Avon-rozczarowanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-02-11, 08:37   #1
kate6o
Zadomowienie

Thumbs down

Avon-rozczarowanie

Piszę bo jestem bardzo zdenerwowana Po raz pierwszy rozczarowałam sie na tej firmie ale tak poważnie Zamówiłam kosmetyki i najbardziej mi zależalo na cieniu Perfect wear.Dzisiaj mam studniówkę i miał być na tę okazję bo wiem że jest dobry i długo się trzyma. Dostawa miała być w czwartek i co ? Nie było Miała być dzisiaj (już na styk ale co tam) i co ? Wszystko doszlo tylko nie cien Ryczeć mi się chce ale to nie pomaga Nowy katalog który dostałam powiedzialam ze wyrzucę Tak się traktuje klijentkę?

"Bóg rozkazał
swoim aniołom

żeby Cię strzegły
na wszystkich Twoich ścieżkach"
Ps 90,11
kate6o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 08:42   #2
nati__xxx
Wtajemniczenie

GG do nati__xxx
Dot.: Avon-rozczarowanie

Oj tak,ja zrezygnowałam z Avonu przez te wszystkie opóźnienia,braki w paczkach teraz składam zamówienie raz na jakiś czas jak na parwdę coś mi wpadnie w oko.Ja na Twoim miejscu zwróciłabym ten cień-i większość osób powinna tak robić-może w końcu zmeiniliby politykę firmy Pamiętam jak raz miałam ogromne zamówienie przed świętami Bożego Narodzenia i co ?? pół rzeczy nie przyszło-i co ja biedna mogłam zrobić? tłumaczyłam sie jak głupia wściekłym klientkom,bo więszkosć rzeczy pozamawiana była na prezenty
Stary 2006-02-11, 08:45   #3
kate6o
Zadomowienie

Zwróciłabym ten cień? Chętnie bym tak zrobiła tylko że ja go wogóle nie dostałam

"Bóg rozkazał
swoim aniołom

żeby Cię strzegły
Ps 90,11
Stary 2006-02-11, 08:48   #4
Magdalenka*
Przyczajenie

Zwróć go jak tylko dostaniesz. Myślę, że w sklepach w podobnej cenie dostaniesz lepsze cienie
Stary 2006-02-11, 08:51   #5
spray
KWC

Dla nie Avon to zawsze było jedno wielkie rozczarowanie..
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 08:52   #6
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez kate6o
Piszę bo jestem bardzo zdenerwowana Po raz pierwszy rozczarowałam sie na tej firmie ale tak poważnie Zamówiłam kosmetyki i najbardziej mi zależalo na cieniu Perfect wear.Dzisiaj mam studniówkę i miał być na tę okazję bo wiem że jest dobry i długo się trzyma. Dostawa miała być w czwartek i co ? Nie było Miała być dzisiaj (już na styk ale co tam) i co ? Wszystko doszlo tylko nie cien Ryczeć mi się chce ale to nie pomaga Nowy katalog który dostałam powiedzialam ze wyrzucę Tak się traktuje klijentkę?
Nie przejmuj się avonem . Szybko do sklepu idź po cień . I dobrze baw się na studniówce. Nie ma co przejmować się takimi rzeczami

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 08:52   #7
magdzia33
Zakorzenienie

jestem konsultantka avonu juz z 5 lat, niestety ostatnio ta firma leci konkretnie w kule!!! od grudnia zaczely mi sie z powazne problemy:
1) paczka miala przyjsc tydzien przed mikolajkami (wtorek albo sroda) a ja dostalam maila ze niestety bedzie opoznienie i paczke dostane w piatek, ale sie wkurzylam, bo mam klientki z Tarnowa, wiec to nie byl problem bo podjechalam w piatek z kosmetykami, ale mam tez z Krakowa i tu byl pies pogrzebany, ludzie wyzamawiali duuuzo kosmetykow na mikolajki i gwiazdke a oni mi pisza maila ze paczka bedzie opozniona, kpiny!!! napisalam do nich maila i ich zjechalam, a oni mi odpisali, ze przepraszaja i prosza o wyrozumialosc!! dobre!!, tylko ja musialam swiecic oczami przed klientakmi a nie oni!!
2) w tej samej paczce nie przyszla mi polowa kosmtykow
3) ostatnio klientka zamowila kredke podwojna, z jednej strony chyba biala z drugiej jakis kolor, zamawialam ja jakies 2 katalogi temu, do tej pory nie mam - staly tekst produkcja opozniona.

Ostatnio AVON strasznie leci w kule

Jestem żoną

Maleństwo
magdzia33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-11, 08:55   #8
magdzia33
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate6o
Zwróciłabym ten cień? Chętnie bym tak zrobiła tylko że ja go wogóle nie dostałam
jesli nie chcesz juz tego cienia to przy wysylaniu zamowienia na formularzu zamowienia mozna w miejscu na korespondencje napisac, tak:
"prosze nie przyslac takie i takiego produktu, klientka zrezygnowala" i po problemie!!

glowa do gory, olej avon, szalej na studniowce!!!!

Jestem żoną

Maleństwo
magdzia33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 09:03   #9
kate6o
Zadomowienie

Cienia nie będzie bo podobno go nie wyprodukowali (zabrakło jakiegos składnika) A w katalogu to był Normalnie kpiny

"Bóg rozkazał
swoim aniołom

żeby Cię strzegły
Ps 90,11
Stary 2006-02-11, 09:05   #10
kate6o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdzia33
glowa do gory, olej avon, szalej na studniowce!!!!
Taki miałam zamiar ale Avon zepsuł mi chumor Mam nadzieję że do wieczora się poprawi

"Bóg rozkazał
swoim aniołom

żeby Cię strzegły
Ps 90,11
Stary 2006-02-11, 09:20   #11
masiek
Zadomowienie

Ci z Avonu są bezczelni. Nie dość, że albo przysyłają opuźnione paczki albo nie kompletne to jeszcze bardzo pogorszyła sięjakość niektórych kosmetyków.
Ale na prawdę nie psuj sobie studniówki takimi du.....
Mimo wszystko Życzę udanej zabawy. (ech studniówka.... właśnie mi się przypomniała moja) pozdrawiam
masiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-11, 10:44   #12
Liana
Zadomowienie

Ja również jestem konsultantką Avonu ale od ponad pół roku nic nie zamawiam bo tak mnie ta firma wkurza....
- paczki przychodzą niekompletne i to zawsze brakuje w nich najważniejszego produktu!! Jak mam wytłumaczyć klientce, że ma czekać jeszcze np miesiąc na jakiś kosmetyk?? W dodatku beznadziejne zasady kupowania w Centrum Obslugi Konsultantek ( zresztą te zasady ciągle się zmieniają i to na gorsze)- kiedy nie ma produktu mogłabym go dokupić w sklepie i skreślić z przyszłego zamówienia, ale gdzie tam!! Zawsze jakiś problem jest np. nowa wyzsza cena katalogowa, nie mogę nic kupić bo nie zamawiałam miesiąc, można kupić jednorazowo za minimum 160 zł i inne bzdury
- czasami nie przyjdą kosmetyki i moje zamówienie nie przekroczy 160 zł, liczą mi wtedy jak za małą paczkę czyli 15 zł w błoto za to, że oni mi nie przysłali kosmetyków- jakaś paranoja
- kiedy nie zamawiam 2 kampanie dzwoni do mnie babsko z mojego okręgu i mówi żebym coś zamówiła, bo ma przeze mnie NIEPRZYJEMNOŚĆI!!!! SKANDAL!!!! Chyba nie ma prowizji bo jestem z jej okręgu i na mnie nie zarobi
- można kupić często lepsze kosmetyki w osiedlowym sklepie o połowę taniej

Jestem teraz strasznie cięta na AVON niestety
Liana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 10:55   #13
miu miu
Wtajemniczenie

Avon się ostatnio strasznie zepsuł. W ogóle nie dbają o konsultantki. Mam wrażenie, że chcą ich "naprodukować" jak najwięcej tylko po to, żeby te dobrze działające miały mniej klientek i w związku z czym - mniejszy opust Dla mnie to pomału przestaje być opłacalne. Niedawno zapisałam się do Oriflame i tam jest o niebo lepiej. I kosmetyki też lepsze! A co do Avonu - jeszcze zamawiam ale chyba niedługo przestanę.
Stary 2006-02-11, 11:29   #14
(karolinka)
Raczkowanie

ja od zeli pod prysznic dostaje uczulenia i strasznie wysuszaja skore;|, cienie sie roluja;|, antyperspiranty odbarwiaja ubrania;|, zamawialam(czas przeslzy;D) i albo przyhcosizlo duuuzo pozniej albo wcale;|,
jedynei seria szamponow mi odpowiadala i spray do ciala "dzika orchidea"
pozdrawiam
Stary 2006-02-11, 11:30   #15
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez spray
Dla nie Avon to zawsze było jedno wielkie rozczarowanie..
Dla mnie tak samo...
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 11:32   #16
ka_ma
Zakorzenienie

lubie kosmetyki avon (przynajmniej niektore) i zawsze z kazdego katalogu cos zamawiam, niby jedna rzecz ale zawsze jednak cos, z obsluga faktycznie u nich kiepsko, bylam konsultantka jakies 3 lata temu, zapisalam sie glownie po to by miec z mama i kolezankami taniej kosmetyki, raz zdarzyla mi sie sytuacja kiedy bez mojej wiedzy zostaly przeslane mi katalogi - 6 szt +oczywiscie doliczona do faktury kwota za nie okazalo sie ze pani z mojego okregu zamowila mi je w trosce o moje niskie zamowienia kpina
po jakims czasie zrezygnowalam z bycia konsultantka i zamawiam teraz u innych
ka_ma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 11:44   #17
_Lina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kate6o
Taki miałam zamiar ale Avon zepsuł mi chumor Mam nadzieję że do wieczora się poprawi
nie martw się, skup sie na studniówce i baw się dobrze

achhh jak ja bym chciała znowu zaszaleć na 100dniowie
_Lina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 11:51   #18
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez kate6o
Kate, masz dziś studniówkę, powiedz sobie, że brak jakiegoś głupiego cienia od głupiego Avonu nie zepsuje Ci zabawy i tego się trzymaj
Kup inny cień - na pewno coś znajdziesz. Wiem, że to mało fajna sytuacja, ale trzeba sobie radzić
I nie myśl już o Avonie, tylko o tym, że będziesz się dziś świetnie bawić, bo to nie zależy w żadnym stopniu od cienia tylko od nastawienia.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 12:08   #19
Domina
Zakorzenienie

Rzeczywiście avon troszkę przesadza. Najgorsze jest jednak to,że firma nie ma do czynienia z żadnym z naszych klientów! To MY musimy świecić oczami za nich! To my musimy się z czegoś tłumaczyć a nie oni!
To co się działo w grudniu to była naprawdę już przesada. Przecież wiedzieli że zbliżają się święta i CO ROKU SPRZEDAŻ W TYM MIESIĄCU ROŚNIE! Wysłali nam bzdurny łańcuszek i list przeprosinowy... Ok no przynajmniej dobrze że przeprosili ale chyba mogliby się poprawić? Nie mają chyba zamiaru co miesiąc wysyłać listu przeprosinowego z obietnicami że się poprawią?
Domina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-11, 12:08   #20
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b
Wink Dot.: Avon-rozczarowanie

Cytat:
Napisane przez magdzia33
...
3) ostatnio klientka zamowila kredke podwojna, z jednej strony chyba biala z drugiej jakis kolor, zamawialam ja jakies 2 katalogi temu, do tej pory nie mam - staly tekst produkcja opozniona.

Ostatnio AVON strasznie leci w kule
No ja na ta kredke i krem do rak czekam juz 2 miesiace ponad!!! kredke wezme a krem oddam, bo jzu zdazylam kupic inny
Stary 2006-02-11, 12:41   #21
kate6o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie
Kate, masz dziś studniówkę, powiedz sobie, że brak jakiegoś głupiego cienia od głupiego Avonu nie zepsuje Ci zabawy i tego się trzymaj
Kup inny cień - na pewno coś znajdziesz. Wiem, że to mało fajna sytuacja, ale trzeba sobie radzić
I nie myśl już o Avonie, tylko o tym, że będziesz się dziś świetnie bawić, bo to nie zależy w żadnym stopniu od cienia tylko od nastawienia.
Dzięki Cień już inny kupiłam mam nadzieję że lepszy i ładniejszy.Humor mi się poprawil bo jestem świezo po fryzjerze i mi sie podoba fryzurka

"Bóg rozkazał
swoim aniołom

żeby Cię strzegły
Ps 90,11
Stary 2006-02-11, 13:18   #22
Domina
Zakorzenienie

Baw się dobrze
Domina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 13:18   #23
miu miu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Domina
Wysłali nam bzdurny łańcuszek i list przeprosinowy...
Mój łańcuszek był z lekka powyginany
Stary 2006-02-11, 13:28   #24
Madz!uHa
Zadomowienie

GG do Madz!uHa

Avon przegina Kiedyś dostałam jakąś piankę do włosów, której nie zamawiałam, a napisali, że to brak z poprzedniego zamówienia :| Chyba nie! Nigdy w życiu tego nie zamawiałam... Okropny bałagan w niej jest :/
<br>
A moje klientki strasznie się wkurzyły co do odcieni szminki-walentynki :| Beating Heart już nie powiem jaka to była k... czerwień, WSZYSTKIE miały inny kolor na żywo nie takie ładne jak w katalogu. Albo te błyszczyki z CT czekoladowe. passionate Pink to jest taki pedalski róż... Superkryjący do tego... Wyglądam jak słodka 13 :| Jestem Konsultantką od prawie 11 miesięcy, ale ta firma już mnie zaczyna zniechęcać!

Przepraszam za ostre słowa.

just take it and fly...
Madz!uHa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 13:38   #25
Ditto
Rozeznanie

Mój był nawet bardzo powyginany A poza tym to, że ja dostałam łańcuszek nie pocieszy moich klientek, które zamawiały prezenty na Święta i ich nie dostały. I właśnie z tych i innych powodów ja już rezygnuję z bycia konsultantką, bo mi się takie traktowanie zaczęło już nudzić.
Kate60 baw się dobrze na studniówce!!
Ditto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 13:42   #26
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b
Cool Dot.: Avon-rozczarowanie

Cytat:
Napisane przez kate6o
Dzięki Cień już inny kupiłam mam nadzieję że lepszy i ładniejszy.Humor mi się poprawil bo jestem świezo po fryzjerze i mi sie podoba fryzurka
Baw sie dobrze!!! Nie pozwol, zeby durny avon zepsul ci studniowke!!!
Stary 2006-02-11, 13:42   #27
kate6o
Zadomowienie

Ja na przeprosiny dostalam od konsultantki krem do rąk ale to jej wyłacznie dobra wola Natomiast tak sobie myślę że powinniśmy te posty wysłać do Avonu Ciekawe jakby zareagowali...

"Bóg rozkazał
swoim aniołom

żeby Cię strzegły
Ps 90,11

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-11, 13:45   #28
gaga87
Zakorzenienie

Ja nie wiem czy o tym samym cieniu mysle? Ten w sztyfcie? To jest najwiekszy badziew jaki kiedykolwiek mialam... mam dwa kolory - jasny i ciemny fiolet i leza sobie w kosmetyczce. Probowalam sie z nimi zaprzyjaznic wiele razy, ale nie wyszlo...

Avon widocznie ma tylu klientow, ze nie zalezy im czy straci kolejnych...

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 14:16   #29
Ditto
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kate6o
Ja na przeprosiny dostalam od konsultantki krem do rąk ale to jej wyłacznie dobra wola Natomiast tak sobie myślę że powinniśmy te posty wysłać do Avonu Ciekawe jakby zareagowali...
Ja się właśnie tak zastanawiałam czy nikt z Avonu nie zagląda na Wizaż? Przecież to jest bardzo znany portal dla kobiet i powinni się trochę zainteresować tym co kobiety mają do powiedzenia na temat kosmetyków. Ale chyba jednak nie czytają, bo krytyka Avonu pojawia się tu bardzo często, a każda normalna firma już dawno by to wszystko sobie wzięła do serca i jednak by coś zmieniła, żeby nie tracić klientów...
Ditto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-11, 14:19   #30
kate6o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gaga87
Ja nie wiem czy o tym samym cieniu mysle? Ten w sztyfcie? To jest najwiekszy badziew jaki kiedykolwiek mialam... mam dwa kolory - jasny i ciemny fiolet i leza sobie w kosmetyczce. Probowalam sie z nimi zaprzyjaznic wiele razy, ale nie wyszlo...

Avon widocznie ma tylu klientow, ze nie zalezy im czy straci kolejnych...
Tak to ten cień Ja mam jasny fiolet i u mnie naprawde długo się trzyma i byłam zadowolona...aż do dziś

"Bóg rozkazał
swoim aniołom

żeby Cię strzegły
Ps 90,11
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości