|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Nowy styl
Hey!Mam może takie dość dziwne pytanie,ale jak......znależć własny styl??Robiąc wiosenne porządki w szafie zauważyłam,że większość moich ciuchów za bardzo ze sobą nie współgra lub tworzą banalne,oklepane zestawy.Do tej pory ubrania kupowałam "przypadkowo" tylko dlatego,że mi się coś podobało i nie zastanawiałam się czy wogóle do siebie pasują!Chciałabym się dowiedziec od czego mam zacząc kompletowanie nowych zetsawów i na co zwracać uwagę kupując nowe ciuchy.Może macie też zdjęcia jakiś fajnych zestawów ubrań??Jak tak to wklejajcie,bardzo prosze!!!Mam nadzieję poeksperymentować z ciuchami i wyrobić sobie swój własny styl!!!Z góry dziękuję
![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: Nowy styl
Hej, spójrz na ten wątek
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja ostatnio teaz robiłam pozadki w szafie i zacezłam sukac swojego stylu i wpadłam na pomysł zrobiłam sobie sobiea nanalize kolorystyczna i teraz chiuchy dobieram według mojej palety czyli nie zaciemne zywe i siweze wiosenne kolory teraz wszystko jest proste a banalnych ciuchów dzieki dodatkom apaszka torebka jako nastolatka mamtroche tego sprzetu mozna wyczarowac super kreacje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
pysia napisał(a):
> ja ostatnio teaz robiłam pozadki w szafie i zacezłam sukac swojego stylu i wpadłam na pomysł zrobiłam sobie sobiea nanalize kolorystyczna i teraz chiuchy dobieram według mojej palety czyli nie zaciemne zywe i siweze wiosenne kolory teraz wszystko jest proste a banalnych ciuchów dzieki dodatkom apaszka torebka jako nastolatka mamtroche tego sprzetu mozna wyczarowac super kreacje eh ja też tak próbowałam ale mi nie wychodzi ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
znam ten ból
![]() ![]() Od jakiegoś czasu udaje mi się stosować do tej zasady, ubrania kupuje wg moich kolorów czyli kolorów lata ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Niestety w mojej szafie też dominuje czerń. Zawsze wchodzę do sklepu z zamiarem kupienia czegoś kolorowego, ale... no coż... wychodzę z kolejnym ciuchem w kolorze czarnym.
Na wiosnę postanowiłam to zmienić!!! Oczywiście coś czarnego i tak będę miała na sobie, ale nie będzie to juz stanowiło podstawę, a tylko dodatek ![]() Jestem dobrej myśli, w poniedziałek wyruszam na zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
wiesz troche trodno przeztwwic sie z czerni tez sie kiedys rtak ubierałam zacznij od tego wejdz do sklepu i przeztawiaj sie powoli maz wielkie mozliwosci jako wiosna tylko unikaj granatu najpier przeztaw sie na brazy i oliwki potem na jasniejsez kolory a potem SZALEJ albo drógi sposób wrjdz do sklepu i kup pierwsza zecz jak ci sie nawinie kolorze pomaranczowym albo czeronum i nie chodzi tutaj o kolor krwi i jeszcze jedno jako wiosenka wystrzegaj sie granatu niebieskigo o raz rózowegozw łaszcza ciemnwgo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
oj akurat dla Wiosenki jest dużo niebieskości (przecież sam mocny turkusik jest właśnie dla Wiosenki) jasnych fioletów..zależy jeszcze jakie nasycenie i jaki odcień koloru
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Pysiu maleńka, czy te cenne rady dla mnie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
ja też w podobny sposób jak Ty kupuje ubranka- tzn. to co mi sie podoba, nie zastanawiam sie do czego mi to bedzie pasowało. Mimo tego tak naprawde łatwo mi jest pózniej ułozyc zestawy - a wcale nie kupuje rzeczy czarnych;-) Jeżeli ;obracasz się' wśród swoich kolorów to wiekszosc rzecz i tak bedzie do siebie kolorystycznie pasowala. Poza tym mając jedną rzeczj ako bazową mozeszcz niej zrobic różne zestawy.bardzo dużo zmieniają wszelakie dodatki: kolczyki, tporebka, pasek, apaszki ... . Teraz w wiekszosci gazetek znajdziesz porady i zdjecia różnych ubranek;-)
Udanych eksperymentów;-) pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
turkus moze ale tzreba uawazac na ilosc trzeba pamietac o tym ze niebieski to kolor chłodny podobnie jak fiolet to sakolory typowo letnietnie tak samo jak rozowy turkus chciaz zalicz sie do kolorów zimy [ciemny turkus ] i lata [jany turkus] oraz wiosny ale tylko wmałych ilosviach bo sie bedzie wygladac blado i smutno tak samo zielen to typowo wiosnenny kolor ale kazdu byle nie ciemna butelkowa zielen w takiej tez sie wyglada smutno ale nie kolory sa nawet najwazniejsez jesli jestes wiosn albo jesienia to trzymaj sie kolorów ciepłych a jak latem i zima to chłopdnych wiosna dobrze sie tez pezenuje w jasnych kolorach jesnieni jak jesien wciiemnych wiosny to samo dotyczy lata i zimy
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
pysia napisał(a):
> ...niebieski to kolor chłodny podobnie jak fiolet to sa kolory typowo letnie... czyżby?? przecież Wiosna ma akurat dużo niebieskich kolorków i jasny, intensywny fiolecik... sama popatrz na wklejoną fotkę..i co? same niebieskości - oczywiście wszystkie z wiosennej palety ![]() > ... tak samo zielen to typowo wiosenny kolor ale kazdy byle nie ciemna butelkowa zielen w takiej tez sie wyglada smutno ale nie kolory sa nawet najwazniejsze jesli jestes wiosną albo jesienia to trzymaj sie kolorów ciepłych, a jak latem i zima to chłopdnych wiosna dobrze sie tez pezentuje w jasnych kolorach jesnieni jak jesien w ciemnych wiosny to samo dotyczy lata i zimy tu się nawet zgodzę ze wszystkim ![]() ps. pomimo, że zacytowałam Ciebie, troszkę pozmieniałam literki, które albo Ci uciekły, albo się przestawiły ![]() ![]()
![]() |
#13 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
pysiu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
chcialm załczyc palete wiosny która mialam na kompie ale Buuuuuu instalowłam system od nowa i ich teraz nie mam zmieszczam artykóly o wiosnie acah na jednej ze stron jest analiza kolorystyczna nie kierujcie sie nia mi za kazdym razem wychodzi co innego ;/ acha oto lineczki;
http://www.makijaz.net/t1.html http://www.wizaz.pl/images/agatam/klasyczna_wiosna/ naprawde warto przeczytac i nie zrazjcie sie iloscia linki sa do wiosny ale sa tez inne pory roku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Re: Nowy styl - do Pysi
Pysiu, coś Ty się tak na tą wiosne uparła?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Kiya
![]() A ja to chyba oszalalam,tez zawsze lubilam czern i nie moglam sobie wyobrazic innego koloru na sobie a teraz kupuje jakies pomarancze roze zielenie,i powiem Ci lepiej sie z tym czuje,takie kolory mnie rozweselaja,czarny jest taki nieciekawy,chociaz z drugiej strony stylowy i praktyczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
mialas na mysli jasna sliwke prawda oraz fiołkowy ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.