Powiekszanie posladkow - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-06-23, 14:56   #1
zaklina123
Przyczajenie

GG do zaklina123

silikon w posladkach

Proszę o informacje na temat powiększenia pośladków. Moja pupa jest płaska, prawie nie odkłada się na niej tkanka tłuszczowa i pomimio ze bardzo duzo ćwiczę nie mogę zmienić jej kształtu. Wiem,że taką operację przeszło wiele gwiazd i jest ona bardzo popularna w Brazylii. Nie wiem jednak nic o ewentualnych powikłaniach a także czy jest ona przeprowadzana w polsce?
Pozdrawiam Zaklina
zaklina123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-23, 14:56   #2
zaklina123
Przyczajenie

GG do zaklina123
silikon w posladkach

Proszę o informacje na temat powiększenia pośladków. Moja pupa jest płaska, prawie nie odkłada się na niej tkanka tłuszczowa i pomimio ze bardzo duzo ćwiczę nie mogę zmienić jej kształtu. Wiem,że taką operację przeszło wiele gwiazd i jest ona bardzo popularna w Brazylii. Nie wiem jednak nic o ewentualnych powikłaniach a także czy jest ona przeprowadzana w polsce?
Pozdrawiam Zaklina
zaklina123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-27, 20:23   #3
pskupin
Zadomowienie

Re: silikon w posladkach

Witam Pania.

Zabieg korekcji posladkow (powiekszenie) wykonuje sie przy uzyciu odpowiednich implantow. Zabieg taki wykonuje sie rowniez w Polsce, m.in. w klinice, gdzie pracuje.
Jezeli chodzi o mozliwe powiklania to sa one takie jak przy wszystkich zabiegach z uzyciem implantow: infekcja, krwiak, przemieszczenie sie implantow. W zwiazku z tym stosuje sie odpowiednia profilaktyke.

Pozdrawiam
pskupin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-06-27, 20:23   #4
pskupin
Zadomowienie

Witam Pania.

Zabieg korekcji posladkow (powiekszenie) wykonuje sie przy uzyciu odpowiednich implantow. Zabieg taki wykonuje sie rowniez w Polsce, m.in. w klinice, gdzie pracuje.
Jezeli chodzi o mozliwe powiklania to sa one takie jak przy wszystkich zabiegach z uzyciem implantow: infekcja, krwiak, przemieszczenie sie implantow. W zwiazku z tym stosuje sie odpowiednia profilaktyke.

Pozdrawiam
Stary 2004-07-10, 20:49   #5
mmgirl
Raczkowanie

Ja mam pytanie tez o pupe czy wykonuje sie operacje posladkow wykorzystujac wlasny tluszcz odessany poprzednio z innych partii ciala??
mmgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-10, 20:49   #6
mmgirl
Raczkowanie

Ja mam pytanie tez o pupe czy wykonuje sie operacje posladkow wykorzystujac wlasny tluszcz odessany poprzednio z innych partii ciala??
mmgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-12, 14:16   #7
goisa
Przyczajenie

TAK!!!TYlko watpie czy w Polsce!
http://www.betterbuttocks.com/www/in...gmentation.htm
mmgirl napisał(a):
> Ja mam pytanie tez o pupe czy wykonuje sie operacje posladkow wykorzystujac wlasny tluszcz odessany poprzednio z innych partii ciala??
goisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-07-12, 14:16   #8
goisa
Przyczajenie

TAK!!!TYlko watpie czy w Polsce!
http://www.betterbuttocks.com/www/in...gmentation.htm
mmgirl napisał(a):
> Ja mam pytanie tez o pupe czy wykonuje sie operacje posladkow wykorzystujac wlasny tluszcz odessany poprzednio z innych partii ciala??
goisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-12, 22:52   #9
pskupin
Zadomowienie

Witam Pania.

Opisywany przez pania zabieg jest mozliwy do wykonania. ma on jednak pewne ograniczenia. Przeszczepic mozna niewielka ilosc tkanki tluszczowej, poniewaz rokuje to wieksze szanse na wgojenie sie. Im wieksza ilosc przeszczepionego tluszczu tym wieksze jest prawdopodobienstwo wystapienia powiklan prowadzacych do szpecacych snieksztalcen. Nalezy rowniez wiedziec, ze przeszczepiony tluszcz, w najlepszym przypadku wgaja sie w 80%, reszta ulega wchlonieciu. Metoda ta sluzy przede wszystkim do uzupelnianie niejscowego niedoboru tkanek na niewielkim obszarze. Mozna rowniez poprawic "jedrnosc" posladkow, nie nalezy jednak liczyc na ich skuteczne (trwale) powiekszenie.

Pozdrawiam
Stary 2004-07-12, 22:52   #10
pskupin
Zadomowienie

Witam Pania.

Opisywany przez pania zabieg jest mozliwy do wykonania. ma on jednak pewne ograniczenia. Przeszczepic mozna niewielka ilosc tkanki tluszczowej, poniewaz rokuje to wieksze szanse na wgojenie sie. Im wieksza ilosc przeszczepionego tluszczu tym wieksze jest prawdopodobienstwo wystapienia powiklan prowadzacych do szpecacych snieksztalcen. Nalezy rowniez wiedziec, ze przeszczepiony tluszcz, w najlepszym przypadku wgaja sie w 80%, reszta ulega wchlonieciu. Metoda ta sluzy przede wszystkim do uzupelnianie niejscowego niedoboru tkanek na niewielkim obszarze. Mozna rowniez poprawic "jedrnosc" posladkow, nie nalezy jednak liczyc na ich skuteczne (trwale) powiekszenie.

Pozdrawiam
Stary 2008-05-14, 21:24   #11
blondzia20
Przyczajenie

Dot.: Re: silikon w posladkach

Ile Kosztuje Zabieg?
blondzia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-01, 20:58   #12
montankaaa
Przyczajenie

Dot.: silikon w posladkach

Witam. Chciałabym się dowiedzieć jaki jest koszt zabiegu czy często dochodzi do przesunięcia implantów oraz jak wygląda funkcjonowanie w pierwszych dobach po zabiegu? Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
Stary 2009-02-07, 13:13   #13
magda98
Przyczajenie

Mam pytanie, czy na forum jest jakas dziewczyna , ktora ma implanty w posladkach i moglaby mi odpowiedziec na kilka pytan, poniewaz zastanawiam sie nad takim zabiegiem. pozdrawiam
magda98 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-08, 14:10   #14
montankaaa
Przyczajenie

hej. na tym forum chyba nikogo już nie ma :/
Stary 2009-03-06, 15:53   #15
magdalena-
Raczkowanie

Dziewczyny zanim zdecydujecie sie na taki krok zróbcie wszystko co możliwe aby poprawić wygląd swoich pośladków bez takiej ingerencji która mimo wszystko niesie za sobą wiele możliwych komplikacji. Radzę wykonywać ćwiczenia typu: Przysiady z ciężarkami. Dobrze wykonywane ćwiczenia gwarantują wam powiększenie mięsni przez co pupa stanie się jędrna i podniesie się. Wiem co mówię, bo sama ćwiczę od jakiegoś czasu i efekty są zdumiewające. Pozdrawiam
magdalena- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 13:48   #16
martama
Przyczajenie

Witam serdecznie. Pracuję w krakowskim oddziale TVN. Obecnie jestem w trakcie przygotowania programu poradnikowego dotyczącego upiększania pośladków. Poszukuję Pań, które przeszły operację plastyczną pośladków bądź inne zabiegi poprawiające wygląd tej części ciała. Zainteresowane bardzo proszę o kontakt: M.Karolak@tvn.pl
martama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-03, 00:45   #17
kora1
Raczkowanie

Powiekszanie posladkow

Ktos mial powiekszane posladki ? kazda metoda bedzie mile widziana,prosze o info
kora1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 19:47   #18
MyaDiva
Zakorzenienie

Dot.: Powiekszanie posladkow

Ja polecam siłownię ćwiczenia na pośladki dają super efekty. Implanty widziałam- nie podoba mi się efekt. Można jeszcze kwasem wypełnić-ale nie widziałam więc nie ocenię

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-26, 13:23   #19
magda98
Przyczajenie

a czy ktoras z Was dziewczyny robila powiekszanie posladkow macrolane??? Bede ogromnie wdzieczna za odpowiedz. Implanty w posladkach daja podobno duzo powiklan, wiec zastanawiam sie na macrolane.
magda98 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-05, 14:36   #20
lubuss
Raczkowanie

ja tez sie zastanawialam ale nikogo tu nie znalazlam kto by mial,ogolnie malo na ten temat jest;/ ale powiekszylam sobie piersi i myslac o bólu po operacji to nie wyobrazam sobie takiego bólu przechodzic jeszcze raz i to na pupie,ani siedziec ani sie polozyc;/ jak by sie ktos znalazl wdzieczna bylabym za info;p
Stary 2013-06-15, 15:36   #21
angelikauk
Przyczajenie

implanty posladkow?

bylabym zainteresowana implantami posladkow, czy ktoras z was ma jakies doswiadczenia? mieszkam w londynie ale chyba zdecydowalabym sie na polska klinike, bardziej zaufana mi sie wydaje. czy moze ktos polecic konkretna albo konkretnego chirurga?
angelikauk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-16, 14:21   #22
beatrise
Raczkowanie

Dot.: implanty posladkow?

Cytat:
Napisane przez angelikauk Pokaż wiadomość
bylabym zainteresowana implantami posladkow, czy ktoras z was ma jakies doswiadczenia? mieszkam w londynie ale chyba zdecydowalabym sie na polska klinike, bardziej zaufana mi sie wydaje. czy moze ktos polecic konkretna albo konkretnego chirurga?

a nie lepiej przeszczepic tłuszcz w miejsce pośladków?
Tak forma powiększenia pupy jest chyba lepsza.
Stary 2013-06-16, 20:39   #23
angelikauk
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez beatrise Pokaż wiadomość
a nie lepiej przeszczepic tłuszcz w miejsce pośladków?
Tak forma powiększenia pupy jest chyba lepsza.
z tego co sie orientowalam to nie ma to az takiego duzego efektu jak implanty. byloby lepiej bo dwa ptaki na jednym ogniu masz jakies doswiadczenia z przeszczepem tluszczu?
angelikauk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-16, 22:26   #24
beatrise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelikauk Pokaż wiadomość
z tego co sie orientowalam to nie ma to az takiego duzego efektu jak implanty. byloby lepiej bo dwa ptaki na jednym ogniu masz jakies doswiadczenia z przeszczepem tluszczu?
No tez tak słyszałam, że nie dają takiego efektu. Z tego co wiem to przeszczep tłuszczu w pośladki jest częstrzym zabiegiem niż powiększanie jej przez implanty. Ale to tez zależy jaki chcesz efekt końcowy mieć. Moja mała rada lepiej wybierz się do lekarza i zapytaj w prost co by było lepsze (jaka metoda) i sama nie wiem, może weź ze soba jakieś zdjęcie na którym jest efekt jaki chcesz osiągnać. Może on Ci doradzi. Niestety ja z przeszczepem tłuszczu nie miałam do czynienia więc za wiele Ci na ten temat niestety nie będę mogła pomóc.
Stary 2013-06-17, 16:53   #25
paula78
Zakorzenienie

A nie lepiej zacząc ćwiczyć ?
obejrzyj sobie serial Sekrety chirurgi seria 2, którys z odcinków z bohaterka o imieniu Paulina Pszech- chyba ona miała robione implanty - M-A-S-A-K-R-A

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 17:37   #26
beatrise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
A nie lepiej zacząc ćwiczyć ?
obejrzyj sobie serial Sekrety chirurgi seria 2, którys z odcinków z bohaterka o imieniu Paulina Pszech- chyba ona miała robione implanty - M-A-S-A-K-R-A
Oj tak to prawda, ja uważam, ze ona wcale takiej złej pupy nie miała.
Tam lekarz tez mówi, że w pośladki przeszczepiają tłuszcz , a takie operacje, ze wszczepiaja implanty to rzadkość .
Stary 2013-06-17, 20:52   #27
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrise Pokaż wiadomość
Oj tak to prawda, ja uważam, ze ona wcale takiej złej pupy nie miała.
Tam lekarz tez mówi, że w pośladki przeszczepiają tłuszcz , a takie operacje, ze wszczepiaja implanty to rzadkość .
Operacja to pikus w tym jak póżniej musiała się zachowyać, zero siedzenia, tylko leżeć, ból, że o czynnościach fizjologicznych nie wspomnę :-0
Okropność.

A u niej wsytarczyłoby poćwiczyć bo była szczupła i trzeba było ujędrnić pośladki, no ale ...

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 23:03   #28
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Troszke silowni cierpliwosci i wytrwalosci i efekt piekniejszy niz implanty !

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-16, 18:19   #29
braun00
Raczkowanie

szkoda ze nie moge oddac tluszczyku troche z moich posladków
braun00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 16:22   #30
piranja
Przyczajenie

Ostatnio jak byłam u mojego lekarza to w recepcji dłuższą chwilę miałam okazję rozmawiac z dziewczyną, która przyszła na konsultację po operacji powiększania pośladków Była bardzo zadowolona, to było w klinice SCM w Krakowie
piranja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości