Ból jajnika we wczesnej ciąży/ ciąża pozamaciczna? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-11-04, 08:51   #1
szwarcenegerka
Raczkowanie

Ból jajnika we wczesnej ciąży/ ciąża pozamaciczna?

Witajcie Dziewczyny!
Większość z Was jest w trakcie ciąży lub już po, dlatego zwracam się do Was z moim problemem :/
Staramy się z mężem o potomka, 3. cykl. Od kilku ni dosłownie wierci mnie w okolicy lewego jajnika, okresowo. Albo nie czuję nic, albo właśnie to wiercenie (tak jak np. w tym momencie). Nie jest to ból, raczej dyskomfort, który daje się we znaki głównie gdy nic nie robię (np. w nocy), skupiam się na tym i świruję
Okres spóźnia mi się 4 dni, robiłam test, negatywny (choć mam cichą nadzieję, że dlatego że może za wczesnie było i nie z porannego moczu. Włączyła mi się jednak ostrzegawcza lampka, że może mnie tam wierci, bo zarodek mi się zagnieździł nie tam gdzie trzeba, poskarżyłam się koleżankom w pracy, okazało się, że:
1. jedną bolał jajnik bardzo, podejrzewała torbiel, a okazało się, że to prawidłowa ciąża;
2. drugą bolało właśnie tak z boku,też ciąża, gin tłumaczył, że to wiezadła macicy się powiększają czy tam rozluźniają.
Wizyta u ginekologa w środę, poprzedni przegląd podwozia niecałe 3 tyg temu i było zdrowiutko. Siedzę w domu, wierci mnie ciągle, podświadomie czekam na @ i tak myślę, że może któraś z Was tak miała i wesprze swoimi doświadczeniami?
szwarcenegerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-04, 11:11   #2
Qazsew
Zakorzenienie

Dot.: Ból jajnika we wczesnej ciąży/ ciąża pozamaciczna?

Cytat:
Napisane przez szwarcenegerka Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny!
Większość z Was jest w trakcie ciąży lub już po, dlatego zwracam się do Was z moim problemem :/
Staramy się z mężem o potomka, 3. cykl. Od kilku ni dosłownie wierci mnie w okolicy lewego jajnika, okresowo. Albo nie czuję nic, albo właśnie to wiercenie (tak jak np. w tym momencie). Nie jest to ból, raczej dyskomfort, który daje się we znaki głównie gdy nic nie robię (np. w nocy), skupiam się na tym i świruję
Okres spóźnia mi się 4 dni, robiłam test, negatywny (choć mam cichą nadzieję, że dlatego że może za wczesnie było i nie z porannego moczu. Włączyła mi się jednak ostrzegawcza lampka, że może mnie tam wierci, bo zarodek mi się zagnieździł nie tam gdzie trzeba, poskarżyłam się koleżankom w pracy, okazało się, że:
1. jedną bolał jajnik bardzo, podejrzewała torbiel, a okazało się, że to prawidłowa ciąża;
2. drugą bolało właśnie tak z boku,też ciąża, gin tłumaczył, że to wiezadła macicy się powiększają czy tam rozluźniają.
Wizyta u ginekologa w środę, poprzedni przegląd podwozia niecałe 3 tyg temu i było zdrowiutko. Siedzę w domu, wierci mnie ciągle, podświadomie czekam na @ i tak myślę, że może któraś z Was tak miała i wesprze swoimi doświadczeniami?
Zrob beta hcg i bedziesz pewna czy to ciaza czy nie,choc jak 4 dni po terminie nic nie wyszlo to moze poprostu sie spoznia,powtorz test tylko z porannego moczu
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-04, 13:08   #3
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Zrob beta hcg i bedziesz pewna czy to ciaza czy nie,choc jak 4 dni po terminie nic nie wyszlo to moze poprostu sie spoznia,powtorz test tylko z porannego moczu
dokladnie. ciaza poza maciczna tez daje wynik pozytywny. wiec tylko ginekolog potwierdzi jej prawidłowy rozwój w odpowiednim miejscu.

Generalnie mnie też ciagnelo z jednej storny, moja macica zaczela szybko pracowac zeby sie powiekszac. dlatego bóle jak na okres przed okresem nie oznaczają ze w ciazy sie nie jest
spokojnie ;-) idz na bete to 20-40zł i powodzenia!
Stary 2016-11-04, 13:42   #4
szwarcenegerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
dokladnie. ciaza poza maciczna tez daje wynik pozytywny. wiec tylko ginekolog potwierdzi jej prawidłowy rozwój w odpowiednim miejscu.

Generalnie mnie też ciagnelo z jednej storny, moja macica zaczela szybko pracowac zeby sie powiekszac. dlatego bóle jak na okres przed okresem nie oznaczają ze w ciazy sie nie jest
spokojnie ;-) idz na bete to 20-40zł i powodzenia!
Dzięki! Zrobię na pewno, choć specjalnie odwlekam Brak wyniku=brak wiadomości, że nie ma ciąży
szwarcenegerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-04, 13:54   #5
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szwarcenegerka Pokaż wiadomość
Dzięki! Zrobię na pewno, choć specjalnie odwlekam Brak wyniku=brak wiadomości, że nie ma ciąży

rozumiem. mialam dokladnie to samo i w dniu @ nie dalam rady sama testowac. kolejnego dnia wstalam po 5 zeby z mezem to ogarnac
powodzenia!

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

ah i ginekolog niekoniecznie musi ciąże już na usg zobaczyć. moze byc za malutka.
zarodek widac w 5tygodniu ciazy (termin ciazy od @), a moj mnie w ogole zaprosił na 6/7tc zeby było juz serduszko

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości