|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Co z tego zrobić, pomożcie !! :)
Witam wszystkie gotujące wizażanki
![]() Bardzo prosze o pomoc. Sytuacja wygląda następująco: Jako kura domowa przypadł mi obowiązek gotowania mojemu tżetowi. Zawsze miałam jakies pomysły i tak dalej. Ale dzisiaj o zgrozo zauważyłam ze jakoś cieńko z produktami obiadowymi. Moj tz nigdy zbytnio nie przywiązywał wagi do gotowania, wiec ma pełno zalegających kiedys kupionych juz rzeczy do jedzenia. Do sklepu wybrac sie nie moge, gdyż są do niego mega hektary (mieszkam na wichurze i do tego na obczyznie), poza tym musze cały hałs jeszcze wysprzatac i zwyczajnie nie mam na to czasu. Dobra do rzeczy. Po przeszperaniu lodówki i szafek odnotowałam: - makraon spaghettii - makaron tagiatelle - makaron do rosołku - ryż w torebkach - przyprawy w ilościach hurtowych różne różniste - bulion w kostkach - sok bananowy - płatki nestle fitness :P - troche mleka - pomidor - ogórek - serek do smarowania z ziołami - ser żółty - masełko - jakas ichnia wędlina - ziemniaki - cebula - czosnek - papryka sztuk 1 - mąka - musztarda - olej Więcej grzechów nie pamiętam. ![]() Jak macie jakies pomysły co mozna wyczarowac z tych składników to słucham ![]() ![]() ![]() Pozdrowienia ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co z tego zrobić, pomożcie !! :)
polecam spagetti carbonara http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=85260
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Nutka nie gryzie!
|
1)Podsmazyla bym pokrojona wedlinke z cebulka,papryka ,dodala czosneczek i ulubione przyprawy . Gdy zmiekna dodala bym pomidor obrany ze skorki i pokrojony. calośc poddusic i mieszac. Można podlac toszke mleka.
Ugotowac makaron. Podac z makaronem i całosc posypac startym serem żółtym. Popic sokiem banannowym. 2)Albo to samo podac z ryżem. 3) Albo to samo poprzekaladac ziemniakami ugotowanymi na półtwardo. zalac mlekiem wymiesznym z sola,przyprawami,serem zółtym -zapiec w piecu ok 20 ,30 min
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a ja polecam te strone. podajesz wlasnie skladniki jakie masz, a na stronie podaja Ci przepisy co z tego mozesz zrobic. bardzo fajna a znalazlam ja wlasnie na wizazu
![]() http://www.minikostkiknorr.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.