha, na co ten się oburzył, że to on mnie zaprasza, chce zapłacić zarówno za przelot, jak i hotel.
Jest mi głupio, zawsze płaciłam za siebie i czuję się trochę niezręcznie, według Was powinnam skorzystać z jego propozycji, czy sobie odpuścić? Resztę kosztów tj. alkohol, jedzenie, ew. wyjście do klubu w piątek oczywiście pokryję z własnego portfela.

Edytowane przez amandar
Czas edycji: 2016-10-16 o 00:04
amandar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-15, 17:36   #2
KaerbEmEvig
BAN stały

Dot.: Powinno być mi głupio?

Powinnaś skorzystać, jeżeli chcesz. To chyba oczywiste. Jeżeli masz się na wyjeździe męczyć, bo nie lubisz, to zastanów się, czy dla niego jesteś w stanie to przeboleć.
KaerbEmEvig jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-15, 17:43   #3
raita
Zakorzenienie

Ja bym skorzystała, ewentualnie w późniejszej przyszłości odwdzięczyła się w podobny sposób, skoro masz taki duży problem z przyjmowaniem prezentow

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-15, 17:45   #4
EvenWhenILoseIAmWinning
Przyczajenie

Moim zdaniem powinnaś skorzystać. Chłopak jest chętny, chce żebyś z nim była to chyba miło tym bardziej, że resztę rzeczy pokrywasz Ty, więc nie jesteś zdana tylko na niego.
No i przecież na pewno będzie jeszcze mnóstwo okazji, że Ty będziesz mogła go gdzieś zaprosić, choćby jakieś kino więc nie powinnaś się przejmować i jechać!
EvenWhenILoseIAmWinning jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-15, 17:52   #5
I am Rock
lokalna gwiazda

Skoro facet zaprasza i jest gotów pokryć koszty, a nie sądzę, by się zapożyczał na tę okoliczność, to czemu miałabyś nie skorzystać?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-15, 18:11   #6
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Za bardzo się przejmujesz. Skorzystaj.
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-15, 18:35   #7
amandar
Przyczajenie

Macie rację dziewczyny, dziękuję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-15, 20:54   #8
adult90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amandar Pokaż wiadomość
Przychodzę do Was z dość błahym problemem, mianowicie chodzi o Sylwestra z moim "nowym" facetem, jesteśmy razem od czerwca

Jeśli chodzi o moje podejście do tego wieczoru, najchętniej spędzałabym go w domu. Ot, nic szczególnego, nigdy nie miałam parcia na szczególne celebrowanie, było mi to kompletnie obojętne. Jednak w tym roku mój partner zaproponował mi wspólny wypad do Sopotu z jego znajomymi (bardzo ich lubię), będą zarówno pary, jak i kilku singli. Na początku byłam sceptycznie nastawiona, szczerze mówiąc było mi szkoda kasy na samolot, hotel, zwłaszcza, że do marca przyszłego roku mam naprawdę mnóstwo wydatków.
Wytłumaczyłam facetowi dlaczego ten wypad nie do końca mi się uśmiecha, na co ten się oburzył, że to on mnie zaprasza, chce zapłacić zarówno za przelot, jak i hotel, z moich obliczeń wychodzi, że wyniesie go to jakieś 400 zł (lecimy w piątek, wracamy w niedzielę).

Jest mi głupio, zawsze płaciłam za siebie i czuję się trochę niezręcznie, według Was powinnam skorzystać z jego propozycji, czy sobie odpuścić? Resztę kosztów tj. alkohol, jedzenie, ew. wyjście do klubu w piątek oczywiście pokryję z własnego portfela.
Oczywiście, że skorzystaj! Fenomenalne podejście z jego strony
Zgódź się, pojedź i życzę udanej zabawy.
adult90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-15, 21:01   #9
Frezja__
Zakorzenienie

Korzystaj, głupie pytanie

(Chyba, że jest na utrzymaniu rodziców i to ich kasa, to ja bym miała opory xD )

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-15, 22:03   #10
201803290936
Konto usunięte

Facet chce z Tobą świętować, cieszy się z tego, a Ty się zastanawiasz. Za pierścionek zaręczynowy też będziesz chciała oddawać? Albo za prezenty urodzinowe?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-15, 23:01   #11
karolciatolcia
Raczkowanie

Pewnie, że jedź Innym razem, jak będziesz "przy kasie" też zrobisz mu jakiś fajny prezent. Miłej zabawy!
karolciatolcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-15, 23:09   #12
MissChievousTess
Zakorzenienie

Gdybym chciała ponieść koszty spędzenia Sylwestra z moją połówką i ona myślałaby tak jak Ty to chyba byłoby mi normalnie, po ludzku przykro. Bo ja nie oszczędzam na spędzaniu czasu z bliskimi i jeśli mnie stać i coś organizuję to zależy mi na tym by osoba zapraszana jakoś znalazła czas na pobycie razem i tyle.
Może on też taki jest?
Ja mam np. takie problemy z przyjaciółkami czasem. Jak coś oferuję, proponuję bo mogę, a one potrafią robić z tego problem jak Ty.
A ja skoro oferuję to znaczy, że mnie stać, że mogę, że chcę,że nie przeliczam tego cały czas, że nie o kasę w tym chodzi, że nie oczekuję czegoś w zamian tylko lubię spędzać czas z tym kimś i tyle.

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

A tak z innej beczki- znam badania, z których wynika, że jak facet nie inwestuje finansowo to ma problem z zaangażowaniem się emocjonalnie w związek.
Więc, wiesz, nie kop pod sobą dołków jeśli chcesz żeby to było coś poważniejszego. ;-)
Stary 2016-10-15, 23:22   #13
amandar
Przyczajenie

Wiem, że macie rację dziewczyny i naprawdę bardzo doceniam ten gest, chcę spędzić z nim Sylwestra, nieważne czy w domu, czy na mazurach, czy też w trójmieście, zależy mi na tym, żebyśmy byli razem, zwłaszcza, że przy tej rozmowie powiedział "to nasz pierwszy wspólny sylwester, chcę żebyś go pamiętała, następne możemy spędzać w domu, nie ma problemu"

Poprzednio przez kilka miesięcy spotykałam się z facetem, który nie chciał nigdzie wychodzić, żądał ode mnie zwrotu dwóch złotych za butelkę wody, był strasznym skąpcem, więc dla mnie to nowość

A co do wyjazdu, to już dałam odpowiedź, bez marudzenia
Na miejscu postawię mu fajny obiad, a w weekend majowy wybierzemy się gdzieś na mój koszt w ramach rewanżu

Edytowane przez amandar
Czas edycji: 2016-10-15 o 23:34
Stary 2016-10-16, 05:48   #14
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Cytat:
Poprzednio przez kilka miesięcy spotykałam się z facetem, który nie chciał nigdzie wychodzić, żądał ode mnie zwrotu dwóch złotych za butelkę wody, był strasznym skąpcem, więc dla mnie to nowość

A co do wyjazdu, to już dałam odpowiedź, bez marudzenia
Na miejscu postawię mu fajny obiad, a w weekend majowy wybierzemy się gdzieś na mój koszt w ramach rewanżu
Kiedyś mój ex żądał ode mnie zwrotu kasy za paliwo xp Mieszkałam 20 km dalej od niego i musiał dojeżdżać autem. Woda to już hardcore xp.

No i super. Ciesz się wyjazdem, niczym się nie przejmuj
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-16, 12:20   #15
Charlotte York
Zadomowienie

No to jeszcze ja się wypowiem... że jakby mnie nowy facet gdzieś zaprosił to też bym pojechała A czemu miałabym nie skorzystać? Także jedź i baw się dobrze. Swoją drogą zazdroszczę sylwestra nad morzem Jednego nad morzem spędziłam i był najlepszy na świecie.
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-16, 13:02   #16
Veredise
Zakorzenienie

Trochę Cię rozumiem, Autorko, bo sama mam opory, żeby facet za mnie płacił, zwłaszcza taki, którego mało znam i mam obawy czy aby nie będzie chciał czegoś w zamian
Niemniej jednak, jeżeli jesteś pewna, że to nie o to chodzi, to ja bym skorzystała. Facetowi zależy, żeby ten czas spędzić z Tobą. Kiedyś może on nie będzie miał za wiele kasy i wtedy Ty coś zapłacisz, żebyście mogli spędzić razem czas. To jest chyba najważniejsze, a nie to, kto tak naprawdę płaci. Jeżeli do tego go na to stać, nie musiał pół roku oszczędzać, zapożyczać się czy jeść chleb z pasztetem, to tym bardziej - korzystaj i ciesz się z tego, że on chce być z Tobą, a Ty z nim

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-16, 14:42   #17
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
(...)
Z powodu chorej relacji z ex, nie psuj radości i normalności obecnego związku.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-16, 23:01   #18
wizazowna
Raczkowanie

NIE
wizazowna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości