|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
zmiana barwy glanków :D
hallo... !
mam juz stare czarne glany... chciałam bym zmienić ich barwe czy jest możliwoś przepastowania ich?? lub jaka kolwiek możliwośc zmiany ich barwy ??hehe pomóżcie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: zmiana barwy glanków :D
Jeśli zaczniesz pastować jakąś pastą to utworzą się niezbyt przyjemne przebarwienia i nierówności tylko zniszczysz butki
Wątpię, żeby istniał jakiś sposób...ale przecież glany w innym kolorze niż czarny to już nie glany
|
|
#3 |
|
调解人
|
Możesz spróbować sprayem
Psikasz w strategiczne miejsca, np. na przodzie (tam są pewnie podniszczone) z tyłu na pięcie. Nie musisz zamalowywać sprayem całych glanów, a jedynie lekko wycieniować. Ja właśnie miałam takie glany "fabrycznie" zrobione, czyli od nowości były czarne i pokryte takim blaskiem niebiesko-granatowym. Fajnie to wygląda. Załączam przykładowe fotki: PS: z farb w sprayu polecam Montany!
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
spray schodzi predzej czy pozniej. wiem, bo kiedys sobie pomalowalam glany sprayem i po tygodniu nic juz nie bylo widac
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Ja kiedys opryskałam moje stare czarne glany ciemnozielonym lakierem samochodowym (w sprayu) - wyglądały cudownie i bardzo długo utrzymywały swoją nową barwę! a jak mi sie już to znudziło, to zmyłam ten lakier zmywaczem do paznokci i lakierem do paznokci namalowałam na nich kwiatki!!!
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Moja koleżanka pomalowała je lakierem do paznokci, a konkretnie miejsce gdzie z przodu jest blacha i z tyłu, na pięcie. Super to wyglądało i aż mnie korciło, żeby tak samo przemalować swoje
Długo jej się trzymał ten lakierek
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Z kolei moja koleżanka namalowała na skórzanych butkach złoty wzorek specjalną farbą do skóry. B. długo się to trzyma. Popytaj w sklepach chemicznych.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
jak to glanty tylko czarne, ja mam zolte martensy i to tez sa glany
![]() sa specjalne farby do skory beda najtrwalsze
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślę, że najlepiej nabyć te farby do skóry
Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

mam juz stare czarne glany...
chciałam bym zmienić ich barwe czy jest możliwoś przepastowania ich?? lub jaka kolwiek możliwośc zmiany ich barwy ??